Μετά την αθλητική εφημερίδα Sportime (!) ήρθε η σειρά της "Αττικό Μετρό" (!) να συνεχίσει την καμπάνια του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω». Ένα κίνημα στο οποίο συμμετέχουν 19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών και η “Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος” και που αποτελεί συνέχεια της καθιέρωσης της ημέρας του «Αγέννητου Παιδιού» από την Ιερά Σύνοδο την πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα. Πληροφορίες πως ετοιμάζεται η θεσμοθέτηση της ημέρας του «Αστοχήσαντος Σπερματοζωαρίου» αλλά και του «Ερμητικά Κλειστού Ωαρίου» δεν έχουν ακόμη διασταυρωθεί. Δε θα μπούμε στη διαδικασία να θίξουμε την υποκρισία και το φαρισαϊσμό όσων υιοθετούν αυτό το σύνθημα. Εμείς θα επικεντρώσουμε στις υποτιθέμενες αλήθειες της καμπάνιας αυτής. Οδηγός μας είναι το χρήσιμο στην εποχή της μαζικής αναπαραγωγής ψευδών ειδήσεων site “ellinikahoaxes.gr”. Σύμφωνα με αυτό, οι ισχυρισμοί της καμπάνιας αυτής είναι ψευδείς και αποτελούν ακόμη ένα κρούσμα εσκεμμένης παραπληροφόρησης

Πιο συγκεκριμένα, οι ισχυρισμοί της καμπάνιας είναι οι εξής:

α) Από τη 18η μέρα χτυπά η καρδιά τους

β) Από τη 10η εβδομάδα νιώθουν πόνο.

γ) Από την 42η ημέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα

δ) Από την 8η εβδομάδα έχουν δημιουργηθεί όλα τους τα όργανα

 

Τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει για τους ισχυρισμούς αυτούς η ομάδα του “ellinikahoaxes.gr”, μετά από ανασκόπηση της επιστημονικής βιβλιογραφίας, είναι :

 

α) Μπορούμε να εντοπίσουμε ρυθμική κίνηση καρδιακών κυττάρων από την 22η-23η ημέρα, ωστόσο δεν έχουν ακόμα πλήρως λειτουργικό καρδιαγγειακό σύστημα.

β) Τα έμβρυα αρχίζουν να νιώθουν πόνο από την 27η εβδομάδα της κύησης και μετά

γ) Παρότι υπάρχει ηλεκτρική δραστηριότητα στα τμήματα του εγκεφάλου που έχουν σχηματιστεί μέχρι αυτή τη περίοδο, δεν έχουμε κανονική εγκεφαλική λειτουργία.

δ) Το σύνολο των οργάνων έχει αναπτυχθεί περίπου κατά την 20η εβδομάδα.

 

hoaxes01

 

Περισσότερα, όμως, για το θέμα αυτό μπορούμε να διαβάσουμε εδώ