Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πανευρωπαϊκή μέρα των πουλιών στη Ραφήνα. Μία μέρα γιορτής Κύριο

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση έλαβε χώρα χθες, Κυριακή 3/10/2021, στο Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας, όπου δεκάδες παιδιά και ενήλικες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την απελευθέρωση πουλιών στο φυσικό τους περιβάλλον.

Η δράση οργανώθηκε από την ΑΝΙΜΑ-Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής με  τοπική  στήριξη της δράσης από την Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας.  

Αφορμή για την οργάνωση της δράσης ήταν η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών που γιορτάζεται κάθε πρώτο Σάββατο του Οκτώβρη και η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων που είναι στις 4 Οκτωβρίου, δύο σημαντικές ημερομηνίες για την άγρια ζωή. 

Το πρώτο πουλί που απελευθερώθηκε ήταν ένας σταχτοτσικνιάς (είδος ερωδιού). Το πανέμορφο αυτό πουλί απελευθερώθηκε στην πεζογέφυρα του πάρκου της Ραφήνας , όπου μετά από μερικά διστακτικά τινάγματα των φτερών του πέταξε πάνω από τα νερά του Ρέματος και βρήκε καταφύγιο μέσα στους καλαμιώνες της όχθης του

Στη συνέχεια, στην αλάνα δίπλα από το νεκροταφείο της Ραφήνας, απελευθερώθηκαν τέσσερις υπέροχες γερακίνες. Τα εντυπωσιακά αυτά πουλιά, μόλις αφέθηκαν ελεύθερα, πέταξαν  χωρίς κανένα δισταγμό προς το δάσος του Οχυρού

Σε ανακοίνωσή της, η Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας που στήριξε τη σημερινή δράση, καταλήγει:  «Ελπίζουμε τέτοιοι μικροί αλλά σημαντικότατοι υγρότοποι να διατηρηθούν και να μη θαφτούν κάτω από τσιμέντα, ώστε αυτά τα πανέμορφα πλάσματα να μπορέσουν να διατηρήσουν τους βιοτόπους τους και να ομορφαίνουν τους τόπους μας!»

ΥΓ. Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο τρόπος παρουσίασης του θέματος από τοπικό μέσο δήθεν «ενημέρωσης», το οποίο ακολούθησε την πεπατημένη και γλοιώδη οδό της προβολής κάποιων «επώνυμων» προσώπων από το Δήμο Ραφήνας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η δράση γίνεται και με τη δική τους στήριξη. Μιλάμε για πρόσωπα που βρέθηκαν στο χώρο της εκδήλωσης κατά τον ίδιο τρόπο που βρέθηκαν δεκάδες άλλοι συμπολίτες, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΑΝΙΜΑ και της Κίνησης για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, από το Μέσο «ενημέρωσης» απουσίασε κάθε αναφορά στην Κίνηση για το Μεγάλο Ρέμα. Ας συμπληρώσουμε, δε, πως δεν πήρε καν είδηση τη δεύτερη φάση της δράσης, την απελευθέρωση των γερακίνων, που έγινε λίγο παραπέρα.

Με μία λέξη: Ντροπή. (Αλλά ποιος την έχασε...)

IMG 20211003 171325

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021 12:39
Nikos Simos

Τελευταία άρθρα από τον/την Nikos Simos

Σχετικά Άρθρα