×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 804

Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρτέμιδος κατάβασις Κύριο

ΥΠΟΘΕΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ (Δευτέρα, 27 Γενάρη 2020, περί τις 3 μεσημέρι που σχολάνε τα συνεργεία του δήμου)

- Έλα Μήτσο, τι έγινε; Το φτιάξατε τον αγωγό ή τρέχει ακόμα νερό;

- Ναι, το φτιάξαμε, μας παίδεψε λίγο στο σκάψιμο το κράσπεδο, αλλά εντάξει, δεν τρέχει πια.

- Γιατί μας πήραν κάτι τηλέφωνα από την περιοχή ότι και καλά δεν έχουν τηλέφωνο. Τι διάολο, φτιάχνουμε το νερό, χαλάει το τηλέφωνο…

- Χμμμ (αμήχανα ο Μήτσος), α, λες να ήταν καλώδια τηλεφώνου τελικά αυτά που τράβηξε η μπουλντόζα;

- Τι μου λες ρε συ; Ξηλώσατε τα καλώδια τηλεφώνου;;;

- Καλά ντε, πώς κάνεις έτσι; Θα τα φτιάξει ο ΟΤΕ…

- Ρε συ, θα βρούμε κανα μπελά, τι κάνατε εκεί χάμω γαμ….

- Κουλάρισε φίλε, δεν τρέχει μία. Θα έρθει ο ΟΤΕ, θα τα επισκευάσει και θα στείλει το λογαριασμό στο δήμο.

- Πολύ απλά τα βλέπεις… Δεν ξέρω.

- Άκου με ρε συ. Πρώτη φορά είναι; Ε, θα μείνουν κάτι γέροι χωρίς τηλέφωνο, και τι έγινε; Όλοι έχουν τα κινητά τους. Δε μας γ… κι αυτοί με τη γκρίνια τους.

Ο παραπάνω διάλογος ίσως να έγινε κάπως έτσι ίσως και όχι. Αυτό που έχει σημασία είναι το γεγονός. Αυτή τη στιγμή που γράφω το κείμενο, διάγω την 11η μέρα μου, χωρίς σταθερό τηλέφωνο και ίντερνετ, διότι την προαναφερόμενη ημερομηνία συνεργείο του δήμου ήρθε σε διπλανή μου οικοδομή για να επισκευάσει μια διαρροή νερού που έτρεχε 10 μέρες περίπου. Πήρα τα σχετικά τηλέφωνα του δήμου, ουδέποτε τα σήκωσαν. Και άλλοι γείτονες το ίδιο. Δουλεύω αρκετά μέσω ίντερνετ, καταλαβαίνετε το μέγεθος του προβλήματος. Ναι, πήρα τηλ. τον πάροχό μου και θα με ειδοποιήσουν για συνεργείο του ΟΤΕ. Δεν θα έγραφα τίποτα για το συμβάν, αν δεν ήξερα ότι αφορά πολύ κόσμο εδώ στην περιοχή μας. Να προσθέσω, ότι από τα χριστούγεννα μέχρι τις 13 Γενάρη μείναμε και χωρίς ηλεκτρικό συνολικά 4 φορές, σύνολο 80 ώρες, ας πούμε δηλ. 3,5 ημέρες. Και οι διακοπές στο ηλεκτρικό είχαν αρχίσει από το καλοκαίρι, στιγμιαίες ή λίγων ωρών. Ωραία. Νερό έχουμε όμως, αααααα, να τα λέμε αυτά.

Η ΔΕΗ λοιπόν το ρίχνει στη ΔΕΔΔΗΕ, η ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει αρκετό προσωπικό, ο Δήμος το ρίχνει στον ΟΤΕ, ο ΟΤΕ στον πάροχο, ο πάροχος πάλι στον ΟΤΕ, ο ΟΤΕ σουτάρει και γκόοοοολ….. Καλά πάμε, μόνο με χιούμορ επιβιώνεις ψυχολογικά στο κ…χανείο που λέγεται Ελλάδα, Λούτσα, ελληνική επαρχία, όλα τα κακά της μοίρας μας.

Επί του πρακτέου, μιάς και τα λέμε δημόσια, θα πρέπει να αλλάξει κάποια ώρα (δικηγόροι όλου του κόσμου ενωθείτε!) το νομοθετικό πλαίσιο. Δεν είναι δυνατό να μη φταίει ποτέ κανείς, να μην πληρώνει ποτέ κανείς πρόστιμο, εμείς σαν πολίτες-εργαζόμενοι-καταναλωτές να ζούμε μονίμως στον πάτο του πηγαδιού χωρίς ποτέ να βρίσκουμε το δίκιο μας ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ: ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ-ΝΕΡΟ-ΤΗΛΕΦΩΝΟ & ΙΝΤΕΡΝΕΤ !!! Θεσμοί όπως «Ο συνήγορος του πολίτη» ή «Ο συνήγορος του καταναλωτή» υπολειτουργούν τραγικά στη χώρα μας –όποιος έχει κατά καιρούς καταφύγει σε αυτούς το ξέρει καλά. Και βέβαια, μιλώντας για τοπική αυτοδιοίκηση, το υποτιθέμενο κύτταρο της δημοκρατίας, ζώντας προσωπικά από το 2011 την κατάσταση εδώ στη Λούτσα, έναν αντιπροσωπευτικό δήμο, καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί δεν αλλάζει τίποτα σε αυτή τη χώρα.

Η κληρονομιά της οθωμανικής αυτοκρατορίας, που κουβαλάει ακόμα ο έλληνας, τον μετατρέπει συνεχώς από πολίτη σε υπήκοο-δούλο. Αυτός δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την μακροχρόνια αενάως ανανεούμενη σύμβαση δουλείας & υποταγής του στους διαπλεκόμενους πολιτικούς- μαυρογιαλούρους- βλαχοδήμαρχους, και το κακό συναπάντημα. Αυτός, ο αιωνίως θυματοποιημένος, διαφθειρόμενος, κακομοίρης, αυτός είναι που «τα θέλει και τα παθαίνει», μιάς και δεν ξέρει να ζει αλλιώς, παρά υποτασσόμενος στους πάνω απ’ αυτόν και υποτάσσοντας τους κάτω απ’ αυτόν.

Του έλληνος ο τράχηλος ζυγόν δεν υπομένει – μονάχα αλυσίδες, κατά προτίμηση χρυσές.

Όχι φίλοι μου. Παρά τις υπερήφανες ιαχές του κοντινού μας παρελθόντος, τύπου «Η Ελλάδα ανήκει στους έλληνες», «Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη», και λοιπά γραφικά, ας το πάρουμε απόφαση: Η Ελλάδα, αν ανήκει κάπου, είναι στον λεγόμενο Τρίτο Κόσμο – ας μη γελιόμαστε...

Ευτυχείτε!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 09:14