Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόσφυγες και κορονοϊός Κύριο

Η φωτογραφία του άρθρου δείχνει πρόσφυγες στη Λέσβο αυτές τις ημέρες.

Εγκαταλελειμμένοι από όλους, στο έλεος των καιρικών συνθηκών, άστεγοι στη μέση του πουθενά. Εικόνες ντροπής για την ανθρωπότητα 

 

Προχθές, ο κύριος Τσιόδρας  υπέπεσε σε ένα γλωσσικό (;) ολίσθημα. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως εκείνη την ημέρα είχαμε 27 νέα κρούσματα στη χώρα μας και επιπλέον 23 κρούσματα στη Ριτσώνα, στη δομή φιλοξενίας προσφύγων. Είμαστε βέβαιοι πως η διατύπωση αυτή δεν οφείλεται σε γεωγραφική άγνοια. Προφανώς ο κύριος Τσιόδρας γνωρίζει πως η Ριτσώνα ανήκει στην ελληνική επικράτεια. Ούτε πιστεύουμε πως ο κύριος Τσιόδρας θεωρεί τους πρόσφυγες ανθρώπους δεύτερης κατηγορίας. Ίσως ήθελε να τονίσει πως τα κρούσματα στη Ριτσώνα είναι διαφορετικής τάξης από τα υπόλοιπα, λόγω των ιδιαίτερα ασφυκτικών συνθηκών κάτω από τις οποίες διαβιούν αυτοί οι άνθρωποι και πως έτσι εξηγούνται τα πολλά κρούσματα.

Αυτή ακριβώς όμως η ασφυκτική κατάσταση που μπορεί να ευνοήσει μια τρομακτική εξάπλωση του κορονοϊού σε εκατοντάδες άτομα, επιβάλλει να ληφθούν άμεσα μέτρα αποσυμφόρησης των χώρων αυτών και βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης. Γιατί αν το πράγμα ξεφύγει, δεν θα μαζεύεται με τίποτα. Ακόμη και πολλά στελέχη της κυβέρνησης να μην νοιάζονται για τους ανθρώπους αυτούς, πιστεύουμε πως έχουν την αντίληψη (εξαιρείται ο Άδωνις) ώστε να το αντιληφθούν.

Το παρακάτω βίντεο είναι διαφωτιστικό

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 09:44