loutsa02

 

Οι ταβέρνες της Λούτσας αναγκάστηκαν να γκρεμίσουν πριν από μερικές ημέρες τις εξωτερικές κατασκευές που είχαν χτίσει πάνω στην αμμουδιά. Θα περίμενε κανείς πως ο πρώτος που θα θριαμβολογούσε από το γκρέμισμα αυτών των αυθαίρετων και ακαλαίσθητων κατασκευών, θα ήταν ο δήμαρχος της περιοχής. Αμ δε! Σε ανάρτησή του στο facebook, ο δήμαρχος Σπάτων –Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου, θέλησε να απολογηθεί και να αποσείσει από πάνω του την ευθύνη για το γκρέμισμα των κατασκευών αυτών

Στη διαδικτυακή απολογία του, ο δήμαρχος δηλώνει πως δεν είναι αυτός υπεύθυνος για το γκρέμισμα, αλλά η Κτηματική Υπηρεσία. Τονίζει, επίσης, πως ο ίδιος κατέβαλε κάθε προσπάθεια – παρόλο που δεν είναι αρμοδιότητά του ο αιγιαλός – να νομιμοποιηθούν οι κατασκευές αυτές παρεμβαίνοντας σε πολιτικό επίπεδο, αλλά δεν τα κατάφερε. Με λίγα λόγια μας λέει πως αν ήταν στο χέρι του, οι παράγκες αυτές θα έμεναν πάνω στην αμμουδιά για πάντα

Τελειώνοντας, ρίχνει και το «καρφί» του για τους επιχειρηματίες, λέγοντας πως πιθανόν τα πράγματα να μπορούσαν να είχαν κουκουλωθεί εάν οι επιχειρηματίες δεν κάρφωναν ο ένας τον άλλον για τις αυθαιρεσίες τους

 

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα επανέρχεται στο θέμα με τις ενέργειες της Περιφέρειας εις βάρος των κατοίκων, οι οποίες αφορούν στον ΟΕΔΑ Γραμματικού και επανακαταθέτει την πρόταση σύγκλησης δημοτικού συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα. Αναδημοσιεύουμε την πρόταση που κατάθεσαν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης 

07/01/2021

 

ΠΡΟΣ: 1) κ. Πρόεδρο και Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Μαραθώνα

             2) κ. Δήμαρχο

ΘΕΜΑ: Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις συνεχιζόμενες, σε βάρος των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα, ενέργειες της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης στην «ΟΕΔΑ Βορειοανατολικής Αττικής» στο Γραμματικό

 

κ. Πρόεδρε,

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» επανακαταθέτει προς συζήτηση το παραπάνω θέμα σε συνέχεια της 29/10/20 επιστολής μας με θέμα «Έγκριση προμελέτης ΜΕΑ» στον ΟΕΔΑ Γραμματικού, αυτής που ακολούθησε στις 21/12/2020, και μετά την ανοιχτή επιστολή που υπογράφηκε από 27 μαζικούς φορείς της περιοχής μας, καθώς και την παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής, επανερχόμαστε για ακόμα μια φορά και ζητάμε την σύγκληση Δ.Σ. με θέμα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις συνεχιζόμενες, σε βάρος των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα, ενέργειες της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης στην ‘ΟΕΔΑ Βορειοανατολικής Αττικής’ στο Γραμματικό».

Επίσης, θυμίζουμε ότι με την νέα απόφαση του Περιφερειάρχη (Α.Π.3818- 15/12/20 με θέμα «Ένταξη της Πραξης ‘Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων και Προδιαλεγμένων Οργανικών Αποβλήτων στην ΟΕΔΑ Βορειοανατολικής Αττικής’ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 – 2020’), προχωράει το έγκλημα.

Pallini2

 

Το παραπάνω πανό το αντιληφθήκαμε στην κάτω πλατεία της Παλλήνης, χθες 29/12/2020. Στην χώρα που αντιμετωπίζει μία πανδημία με αστυνομικούς,  των οποίων τον αριθμό διαρκώς αυξάνει, το πανό αυτό δεν αποτελεί παράδοξο. Παράδοξο είναι το ότι η κυβέρνηση αντί να προσλάβει γιατρούς προτιμά να προσλάβει αστυνομικούς. Θα έχει τους λόγους της μάλλον, τόσο ικανή, αξια και  δημοφιλής που είναι.

Το πανό μαρτυρά την πικρή αλήθεια

100 νεκροί καθημερινά και η απάντηση τους είναι, μπάτσοι σε κάθε γειτονιά

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα ζητά την  άμεση σύγκληση ΔΣ για τις συνεχιζόμενες, σε βάρος των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα, ενέργειες της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης στην «ΟΕΔΑ Βορειοανατολικής Αττικής» στο Γραμματικό. Δημοδιεύουμε τη σχετική επιστολή. όπως μας εστάλη

 

 ΠΡΟΣ: 1) κ. Πρόεδρο και Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου Μαραθώνα

               2) κ. Δήμαρχο

ΘΕΜΑ: Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις συνεχιζόμενες, σε βάρος των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα, ενέργειες της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης στην «ΟΕΔΑ Βορειοανατολικής Αττικής» στο Γραμματικό

Κ. Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της 29/10/20 επιστολής μας με θέμα «Έγκριση προμελέτης ΜΕΑ» στον ΟΕΔΑ Γραμματικού, επανερχόμαστε και ζητάμε την σύγκληση ΕΚΤΑΚΤΟΥ Δ.Σ. με θέμα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης για τις συνεχιζόμενες, σε βάρος των κατοίκων του Δήμου Μαραθώνα, ενέργειες της Περιφέρειας και της Κυβέρνησης στην ‘ΟΕΔΑ Βορειοανατολικής Αττικής’ στο Γραμματικό».

A Voutza 

B Voutza

(πηγή φωτογραφιών I Rafina- Η Ραφήνα Δημότης)

Πριν μερικούς μήνες  ενημερωθήκαμε από την ιστοσελίδα Η Ραφήνα -δημότης αλλά και από άλλες πηγές από τον Μαραθώνα, συγκεκριμένα από το ιστολόγιο του Κ. Γκίκα «Για τα μπάζα 2 – η επιστροφή» για τις προωθούμενες ενέργειες για

  • την μελέτη για το έργο «πιλοτικό πρόγραμμα ολιστικής πράσινης αστικής αναζωογόνησης στον δήμο Ραφήνας –Πικερμίου» (Α’ Είσοδος Νέου Βουτζά, έναντι της Πλατείας Χρυσοστόμου Σμύρνης στη συμβολή των Οδών Οδυσσέα Ανδρούτσου και Κυβέλης, του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου) »
  • την υλοποίηση του έργου «πιλοτικό πρόγραμμα ολιστικής πράσινης αστικής αναζωογόνησης στον δήμο Ραφήνας –Πικερμίου»  (Α’ Είσοδος Νέου Βουτζά, έναντι της Πλατείας Χρυσοστόμου Σμύρνης στη συμβολή των Οδών Οδυσσέα Ανδρούτσου και Κυβέλης, του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου) »

Η ιστορία αυτή έχει (ως γνωστή) αφετηρία για τη Ραφήνα, τη 13η Οκτωβρίου και το υπό ΑΔΑ 6ΔΟΤΩ16-7Υ5, αναρτημένο στη Διαύγεια απόσπασμα πρακτικού της υπ’ αριθ. 24/13-10-2020 διά περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

 

mar01

Κείμενο διαμαρτυρίας από τους εκπαιδευτικούς του Γυμνασίου Μαραθώνα εστάλη στον Δήμο και τους αρμόδιους φορείς για τις απίστευτες εικόνες εγκατάλειψης που αντίκρισαν επιστρέφοντας στο σχολείο.

Ακολουθεί το κείμενο διαμαρτυρίας και το φωτογραφικό υλικό:  

 

ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Μαραθώνα προσερχόμενοι σήμερα 1/9/2020 στο σχολείο μας, επί της οδού Σπηλαίου Πανός 24, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια απαράδεκτη αλλά καθόλου πρωτόγνωρη για εμάς κατάσταση.

Συγκεκριμένα:

1) τα γραφεία μας είχαν να καθαριστούν από το προηγούμενο σχολικό έτος και, όπως ενημερωθήκαμε, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τοποθετημένο προσωπικό καθαριότητας ( παντού συναντάμε αράχνες, ψόφια έντομα, σκουπίδια και σκόνη).

2) Ο προαύλιος χώρος είναι γεμάτος σκουπίδια, ξερά φύλλα, χόρτα που έχουν φυτρώσει παντού, με αποτέλεσμα να ερχόμαστε συχνά αντιμέτωποι, τόσο εμείς, όσο και οι μαθητές μας με φίδια! Επίσης, σπασμένες αθλητικές εγκαταστάσεις, κατεστραμμένες και πεσμένες στο έδαφος μπασκέτες, κάδοι σκουπιδιών που ξεχειλίζουν, σχεδόν όλες οι βρύσες σπασμένες και εκτός λειτουργίας.

prosfigopoula2016

 

Σήμερα, στο δημαρχείο Παλλήνης-Γέρακα, έγινε συζήτηση - ενημέρωση σχετικά με τη δομή φιλοξενίας που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Γέρακα για 40 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Η συνεδρίαση κύλησε ομαλά και ήταν παρόντες ή και συμμετείχαν, εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους, απλοί πολίτες, πρώην βουλευτίς (Ελένη Γερασιμίδου), Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και του συλλόγου ΠΕ "Αλέξανδρος Δελμούζος", μέλη του Στεκιού της Παλλήνης και άλλοι.
 
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. έλαβαν τον λόγο και διάφοροι μεμονωμένοι παραληρούντες δημουικοί σύμβουλοι, οι οποίοι κατήγγειλαν "ανάμιξη του Τζωρτζ Σόρος, της Ευαγγελικής Εκκλησίας καθώς και γνωστών και αγνώστων "μυστικών οργανώσεων" που -κατά το προσφιλές τους και σταθερό σενάριο- μεθοδεύουν τον εξισλαμισμό της Ελλάδας.
 
Βέβαια δεν εξήγησαν το πως παιδιά από 6 έως 12 χρονών θα το πετύχαιναν αυτό, όμως είχαν έτοιμη μία εξήγηση που διασκέδασε την ένταση και χαλάρωσε τον συγκεντρωμένο κόσμο.