Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περιφερειακές εκλογές. Round 2 Κύριο

Στις περιφερειακές εκλογές για την Αττική αναμετρώνται στο δεύτερο γύρο ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Πατούλης, που συγκέντρωσε στον α’ γύρο το 37,5 % των ψήφων και η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, που συγκέντρωσε το 20% περίπου.

Από τη μία έχουμε την κυρία με τα χίλια πρόσωπα, ένα για την κάθε περίσταση. Άλλο πρόσωπο για πλημμύρα, άλλο για φωτιά, άλλο για τηλεοπτική συζήτηση, άλλο για διαδικτυακή συνέντευξη, άλλο για πριν τις εκλογές, άλλο για μετά από αυτές. Την οξύθυμη κυρία που ξέρει να λέει μόνο την αλήθεια και που ο λόγος που εμείς, μερικές φορές, νομίζουμε ότι οι πράξεις της είναι αναντίστοιχες με τις προεκλογικές της υποσχέσεις, είναι η χαμηλή μας αντιληπτική ικανότητα.

dourou

Από την άλλη έχουμε το χρυσό γιατρό και δήμαρχο Αμαρουσίου που έρχεται να μας θυμίσει το παρακάτω απόσπασμα από το «Εγχειρίδιο βλακείας» του Δ. Χαριτόπουλου : "Ο επιτυχημένος βλάκας δεν είναι ανέκδοτο. Είναι μια πραγματικότητα γύρω μας και δεν πρέπει να προκαλεί εντύπωση μια ορισμένη επίδοση ή δεξιοτεχνία των στόκων … Ο ταγμένος βλάξ με το ανάλογο κούρντισμα μπορεί να κάνει θαύματα: να διευθύνει μια ορχήστρα, να οδηγήσει αεροπλάνο, να διδάξει φιλοσοφία, να γυρίσει μια ταινία, να αναλάβει μια τηλεοπτική εκπομπή, να γράψει σε εφημερίδα, να δώσει διαλέξεις. Μόνο που όταν συμβεί να γνωρίσεις από κοντά έναν τέτοιο αστέρα η απογοήτευση είναι αναμενόμενη”

patoulis8

Ποιον να διαλέξεις λοιπόν αύριο; Το θράσος και την υποκρισία ή την αφάνταστη ελαφρότητα που κρύβει επιμελώς από κάτω της το σκοτεινό πρόσωπο του νεοφιλελευθερισμού; Δύσκολα τα πράγματα αύριο, αγαπητέ ψηφοφόρε. Τουλάχιστον με τον Πατούλη, ίσως να δεις στους δρόμους χρυσούς σκουπιδοντενεκέδες

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Οκτωβρίου 2021 16:30