Στη φύση γάλα πίνουν τα νεογέννητα θηλαστικά μέχρι να μπορέσουν να φάνε κανονική τροφή.

Ο άνθρωπος είναι το μόνο ζώο που πίνει γάλα ισόβια και μάλιστα όχι της μάνας του, αλλά άλλου είδους, αγελάδα, προβάτου, κατσίκας.

Το γάλα μετά από την ηλικία του απογαλακτισμού δεν είναι απλά άχρηστο, αλλά βλαβερό.

Δημιουργεί υπερβολική ποσότητα βλέννας στο έντερο, δηλ. αναερόβιο περιβάλλον ιδανικό για ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και άλλων αυτοάνοσων νοσημάτων.

Όπως όλα τα ζωικά προϊόντα δημιουργεί επίσης όξινο περιβάλλον στο σώμα με παρόμοια αποτελέσματα.

Άσε που η αγελάδα έχει καταντήσει από τον τρόπο εκτροφής της ένα δυστυχισμένο ζώο, ντοπαρισμένο με ορμόνες και αντιβιοτικά.

Εκτός των παραπάνω, η βασική υποτιθέμενη ωφέλεια που έχουμε από το γάλα, δηλ. το ασβέστιο, ακυρώνεται από την παστερίωση και τη λοιπή επεξεργασία του.

Προτιμείστε το τυρί και το γιαούρτι, ειδικά το φρέσκο γιαούρτι προβάτου ή κατσίκας, που είναι γεμάτο απαραίτητα ένζυμα και προβιοτικά – και βοηθάει και στη χώνεψη.

Η έννοια της νηστείας, δηλ. της αποχής από την τροφή, και δη ζωικής προέλευσης, δεν είναι τυχαίο ότι βρίσκεται σε όλες τις θρησκείες του κόσμου.

Η επιστήμη πιστοποιεί ότι μία εντός ορίων νηστεία (στέρηση) αποτοξινώνει αποτελεσματικά τον οργανισμό και τον οδηγεί σε αναγέννηση. Σωματική άρα και πνευματική.

Δεν είναι περίεργο, διότι το υπερβολικό φαγητό, εκτός από την αποθήκευση των παραπανήσιων θερμίδων με τη μορφή λίπους, «κουράζει» τον οργανισμό με την υπερέκκριση ινσουλίνης και λεπτίνης και οδηγεί ακόμη και σε αλλοίωση της εντερικής χλωρίδας. Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό, να πούμε ότι τουλάχιστον το 70% του ανοσοποιητικού μας συστήματος εδράζεται στο εντερικό μας σύστημα. Η υπερβολική συσσώρευση ξενο-βιοτικών ουσιών στο σώμα μας, όπως χρωστικές ουσίες, συντηρητικά τροφίμων, φυτοφάρμακα, κλπ. μας αρρωσταίνουν.

 

Είναι πιά ευρέως γνωστό ότι το πολύ κρέας δεν κάνει καλό στον άνθρωπο.

Υπάρχει μία χρόνια διαμάχη μεταξύ κρεωφάγων και χορτοφάγων, για το ποια είναι η ιδανική διατροφή για τον άνθρωπο. Προσωπικά έχω καταλήξει στο ότι είναι πολύ χρήσιμο να κοιτάμε το διαιτολόγιο των πλησιεστέρων συγγενών μας, των πιθήκων. Ναι, οι πίθηκοι είναι παμφάγοι, αλλά με μία έμφαση στη φυτική διατροφή. Από ζωική διατροφή θα έλεγα ότι προτιμούν τα έντομα – που, παρεπιπτόντως, μόνο οι δυτικοί άνθρωποι έχουμε αφαιρέσει από το μενού μας.

Το έχουμε παρακάνει με το κρέας, πρέπει να το παραδεχτούμε!

Γενικά, το έχουμε παρακάνει με τα ζωικής προέλευσης προϊόντα: Κρέας (μέσα και τα ψάρια φυσικά), γαλακτοκομικά, αυγά.

 

 ΓΤΟ

 

Οι υπέρμαχοι των μεταλλαγμένων (ΓΤΟ ή GMO) ισχυρίζονται, αναμασώντας τα επιχειρήματα της Monsanto, κ.α., ότι θα σώσουν την ανθρωπότητα από την πείνα, διότι με δεδομένους τους ρυθμούς αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού, η γη δεν θα είναι αρκετή για να μας θρέψει και θα είμαστε καταδικασμένοι σε λιμό ή σε έξοδο προς άλλους πλανήτες. Ας το εξετάσουμε εν τάχει:

Η διατροφή σας είναι καλύτερη όσο κοντύτερα βρίσκεται στην αρχική φυσική μορφή των τροφών. Η κονσερβοποίηση & η υπερβολική επεξεργασία θυσιάζει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά της τροφής στο βωμό της υγιεινής ή της πρακτικότητας.

Μετά από την επιστημονική πρόοδο που επιτεύχθηκε τους προηγούμενους αιώνες και τις άπειρες εφαρμογές στους τομείς της ιατρικής και της διατροφής (απολύμανση, ξερίζωμα λοιμωδών νοσημάτων και επιδημιών, κλπ.), τελικά… χάσαμε το μέτρο. Δεν είναι η τυχαία η παγκόσμια τρομακτική έξαρση των αυτοάνοσων νοσημάτων τα τελευταία 30 χρόνια. Η χημική διατροφή κάνει τα κύτταρά μας αγνώριστα με αποτέλεσμα να δέχονται επίθεση από το ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο δεν τα αναγνωρίζει ως κομμάτια του σώματος. Η παιδική παχυσαρκία και ο διαβήτης κάνουν θραύση. Και όλα αυτά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου η λεγόμενη «μεσογειακή διατροφή» ήταν ο κανόνας.


Οι σύγχρονοι ρυθμοί ζωής κάνουν τους ανθρώπους νευρωτικούς και αγχωτικούς. Ο έρωτας από τη φύση του θέλει ελεύθερο χρόνο και καλή διάθεση.

Ο πολιτισμός μας σκοτώνει τον έρωτα.

Τον μετατρέπει σε τηλεοπτικό ή κινηματογραφικό καταναλώσιμο προϊόν, τον ευτελίζει σε πορνογραφία, τον στριμώχνει σε ένα μίζερο σαββατοκύριακο μαζί με τα ψώνια της εβδομάδας, το πλυντήριο, τις επισκέψεις στους γονείς (ξέρετε εσείς…), κλπ.

Ο λαμπρός θεός του έρωτα καταφεύγει σε φτηνά τεχνάσματα για να μας τραβήξει την προσοχή, αλλά του κάκου… Οι σχέσεις αγκομαχούν συμπιεζόμενες στις μυλόπετρες του εργασιακού ολοένα επεκτεινόμενου ωραρίου.

 

Και αφού διανύουμε περίοδο γιορτών, όπου τα κουτάλια, πηρούνια, μαχαίρια πετάνε σπίθες (είναι καθ' οδόν και η ανάπτυξη για να μην ξεχνιόμαστε) να υπενθυμίσω ότι η υλοποίηση της κλασσικής ευχής "Χρόνια Πολλά" απαιτεί και λίγη εγκράτεια. Θα μου πείτε "Τώρα είν' ανάγκη να ζοριστούμε ρε φίλε; Άσε να ξεδώσουμε λιγάκι, χρονιάρες μέρες, κλπ." Κατανοητό. Απλά καλό είναι να γνωρίζουμε την νέα διατροφική πυραμίδα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ που εξασφαλίζει υγεία και μακροζωία. Έτσι ώστε σύντομα, άφτερ Κρίστμας, να επανέλθουμε -ή να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα το νέο χρόνο, γιατί όχι;- σε ένα φυσικότερο τρόπο ζωής και διατροφής!