Το λεμόνι, αυτός ο ευλογημένος καρπός που βρίσκεται σε αφθονία στη χώρα μας, παρά την όξινη γεύση του, δημιουργεί αλκαλικό περιβάλλον στο στομάχι και το σώμα μας! Το ξέρατε αυτό; Που σημαίνει ότι:

  1. Εχει αντι-οξειδωτική δράση, δηλ. σκοτώνει ελεύθερες ρίζες υπεύθυνες για ανάπτυξη αυτοάνοσων νοσημάτων.
  2. Είναι φυσικό υποτασικό, δηλ. ρίχνει την πίεση του αίματος.
  3. Είναι γεμάτο βιταμίνη C, δηλ. ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθάει το σίδηρο των τροφών να αφομοιωθεί από τον οργανισμό μας.
  4. Κάνει το νερό νοστιμότερο, άρα πίνουμε ευκολότερα την απαιτούμενη ποσότητα νερού μέσα στη μέρα – γεγονός καθόλου ευκαταφρόνητο, αν σκεφτούμε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι πάσχουν από χρόνια αφυδάτωση!

 

Δυστυχώς έχουμε συνηθίσει να τρώμε σαν …γλάροι. Καταπίνουμε ασυνείδητα αμάσητες τις μπουκιές μας, την ίδια ώρα μιλάμε στο τηλέφωνο, ακούμε ειδήσεις, ασχολούμαστε με τα παιδιά που μόλις γύρισαν από τα αγγλικά, κλπ.

Όπως καταλαβαίνετε, είναι θέμα χρόνου να διαμαρτυρηθεί το πεπτικό μας σύστημα – συνήθως αρχίζοντας από το στομάχι.

Fast-food, fast-moove, fast-think, fast-sex, κλπ. αφύσικα must της εποχής μας. Πόσο εύκολο είναι να γίνεις μετά απ’ όλα αυτά καλός πελάτης του φαρμακείου της γειτονιάς! (Πιο συχνός κι από το φούρνο της γειτονιάς…)

Ο πολιτισμός μας ισοπέδωσε τους αληθινά ανθρώπινους ρυθμούς ζωής.

Το φαγητό δεν είναι πια αυτό που ήταν… Η οικογένεια δε μαζεύεται πια γύρω από το τραπέζι, ή όταν μαζεύεται είναι περικυκλωμένη από ένα σωρό συσκευές που διαλύουν την επικοινωνία των μελών. Η προσευχή πριν το γεύμα (ή αν θέλετε, λίγες στιγμές ήρεμης σιωπής) είναι παρελθόν.

Κι όμως η επιστήμη λέει ρητά ότι είμαστε λάθος!

Είμαστε μία ευλογημένη χώρα γιατί εδώ φυτρώνει από τα αρχαία χρόνια το δέντρο της ελιάς. Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες κατατάσσουν το ελληνικό λάδι ίσως στην πρώτη θέση από τα υπόλοιπα μεσογειακά ελαιόλαδα! Η αιτία είναι το μοναδικό κλίμα και η βιοποικιλότητα της ελλαδικής χερσονήσου που δίνει στο χώμα μοναδικά θρεπτικά συστατικά, προ πολλού ξεχασμένα στο βιομηχανικό ευρωπαϊκό βορρά.

Ο καρπός της ελιάς και το λάδι της ελιάς έχουν αποδειχτεί επιστημονικά από τις καλύτερες τροφές της ανθρωπότητας μες στο χρόνο. Αυτά είναι τα καλά νέα.

 

Στη φύση γάλα πίνουν τα νεογέννητα θηλαστικά μέχρι να μπορέσουν να φάνε κανονική τροφή.

Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που πίνει γάλα ισόβια και μάλιστα όχι της μάνας του, αλλά άλλου είδους, αγελάδα, προβάτου, κατσίκας.

Το γάλα μετά από την ηλικία του απογαλακτισμού δεν είναι απλά άχρηστο, αλλά βλαβερό.

Δημιουργεί υπερβολική ποσότητα βλέννας στο έντερο, δηλ. αναερόβιο περιβάλλον ιδανικό για ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και άλλων αυτοάνοσων νοσημάτων.

Όπως όλα τα ζωικά προϊόντα δημιουργεί επίσης όξινο περιβάλλον στο σώμα με παρόμοια αποτελέσματα.

Άσε που η αγελάδα έχει καταντήσει από τον τρόπο εκτροφής της ένα δυστυχισμένο ζώο, ντοπαρισμένο με ορμόνες και αντιβιοτικά.

Εκτός των παραπάνω, η βασική υποτιθέμενη ωφέλεια που έχουμε από το γάλα, δηλ. το ασβέστιο, ακυρώνεται από την παστερίωση και τη λοιπή επεξεργασία του.

Προτιμείστε το τυρί και το γιαούρτι, ειδικά το φρέσκο γιαούρτι προβάτου ή κατσίκας, που είναι γεμάτο απαραίτητα ένζυμα και προβιοτικά – και βοηθάει και στη χώνεψη.

Η έννοια της νηστείας, δηλ. της αποχής από την τροφή, και δη ζωικής προέλευσης, δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται σε όλες τις θρησκείες του κόσμου.

Η επιστήμη πιστοποιεί ότι μία εντός ορίων νηστεία (στέρηση) αποτοξινώνει αποτελεσματικά τον οργανισμό και τον οδηγεί σε αναγέννηση. Σωματική άρα και πνευματική.

Δεν είναι περίεργο, διότι το υπερβολικό φαγητό, εκτός από την αποθήκευση των παραπανήσιων θερμίδων με τη μορφή λίπους, «κουράζει» τον οργανισμό με την υπερέκκριση ινσουλίνης και λεπτίνης και οδηγεί ακόμη και σε αλλοίωση της εντερικής χλωρίδας. Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό, να πούμε ότι τουλάχιστον το 70% του ανοσοποιητικού μας συστήματος εδράζεται στο εντερικό μας σύστημα. Η υπερβολική συσσώρευση ξενο-βιοτικών ουσιών στο σώμα μας, όπως χρωστικές ουσίες, συντηρητικά τροφίμων, φυτοφάρμακα, κλπ. μας αρρωσταίνουν.

 

Είναι πιά ευρέως γνωστό ότι το πολύ κρέας δεν κάνει καλό στον άνθρωπο.

Υπάρχει μία χρόνια διαμάχη μεταξύ κρεωφάγων και χορτοφάγων, για το ποια είναι η ιδανική διατροφή για τον άνθρωπο. Προσωπικά έχω καταλήξει στο ότι είναι πολύ χρήσιμο να κοιτάμε το διαιτολόγιο των πλησιεστέρων συγγενών μας, των πιθήκων. Ναι, οι πίθηκοι είναι παμφάγοι, αλλά με μία έμφαση στη φυτική διατροφή. Από ζωική διατροφή θα έλεγα ότι προτιμούν τα έντομα – που, παρεπιπτόντως, μόνο οι δυτικοί άνθρωποι έχουμε αφαιρέσει από το μενού μας.

Το έχουμε παρακάνει με το κρέας, πρέπει να το παραδεχτούμε!

Γενικά, το έχουμε παρακάνει με τα ζωικής προέλευσης προϊόντα: Κρέας (μέσα και τα ψάρια φυσικά), γαλακτοκομικά, αυγά.

 

 ΓΤΟ

 

Οι υπέρμαχοι των μεταλλαγμένων (ΓΤΟ ή GMO) ισχυρίζονται, αναμασώντας τα επιχειρήματα της Monsanto, κ.α., ότι θα σώσουν την ανθρωπότητα από την πείνα, διότι με δεδομένους τους ρυθμούς αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού, η γη δεν θα είναι αρκετή για να μας θρέψει και θα είμαστε καταδικασμένοι σε λιμό ή σε έξοδο προς άλλους πλανήτες. Ας το εξετάσουμε εν τάχει: