Εκτύπωση
Κατηγορία: Ενημέρωση

Τετάρτη 17/4/2019, με θέμα τη Ραφήνα, τη θάλασσα και το λιμάνι της

Από την Ζωγραφιά (Έφη) Γιακουβάκη

 

Σημαντική αναμένεται η συμβολή του εκπαιδευτικού - ερευνητικού εργαστηρίου, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ραφηνιώτισσας Έφης (Ζωγραφιάς) Γιακουβάκη και της Γιώτας Θεοδωρά Αναπληρώτριας Καθηγήτριας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο παιδαγωγικό έργο του 1ου Γενικού Λυκείου της Ραφήνας. Το εργαστήριο πραγματοποιείται, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας του σχολείου κ. Αλεξάνδρας Ταταράκη και των εκπαιδευτικών του, την Τετάρτη 17 Απριλίου, στο πλαίσιο του μαθήματος “Γεωλογίας- Διαχείρισης φυσικών πόρων” με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό κ. Αντώνη Λαζαρή, βιολόγο. Απευθύνεται στους μαθητές και μαθήτριες της Α’ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Ραφήνας και σκοπό έχει την ενημέρωσή τους σε θέματα διαχείριση πόρων και σχεδιασμού πόλεων λιμανιών, την ενίσχυση της κοινωνικής και της πολιτικής τους παιδείας και την ισχυροποίηση της συλλογικής τους συνείδησης και δράσης.

Οι προσκεκλημένες εισηγήτριες, Γιώτα Θεοδωρά Αρχιτέκτων -Δρ Πολεοδόμος - Χωροτάκτης και Έφη (Ζωγραφιά) Γιακουβάκη, Κοινωνιολόγος με ειδίκευση στον χωρικό σχεδιασμό, με την εκπαιδευτική και ερευνητική τους εμπειρία και το έντονο ενδιαφέρον τους σε θέματα συμμετοχικού σχεδιασμού, αναμένεται να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ενός δημοκρατικού διαλόγου στον χώρο του σχολείου.

Στο πλαίσιο της επιστημονικής συνάντησης θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες δράσεις:

Η προγραμματισμένη επιστημονική συνάντηση εργασίας σκοπό έχει να αφήσει το σχολείο και τους μαθητές/τρις του πλουσιότερους σε υλικό γνώσης και εμπειρία. Κυρίως όμως να λειτουργήσει ως  έναυσμα καθιέρωσης των αρχών του δημοκρατικού σχεδιασμού στην εκπαίδευση μέσα από τη διασφάλιση ενεργής επαφής των μαθητών/τριών με την πόλη που ζουν και τα προβλήματά της.