Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα για τα κρούσματα SARS-CoV-2 στην περιοχή Κύριο

10/03/2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμος Μαραθώνα, και εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, προκειμένου να καλύψει την ανικανότητά του και την Κυβέρνηση, εφαρμόζει σαν φάρμακο την τακτική «μένουμε σπίτι». Ισχυρίζεται ότι είναι φημολογίες τα νούμερα των κρουσμάτων για τον covid-19 στο Δήμο μας.

Τα δελτία τύπου και οι φωτογραφήσεις δεν σώζουν τον Κ. Τσίρκα και τους συνεργάτες του. Ευθυγραμμισμένος από την αρχή της πανδημίας, ο κ. Δήμαρχος και η πλειοψηφία του Δ.Σ., με τις καταστροφικές κυβερνητικές επιλογές, προσπαθούσε μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα που όλα τα στοιχεία έδειχναν ότι πάμε σε σοβαρή κατάσταση στο Δήμο Μαραθώνα, να κρύψει την κατάσταση, όχι μόνο από τους κατοίκους, αλλά και από τους συνεργάτες του και την αντιπολίτευση.

Εφαρμόζοντας ακόμα πρωτόκολλα λάστιχο στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στους εργαζόμενους στον Δήμο.

Ακόμη και όταν αναγκάστηκε να προχωρήσει σε rapid test στους υπαλλήλους του Δήμου καλώντας τους ιδιώτες φίλους του να κάνουν αυτή τη δουλειά, την έκανε μισή, αφήνοντας έξω αριθμό υπαλλήλων σε συνεργασία με το Σύλλογο των εργαζόμενων, βάζοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τους υπαλλήλους αλλά και τους κατοίκους του Δήμου.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» συναισθανόμενη την σπουδαιότητα της κατάστασης, έστειλε  από τις 28-02-2020 την πρώτη της  επιστολή, ζητώντας έκτακτη σύγκλιση του Δ.Σ. για την αντιμετώπιση του Covid-19 και την έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών. Με άλλη επιστολή στις 22-03-2020  κατέθεσε  πλαίσιο αιτημάτων, καθώς και στις 01-04-2020 με νέα επιστολή γνωστοποίησε τις προτάσεις της με την προτροπή «δε μένουμε σιωπηλοί, λογαριαζόμαστε τώρα», καλώντας τους εκλεγμένους να αναλάβουν την ατομική τους ευθύνη, κάτι που δεν έκαναν και δεν κάνουν μέχρι σήμερα!

Με επιστολή στις 13-04-2020 καθώς και με άλλες επιστολές και παρεμβάσεις,  η «Λαϊκή Συσπείρωση Μαραθώνα» ανέδειξε μέχρι σήμερα θέσεις που προτείνει το σύνολο σχεδόν του ιατρικού κόσμου, θέσεις που ξεφεύγουν από τις στενά κομματικές και παραταξιακές θέσεις. Αντίθετα ο κ. Δήμαρχος και η πλειοψηφία, μένοντας ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ  και ακολουθώντας τις γραμμές της Ν.Δ. και της κυβέρνησης, αρνείται μέχρι σήμερα να διεκδικήσει τα αυτονόητα.

 Στον αντίποδα αυτών, οι κάτοικοι του Δήμου μας να αγωνιστούν και να απαιτήσουν:

Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ στους κατοίκους και εργαζομένους του Μαραθώνα.

Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Νέας Μάκρης με μόνιμο ιατρικό και άλλο προσωπικό.

Επίταξη ΤΩΡΑ των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων όλης της περιοχής. Οι ιδιώτες γιατροί να μπουν κάτω από ένα ενιαίο κρατικό πρόγραμμα.

Γενικό Δημόσιο Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 08:57