Στον πολιτισμό μας πιο εύκολα μιλάμε πιά για το σεξ παρά γι’ αυτήν την κοινή σε όλους μας καθημερινή ανάγκη.

Η σατανική εφεύρεση της καρέκλας επεκτάθηκε και στην τουαλέτα μας υπό μορφήν λεκάνης. Εκεί θα κάτσουμε κάθε μέρα, θα μιλήσουμε στο κινητό, θα μπούμε στα ημέιλ μας, θα λύσουμε σταυρόλεξα, θα διαβάσουμε.

Τίποτε όμως απ’ όλα αυτά δε βοηθάει να εκκενώσουμε το έντερό μας από τα επεξεργασμένα απόβλητά μας που απαξιώνουμε κοιτώντας τα περιφρονητικά καθώς τραβάμε το καζανάκι.

Η φυσική στάση αφόδευσης, η λεγόμενη «αλα τούρκα», που αφ’ ενός συμπιέζει τα έντερα και αφ’ ετέρου υπερεκτείνει το τελευταίο τους κομμάτι (ορθόν), είναι η μόνη που μπορεί να μας απαλλάξει από τα κόπρανα και τις παρενέργειες της κατακράτησής τους.

Φυσικά δεν φταίει μόνο η στάση για τη «μητέρα όλων των ασθενειών», την δυσκοιλιότητα. Η σχετική αφυδάτωση, η έλλειψη φυτικών ινών, η υπερκατανάλωση ζωικών πρωτεϊνών, η έλλειψη κίνησης, το άγχος, το κάπνισμα, όλα αυτά παίζουν το ρόλο τους.

Η δυσκοιλιότητα είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνη για την αλλοίωση της εντερικής χλωρίδας, την υπερσυσσώρευση τοξινών, που σε βάθος χρόνου μπορεί να δημιουργήσει καρκίνο του εντέρου, εγκολπώματα, ρευματοειδή αρθρίτιδα μέσω του διαπερατού εντέρου, ακόμα και κατάθλιψη!

AFODEFSI