Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ραφήνας καλεί σε συγκέντρωση για το πρόβλημα των συγκοινωνιών Κύριο

Στην ανατολική Αττική οι λεωφορειακές γραμμές 314, 310 και οι ανά τόπους (όπου υπάρχουν) δημοτικές συγκοινωνίες, δημιούργησαν ένα  -μη ανταποκρινόμενο στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών-  δίκτυο συγκοινωνιών. Από τα τέλη του Νοεμβρίου του 2020, η αναποτελεσματικότητα των συγκοινωνιακών παρεμβάσεων επεκτάθηκε και προς νότο, με τρεις (3) γραμμές που εξυπηρετούν τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, 115 Γλυφάδα – Βουλιαγμένη – Κίτσι, 116 Γλυφάδα – Βάρη – Κίτσι και 117 Γλυφάδα – Βουλιαγμένη – Βάρη, να ανατίθενται στα ΚΤΕΛ Αττικής, που αναμένεται να είναι το ίδιο αναποτελεσματκά, όπως και στο ανατολικό τμήμα. Και η αναποτελεσματικότητα θα επεκταθεί κι άλλο, αφού υπάρχει πρόθεση από την διοίκηση, τα ΚΤΕΛ να αναλάβουν και τη λειτουργία της θερινής λεωφορειακής γραμμής 122Θ  Ελληνικό – Βάρκιζα.

Η σύμπραξη του ΟΑΣΑ και η αντικατάσταση των λεωφορείων της ΟΣΥ με τα ΚΤΕΛ, σύμφωνα με στελέχη του ΟΑΣΑ, κρίνεται απαραίτητη και αποτελεσματική, καθώς με αυτήν εντάσσονται συνολικά 200 οχήματα και 550 επιπλέον οδηγοί, σε ημερήσια βάση, στο σύστημα των αστικών συγκοινωνιών αρμοδιότητας ΟΑΣΑ. Το θέμα είναι πως αυτή η βελτίωση των συγκοινωνιακών συνθηκών από την «απαραίτητη και αποτελεσματική» σύμπραξη, είναι πρακτικά αόρατη.

Οι μόνες γραμμές που εξυπηρετούν το επιβατικό κοινό, παραμένουν οι κλασικές γραμμές του ΚΤΕΛ. Ακόμα και μετά τον Νοέμβριο του 2020 (2/11) που ξεκίνησε η «σύμπραξη» με στόχο την εξυπηρέτηση των περιφερειακών κέντρων της Αττικής. Φυσικά το αντίτιμο της εξυπηρέτησης είναι ακριβότερο και επιβαρύνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς σημαντικά.

Μοιάζει φυσικό. Όταν κάποιος διαχειρίζεται και τη φτηνή και την ακριβή συγκοινωνία, να στρέφει τη ζήτηση στην …ακριβή.

Ερωτήματα πολλά γεννιούνται για τον λόγο που η δημόσια συγκοινωνία δεν μπόρεσε ποτέ να επεκταθεί αποτελεσματικά  και στις εκτός του πολεοδομικού ιστού της πρωτεύουσας, συνδεδεμένες περιοχές. Ειδικά μετά την έλευση των σκληρών χρόνων των μνημονίων και τη διαιώνιση της οικονομικής βαρβαρότητας, πάντα εις βάρος των λαϊκών στρωμάτων, με την υγειονομική κρίση που διερχόμαστε, η επέκταση των δημοσίων συγκοινωνιών σε όλα τα περιφερειακά αλλά συνδεδεμένα με το λεκανοπέδιο και τις λειτουργίες του,  αστικά κέντρα, είναι επιβεβλημένη. Και δεν είναι μόνο οι οικονομοτεχνικές λειτουργίες του κύριου πολεοδομικού συγκροτήματος που το επιβάλλουν. Είναι κυρίως οι κοινωνικές συνθήκες, όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα, στο 2021.

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ραφήνας καλεί σε συγκέντρωση στην πλατεία της Ραφήνας, στις 3 Απριλίου 2021, στις 17:00, προκειμένου να δηλώσουμε όλοι την ανάγκη και απαίτηση μας για

  • Δημόσια συγκοινωνία από το κέντρο της Ραφήνας προς την Αθήνα (όπου θα υπάρχει σύνδεση με γραμμή μετρό) και αντίστροφα
  • Τακτική απολύμανση οχημάτων, τήρηση όλων τα υγειονομικών μέτρων για επιβάτες και οδηγούς
  • Συχνά δρομολόγια (τουλάχιστον ανά μισάωρο) για να τηρείται η πληρότητα (40%) και η ποιοτική και ασφαλής μετακίνησή μας
  • Προσλήψεις των εργαζομένων των ΚΤΕΛ στο δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών

Για συνεχή ενημέρωση, μπορείτε να ακολουθήσετε την Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ραφήνας

στον ιστότοπο της  http://askrafinas.noblogs.org/

και να επικοινωνήσετε στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μπορείτε να διαβάσετε το κείμενο της Ανοιχτής Συνέλευσης και από το παρακώ πλαίσιο, όπως και να το κατεβάσετε (download) ή να το τυπώσετε

Loading...
  

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 08:55