Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δομές φιλοξενίας για ασυνόδευτα προσφυγόπουλα στον Γέρακα Κύριο

Σήμερα, στο δημαρχείο Παλλήνης-Γέρακα, έγινε συζήτηση - ενημέρωση σχετικά με τη δομή φιλοξενίας που πρόκειται να κατασκευαστεί στο Γέρακα για 40 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα ηλικίας 6 έως 12 ετών.

Η συνεδρίαση κύλησε ομαλά και ήταν παρόντες ή και συμμετείχαν, εκτός από τους δημοτικούς συμβούλους, απλοί πολίτες, πρώην βουλευτίς (Ελένη Γερασιμίδου), Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ και του συλλόγου ΠΕ "Αλέξανδρος Δελμούζος", μέλη του Στεκιού της Παλλήνης και άλλοι.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. έλαβαν τον λόγο και διάφοροι μεμονωμένοι παραληρούντες δημουικοί σύμβουλοι, οι οποίοι κατήγγειλαν "ανάμιξη του Τζωρτζ Σόρος, της Ευαγγελικής Εκκλησίας καθώς και γνωστών και αγνώστων "μυστικών οργανώσεων" που -κατά το προσφιλές τους και σταθερό σενάριο- μεθοδεύουν τον εξισλαμισμό της Ελλάδας.
Βέβαια δεν εξήγησαν το πως παιδιά από 6 έως 12 χρονών θα το πετύχαιναν αυτό, όμως είχαν έτοιμη μία εξήγηση που διασκέδασε την ένταση και χαλάρωσε τον συγκεντρωμένο κόσμο.
Επειδή η διαφορά 12χρονου, ή και δεκαπεντάχρονου από εικοσιπεντάχρονο δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις, το ξέσπασμα του γέλιου στον κόσμο, χαλάρωσε την ατμόσφαιρα και η συνεδρίαση κύλησε κατά το δυνατόν, ομαλά. 

Στη συζήτηση παρενέβη η «Αντιεθνικιστική Αντιφασιστική Πρωτοβουλία στην Ανατολική Αττική», η οποία διάβασε το παρακάτω κείμενο (εδώ σε PDF)

ΕΧΟΥΜΕ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Μάρτης 2020

Στον Γέρακα ζούμε την παράνοια που ξεσπάει κάθε φορά που πρόκειται να εγκατασταθούν πρόσφυγες σε μια περιοχή: τοπικοί φορείς, μέσα ενημέρωσης (ή εξαγρίωσης) δημιουργούν ένα ξενοφοβικό κλίμα με απάνθρωπες κραυγές, με ισχυρισμούς του τύπου «θα μας βιάσουν και θα μας κλέψουν» ή με προφάσεις ότι τα επιλεγμένα κτίρια εγκατάστασης είναι ακατάλληλα κ.λπ. Ανυπόστατες ή προσχηματικές ανοησίες που αναπαράγονται άκριτα. Εκτός από την τηλεόραση που ενορχηστρώνει το κλίμα τρομολαγνείας που συσκοτίζει τη σκέψη, διάφοροι γυρολόγοι φασίστες εκμεταλλεύονται την άγνοια και τη μετατρέπουν σε ρατσισμό και ψηφοφόρους.

Διαχέονται αντιλήψεις ότι οι άνθρωποι που ξεφεύγουν με κίνδυνο της ζωής τους από την κόλαση των πολέμων και τη φτώχεια που προκαλεί η εκμετάλλευση των πόρων των χωρών τους, πρέπει ή να ξανασταλούν στην κόλαση ή να κλειστούν σε στρατόπεδα. Υιοθετούνται πρακτικές ναζιστικές που έχουν καταδικαστεί από την ιστορία και από κάθε άνθρωπο που δεν έχει απολέσει την ανθρωπιά του.

Επιπλέον στον Γέρακα ακούμε να προβάλλουν και τον ισχυρισμό ότι το κτίριο της δομής προσφύγων στη θέση Δέση είναι ακατάλληλο λόγω των πυλώνων της ΔΕΗ. Πρόκειται για βιτρίνα συγκαλυμμένου ρατσισμού. Γιατί αν οι πυλώνες είναι επιβλαβείς για την υγεία των μεταναστών, είναι επιβλαβείς και για τους ντόπιους. Επομένως θα έπρεπε να φύγουν και οι ντόπιοι από εκεί!

Ο πυρήνας πίσω από τις εκδηλώσεις μίσους και απανθρωπιάς απέναντι στους πρόσφυγες που έρχονται στην περιοχή μας είναι ο ίδιος. Είναι ένας ρατσιστικός-φασιστικός μικρός πυρήνας που αναζητεί ριζώματα στην κοινωνία, εδώ όπως και παντού. Η δράση του έχει στραφεί και ενάντια στους ντόπιους, όπως η νυχτερινή επίθεση φασιστών με μαχαίρι σε πολιτικοποιημένο κάτοικο του Γέρακα, μέλος της ΚΝΕ, που του είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του τον περασμένο Οκτώβρη.

Αλλά και σε όλη τη χώρα τα ντροπιαστικά περιστατικά αποκρουστικής απανθρωπιάς και μισαλλοδοξίας παίρνουν διαστάσεις ιού κορώνα. Το διαπιστώσαμε και δίπλα μας στην περίπτωση της δομής φιλοξενίας προσφύγων στην Πεντέλη. Στη συνέχεια οι μισαλλόδοξοι λούφαξαν, γιατί η ίδια η ζωή απέδειξε ότι τα τέρατα δεν είναι αυτοί που έρχονται, αλλά οι ίδιοι. Η ομαλή συμβίωση είναι ο κανόνας στις πόλεις που εγκαθίστανται οι μετανάστες που μεταφέρονται από τις απάνθρωπες αποθήκες ψυχών των νησιών.

Από την άλλη η κυβέρνηση με πρωτοφανή βία εκκενώνει στεγαστικές καταλήψεις μεταναστών στις πόλεις μας, επιβάλλει κλειστά κέντρα κράτησης ή σχεδιάζει εξορία μεταναστριών σε ξερονήσια. Κλείνει τα σύνορα στον Έβρο, όταν μέχρι σήμερα κατηγορούσε άλλες χώρες στην Ευρώπη για αυτή την πρακτική. Και ταυτόχρονα συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί και οι ατέλειωτοι πόλεμοι στους οποίους συμμετέχει και η Ελλάδα (μέσα από το ΝΑΤΟ με οικονομική συμμετοχή, με βάσεις, ενίοτε και με στρατιώτες). Και η λεηλασία των πόρων των χωρών συνεχίζεται. Το αποτέλεσμα είναι η αδιάκοπη δημιουργία απελπισμένων που θέλουν να ξεφύγουν από την καταδίκη που τους επιφυλάσσει η καπιταλιστική απληστία του Δυτικού κόσμου.

Εμείς είμαστε ξεκάθαροι: είναι καλοδεχούμενοι οι άνθρωποι που έρχονται από τους πολέμους και την εξαθλίωση της φτώχειας. Βλέπουμε τη δομή στη θέση Δέση σαν προσωρινό κατάλυμα για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες, με άμεση προοπτική να εγκατασταθούν μέσα στις γειτονιές μας, να μοιραζόμαστε τα σχολεία, τις παιδικές χαρές, τον δημόσιο χώρο. Χωρίς τη μεσολάβηση ΜΚΟ, οι οποίες απορροφούν σημαντικό κομμάτι των κονδυλίων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, κονδύλια που πρέπει να δοθούν απευθείας στους ίδιους τους πρόσφυγες για να ξαναστήσουν τη ζωή τους ως ελάχιστη οφειλή για την καταστροφή των ζωών τους στον τόπο τους.

Θυμίζουμε σε όσους επιδεικνύουν ανθρωποφαγικές τάσεις ότι αλλεπάλληλες γενιές Ελλήνων μεταναστών —έως και σήμερα— αναζητούν καλύτερη ζωή σε άλλες χώρες. Άλλοτε είναι ευπρόσδεκτοι και άλλοτε όχι οπότε υφίστανται τον ίδιο ρατσισμό όπως οι μετανάστες που φτάνουν στην Ελλάδα. Οι ξενοφοβικές αντιδράσεις είναι σκέτος παραλογισμός, αντιμάχονται την ίδια τη ζωή, την ιστορία του ανθρώπινου είδους που επί χιλιάδες χρόνια συνεχώς μεταναστεύει. Και δεν θα πάψει όσο υπάρχουν οι πόλεμοι, η τεράστια ανισότητα πλούσιων και εξαθλιωμένων χωρών, η κλιματική αλλαγή, η ερημοποίηση της γης…

Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη: να αντεπιτεθούμε σε όλο αυτό το ρατσιστικό-εθνικιστικό παραλήρημα, να υπερασπιστούμε και να κρατήσουμε ανθρώπινες τις γειτονιές μας. Να ζήσουμε μαζί, ντόπιες και μετανάστες, στις ίδιες γειτονιές, στα ίδια σχολεία, στις ίδιες δουλειές. Να παλέψουμε μαζί για ζωή με αξιοπρέπεια, ενάντια στην άγρια εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς και στην αγριότητα του κοινωνικού κανιβαλισμού. Για μας η ρίζα του προβλήματος είναι το σύστημα εκμετάλλευσης των πολλών από τους λίγους, για να συγκεντρώνουν αυτοί οι λίγοι πλούτο και ευημερία. Ας στραφούμε ενάντια σε αυτούς, που όσο περισσότερο μας κλέβουν τη ζωή, τόσο μας ταΐζουν με έθνος και φυλή.

Ανοιχτά σύνορα και ταξιδιωτικά έγγραφα για όλους τους ανθρώπους που επιζητούν μια καλύτερη ζωή σε άλλες χώρες από τη χώρα που έτυχε να γεννηθούν.

Αντιεθνικιστική Αντιφασιστική Πρωτοβουλία στην Ανατολική Αττική

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

IMG 20200305 192543 1

Εδώ το PDF του ανωτέρω κειμένου που μοίρασε η Αντιεθνικιστική Αντιφασιστική Πρωτοβουλία στην Ανατολική Αττική

Loading...

 Έξω από τον χώρο του δημαρχείου ρίχτηκαν και τα παρακ΄των τρικάκια

F1F2F4F3 

Η Αντικαπιταλιστική Ανατροπή διένειμε το συνημμένο κείμενο (κλικ)

Loading...

  
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 09:13