Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΜΑ Πεντέλης. Άλλη μία μεριά της Πεντέλης υποβαθμίζεται Κύριο

Μετά τη χωματερή, που την είπανε αρχικά ΧΥΤΥ, μετά ΟΕΔΑ, προσωρινά ΧΥΤΑ και τελικά πρόκειται ξεκάθαρα για χωματερή, στο Γραμματικό, μία σειρά από άλλους χώρους συγκέντρωσης και μεταφόρτωσης απορριμμάτων, βρίσκονται στα σκαριά. Ο νόμος Χατζηδάκη (Ν.4685/20) περιλαμβάνει την πρόβλεψη για τη σχετική εγκατάσταση στο Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας. Περιλαμβάνει κι άλλες mini χωματερές, - ΣΜΑ πάνω σε ευαίσθητα συστήματα/αποδέκτες.

SMAPentelis8

Όσες mini χωματερές (ΣΜΑ=Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων) δεν μπήκαν σαν προβλέψεις του νόμου Χατζηδάκη,  τις περιέλαβαν στον νόμο για το νέο χωροταξικό. Όλες οι βρωμιές πρέπει να έχουν και μία κάλυψη από νόμο και με τρόπο απρόσβλητο ακόμα και από το ΣτΕ.

Χθες (7/2/2021) έγινε μία συγκέντρωση με όλα τα μέτρα προστασίας (πάντα)  – επίσκεψη στον χώρο που πρόκειται να εγκατασταθεί ο ΣΜΑ Πεντέλης, στα Μελίσσια. Όπως και αυτός της Ραφήνας, έτσι και αυτός στο νεκροταφείο Μελισσίων, βρίσκεται πάνω σε ρέμα. Για την ιστορία, ο χώρος, που  ανήκει στην Α΄ ζώνη προστασίας του Πεντελικού, χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια από το Δήμο σαν χώρος απόθεσης-μεταφόρτωσης κλαδιών, αλλά ουδέποτε υπήρξε χωροθέτησή του ως ΣΜΑ, όπως –πάλι ψευδώς και καταχρηστικά- αναφέρει η τροπολογία.

Με απλά λόγια, πρόκειται για χώρο απολύτως ακατάλληλο για οποιουδήποτε τύπου σκουπίδια, πολύ δε μάλλον για σύμμικτα ή υγρά! Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου είναι εγκληματική και περιβαλλοντοκτόνα.

Καθώς δεν υπάρχει μέχρι στιγμής επίσημη ανάθεση από τη δημοτική αρχή, η οποία να μπορεί να προσβληθεί, δεν μπορεί να γίνει και σχετική προσφυγή. Βρίσκεται μέσα στην κυρίαρχη αντίληψη των δουλικών στο κράτος, Δήμων* που γίνονται πρόθυμοι εκτελεστικοί βραχίονες περιβαλλοντικών εγκλημάτων. Εις βάρος των πολιτών

Δημοσιεύουμε μερικές φωτογραφίες από τον χώρο, που ο ίδιος ο δήμος φρόντισε να υποβαθμίσει, θυμίζοντας μας το ΣΜΑ της Ραφήνας, πάνω στο Μέγα Ρέμα, που από φωτογραφίες που έχουμε δημοσιεύσει είναι έκδηλη η εφαρμογή της ίδιας τακτικής

Η Πεντέλη υποφέρει από τις περιβαλλοντικές πιέσεις. Η Φύση υποχωρεί διαρκώς δίνοντας τη θέση της στους αδηφάγους ανθρώπους. Και ειδικά ο αδηφάγος Έλληνας δεν αξιώνει ούτε την εφαρμογή μεθόδων και τρόπων για την άμβλυνση ή την εξαφάνιση των συνεπειών των πράξεων του. Είναι θέμα οικονομίας βλέπετε, αλλά κυρίως θέμα «διευκολύνσεων» και καριέρας των πειθήνιων οργάνων της κάθε εξουσίας

SMAPentelis2

SMAPentelis3

SMAPentelis6

*Δήμων (με κεφαλαίο), ήτοι του γραφειοκρατικού συστήματος διαπλοκής και εξουσίας που διοικεί τους δήμους. (με δ μικρό = η κοινότητα των ανθρώπων)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 09:05