xrysh423

 

Σε αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, αναδημοσιεύουμε το τρίτο μέρος της εργασίας της mavrioxia.blogspot.com πάνω στους λόγους που επέτρεψαν τη διείσδυση της Χρυσής Αυγής σε ευρεία τμήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Είναι δεδομένο πως η μήτρα του φασισμού ήταν ανέκαθεν ο χώρος της Δεξιάς. Στην πραγματικότητα, ο φασισμός είναι η τελευταία γραμμή άμυνας του καπιταλισμού όταν αυτός νιώσει πως κινδυνεύει. Τα παραδείγματα από τη Γερμανία του Μεσοπολέμου αλλά και από την μετακατοχική Ελλάδα είναι χαρακτηριστικά. Είναι, επίσης, αναγνωρισμένος ο βρώμικος ρόλος που έπαιξαν τα κυρίαρχα ΜΜΕ στο ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής και την παράδοσή της στο κοινό ως ένα φυσιολογικό κόμμα.

Δεν γίνεται, όμως, να αγνοήσουμε και έναν τρίτο παράγοντα που έθρεψε τη Χρυσή Αυγή. Και αυτός ο παράγοντας δεν ήταν άλλος από έναν λόγο που υποκρινόταν πως υπερασπιζόταν έννοιες όπως πατρίδα, θρησκεία, παράδοση, οικογένεια, ασφάλεια. Έννοιες που υποτίθεται πως κινδύνευαν από εξωτερικούς εχθρούς. Στο όνομα αυτών των υποτιθέμενα απειλούμενων εννοιών χτυπήθηκαν και στιγματίστηκαν στη συνείδηση του μέσου συμπολίτη μας οι γειτονικοί λαοί, οι αλλόθρησκοι, οι μετανάστες, οι ομοφυλόφιλοι, οι διαφορετικοί.

Και όλα αυτά γίνονταν από εκπροσώπους επίσημων φορέων όπως η Εκκλησία της υποτιθέμενης Αγάπης αλλά και από πολιτευτές που υποτίθεται πως ανήκαν σε δημοκρατικούς και ανεκτικούς χώρους, όπως ο ανεκδιήγητος Λοβέρδος.

Αυτός ο ρατσιστικός, μισαλλόδοξος και ξενοφοβικός λόγος βοηθούσε στη διείσδυση της Χρυσής Αυγής σε ευρύτατα στρώματα της κοινωνίας. Πώς άλλωστε να μη γίνει αυτό και γιατί ο λόγος της να θεωρείται περιθωριακός και απορριπτέος, όταν έμοιαζε να συμπλέει με το λόγο υπουργών και ανώτατων κληρικών;

Ας διαβάσουμε, όμως, το τρίτο μέρος της δουλειάς αυτής και ας αναλογιστούμε πως η καταδίκη της Χρυσής Αυγής θα βοηθήσει σημαντικά και στην περιθωριοποίηση του λόγου του μίσους

 

xrysh415

 

Σε αναμονή της απόφασης για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, συνεχίζουμε το «αφιέρωμα» που έκανε η Μαύρη Οχιά εκείνες τις μέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τότε που όλοι έκαναν τους έκπληκτους και έπεφταν από τα σύννεφα της βολικής τους "άγνοιας"

Το πρώτο μέρος ασχολήθηκε με τους δημοσιογράφους που αντιμετώπιζαν την εγκληματική ναζιστική οργάνωση ως ένα κανονικό κόμμα και της έδιναν βήμα διαλόγου και προβολή. Το σημερινό, δεύτερο μέρος, ασχολείται με τη μήτρα που γεννά αυτά τα μορφώματα και με το μάρσιπο που τους παρέχει στέγη και καταφύγιο όποτε το χρειάζονται. Και αυτή δεν είναι άλλη από την παράταξη που έχει ως θεμελιώδη ιδεολογία της το νόμο της ζούγκλας, δεν είναι άλλη από τη μεγάλη Δεξιά Παράταξη.

Μπορεί κάποιοι από τους πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Νίκος Δένδιας και ο Προκόπης Παυλόπουλος παλιότερα, να βρέθηκαν πράγματι στο βρώμικο στόμα  και - παραλίγο  - στα εγκληματικά χέρια των ναζί της Χρυσής Αυγής. Είναι πάρα πολλοί όμως οι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας που δεν μπορούν και δεν θέλουν να κρύψουν την ιδεολογική τους συγγένεια με τα «άτακτα» ξαδέλφια τους. Αντώνης Σαμαράς, Μάκης Βορίδης, Άδωνις Γεωργιάδης, Φαήλος Κρανιδιώτης, Θάνος Πλεύρης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, Γιώργος Καρατζαφέρης, Βύρωνας Πολύδωρας είναι μερικά μόνο από τα ονόματα αυτά. Απείρως περισσότερα είναι τα μικρομεσαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που κατά καιρούς δε διστάζουν να εκφράζονται υπέρ της χούντας και των χρυσαυγιτών

 

Το 2016. στην αναφερόμενη ως "επέτειο της κρίσης των Ιμίων", αλλά στην ουσία και σε ένα παράξενο παιχνίδι της Ιστορίας, για τους απανταχού ναζί, πρόκειται για την επέτειο της ανόδου του Χίτλερ στην εξουσία, το ιστολόγιο JUNGLE - Report είχε αναρτήσει την αλήθεια,  για ένα περιστατικό που είχε λάβει χώρα σε κεμπαπτζίδικο στο Μοναστηράκι. Πιο συγκεκριμένα στις 28 Ιανουαρίου (Πέμπτη) μια ομάδα 40 ατόμων από τη Γερμανία, έφτασε στην Αθήνα ύστερα από πρόσκληση της Χρυσής Αυγής και το απόγευμα κιόλας της ίδιας μέρας, επισκέφθηκαν τα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης. Στην κάθοδο τους στο Μοναστηράκι, μετά την περιήγηση σε άλλους χώρους, τους "υποδέχτηκαν" μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων. 

Όσα αποκαλύπτονται για το επεισόδιο, είναι άκρως διαφωτιστικά για το τι είναι η ΧΑ, πως λειτουργεί, τι  σχέσεις και τι σκοπούς έχει. Και αυτά, πέρα από την αποδεδειγμένη σε δικαστικές αίθουσες και την καθημερινότητα, εγκληματική της δράση, ως εγκληματική οργάνωση που προφανώς είναι. Αναδημοσιεύουμε εδώ το συγκεκριμένο άρθρο του JUNGLE Report, του ιστολογίου που επί μία δεκαετία ανέδειξε τη δράση της ακροδεξιάς και των συγγενών της, ναζιστικών μορφωμάτων στην Ελλάδα.

Tη σημαία του γερμανικού Ράιχ σήκωσαν στην Ακρόπολη οι «Γερμανοί τουρίστες» της Χρυσής Αυγής

6 Φεβ 2016 , 9:46 μ.μ
Τελικά οι «Γερμανοί τουρίστες» που εδάρησαν από αναρχικούς σε κεμπαμπτζίδικο στο Μοναστηράκι, είχαν, αν μη τι άλλο, εκτενέστατο πρόγραμμα στην Αθήνα, που δεν περιοριζόταν μόνο στη συμμετοχή τους στην επέτειο των Ιμίων ή, πιο σωστά, στην επέτειο της ανόδου του Αδόλφου Χίτλερ στην Καγκελαρία.

Οι «Γερμανοί τουρίστες» είναι μέλη του γερμανικού ναζιστικού κόμματος «Der Dritte Weg» (Ο Τρίτος Δρόμος). Πρόκειται για ένα νεοσύστατο κόμμα, αδελφοποιημένο με τη Χρυσή Αυγή, που δημιουργήθηκε από αποχωρήσαντα μέλη του NPD και από απομεινάρια της απαγορευμένης στη Γερμανία ναζιστικής οργάνωσης «Freies Netz Süd».

Όπως γράφουν γεμάτοι περηφάνια στην ιστοσελίδα τους, μια ομάδα 40 ατόμων από δαύτους έφτασε την Πέμπτη (28/01) στην Αθήνα ύστερα από πρόσκληση της Χρυσής Αυγής και το απόγευμα κιόλας της ίδιας μέρας επισκέφθηκαν τα γραφεία της εγκληματικής οργάνωσης στη Μεσογείων -μπορούμε να φανταστούμε την εικόνα με τις αγκυλωτές χαιρετούρες κατά την άφιξή τους. Η μέρα τους όμως δεν έκλεισε και τόσο περήφανα, μιας και το βράδυ εφαρμόστηκε στο πετσί τους, από ομάδα αναρχικών, αυτό ακριβώς το «έξω οι ξένοι» που βιώνουν από αυτούς οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στη Γερμανία.
 

Στο πλαίσιο των αφιερωμάτων στην οργάνωση της Χρυσής Αυγής και την εγκληματική της δράση, επιστρέφουμε στο 2012, για να θυμηθούμε το πόσο "αθώα" ήταν αυτή η συμμορία. Θυμάστε βεβαία. Μιλάμε για  εκείνους τους μαυροφορεμένους  που "περνούσαν γριούλες στο απέναντι πεζοδρόμιο" ή εκείνοι οι "νεαροί" που -όπως αποδείχθηκε με πάταγο- σκηνοθετούσαν  κινδύνους για αδύναμους ηλικιωμένους, μπροστά στα μηχανήματα αυτόματης αναλήψεως των τραπεζών" και άλλα εξευτελιστικά για το ανθρώπινο είδος.

Ήταν η εποχή που το ιστολόγιο JUNGLE - Report δημοσίευε κείμενα τα οποία αποκάλυπταν τη δράση και την εγκληματική,  διαταραγμένη προσωπικότητα αυτών των νεοναζί, που ταυτόχρονα αρνιότουσαν αυτόν τον προσδιορισμό. Φυσικά επρόκειτο για την εφαρμογή της "διπλής γλώσσας", αγαπημένος τρόπος επικοινωνίας για όλο το ακροδεξιό φάσμα. Από τους νεοναζί της ΧΑ και το τσίρκο με τους νεοναζί και τους εθνικιστές, που είχε θιασάρχη τον ανεκδιήγητο  Καρατζαφέρη, μέχρι τον απίθανο εξωγήινο και UFOλόγο Λιακόπουλο. Και από τον έμπορο βιβλίων, κορσέδων και γιλέκων δικής του  φαντασιοπληξίας (την αποκαλούσε νανοτεχνολογία) και Σαμαρομητσοτακικό υπουργό Γεωργιάδη, μέχρι  και τον πωλητή πατρίδας, σαπουνιού, κηραλοιφών και τρέλας, Βελόπουλο. Και βέβαια το τσεκουράτο και υπουργοποιημένο επίσης, καμάρι της ακροδεξιάς. Το νεοδημοκρατικό βορίδι.

Αναδημοσιεύουμε από εκείνη την εποχή, μία εκτεταμένη ανάρτηση του JUNGLE-Report, που ξεψαχνίζει -με τα δεδομένα της εποχής- τον φάκελο "Χρυσή Αυγή". Τον ξεψαχνίζει σε μία προσπέθεια αποκάλυψης της ταυτότητας του μορφώματος και της απειλής που αντιπροσώπευε και αντιπροσωπεύει ακόμα για τις κοινωνίες, το αυγό του φιδιού που για χρόνια τρεφόταν από τις σάρκες της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας και ποτιζόταν με το μίσος που περίσσευε, μιας και το φούντωνε η φτώχια  και η υποβάθμιση κάθε Αξίας και κάθε Αρχής.

Πολλά βίντεο δεν λειτουργούν σήμερα. Και πολλοί σύνδεσμοι επίσης. Η πάλη βλέπετε εκείνη την εποχή, ήταν σκληρή. Κάθε -αποκαλυπτικό για τους νεοναζί- βίντεο, αντιμετώπιζε  διαρκείς καταγγελίες από τους "θιγόμενους" αλλά και την ευνοϊκή αντιμετώπιση των πολυεθνικών του διαδικτύου. Σαν να είναι ο ναζισμός, με την εγκληματική μισαλλοδοξία και την απανθρωπιά, μία πολιτική ή κοινωνική θεωρία και όχι καθαρή προτροπή σε εγκληματική συμπεριφορά. Μία ακόμα παρερμηνεία των ανοχών της ανοιχτής κοινωνίας (που θα έλεγε ενδεχομένως ο C. Popper)

Ο λόγος στο JUNGLE - Report του 2012 και στον-εκ των συντακτών του- SPY

tragas xrisiavgi

 

Η απόφαση του δικαστηρίου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πλησιάζει. Από τότε φαίνεται πως έχουν αλλάξει πολλά. Κάποιοι λένε προς το καλύτερο, στην πραγματικότητα όμως προς το χειρότερο. Η Χρυσή Αυγή μπορεί να έχασε τη δύναμή της, όμως αυτό δε σημαίνει τίποτα. Η κοινωνία ολόκληρη φασιστοποιείται σιγά-σιγά. Μπορεί αυτό να γίνεται ασυνείδητα, δεν μπορούμε όμως να κάνουμε πως δεν το βλέπουμε. Δεν μπορεί να χαϊδεύουμε και να δικαιολογούμε όσους βγαίνουν στους δρόμους σπέρνοντας μίσος και χολή απέναντι στους πρόσφυγες, στους μετανάστες, στους ξένους, στους διαφορετικούς.

Μπορεί να μη λένε πως είναι χρυσαυγίτες, αλλά αυτό το κάνουν μόνο από φόβο. Γιατί νιώθουν πως η Χρυσή Αυγή θεωρείται αυτή τη στιγμή εγκληματική οργάνωση. Και γι αυτό είναι πολύ σημαντική η απόφαση του δικαστηρίου στις 7 του Οκτώβρη. Μια πιθανή απόφαση που θα ενοχοποιεί μόνο το Ρουπακιά και θα αθωώνει το σύνολο της φασιστικής οργάνωσης, θα στείλει εντελώς λάθος μηνύματα σε όλους αυτούς. Μια αθωωμένη Χρυσή Αυγή θα μπορεί να βγει ξανά στους δρόμους, τρομοκρατώντας, προπηλακίζοντας και δολοφονώντας. Μαζί της θα βρίσκονται και όλοι αυτοί που τώρα φοβούνται να δηλώσουν οπαδοί της

Σε αναμονή αυτής της απόφασης, αναδημοσιεύουμε από τη Μαύρης Οχιά  κάποια άρθρα που είχαν γραφεί εκείνες τις μέρες και τα οποία προσπαθούν να αναδείξουν όλους εκείνους τους παράγοντες που συντέλεσαν στη γιγάντωση αυτού του φασιστικού μορφώματος. Το πρώτο μέρος ασχολείται με τους δημοσιογράφους, οι οποίοι ανέλαβαν να ξεπλύνουν τη Χρυσή Αυγή και να την παραδώσουν στην κοινή γνώμη ως κάτι κανονικό. Πριν, λοιπόν, αυτοί οι δημοσιογράφοι παραστήσουν πως έπεσαν από τα σύννεφα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, είχαν παίξει και αυτοί το δικό τους σκοτεινό ρόλο. Ας διαβάσουμε, όμως, το πρώτο μέρος

 

Ποιοι έθρεψαν το τέρας του φασισμού ( Μέρος Α'. Δημοσιογράφοι και Χρυσή Αυγή) 

Με αφορμή τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από χρυσαυγίτες, είδαμε τις τελευταίες μέρες πολλούς δημοσιογράφους να “πέφτουν από τα σύννεφα”, να “οργίζονται” και να “απαιτούν” από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα εναντίον των εγκληματικών στοιχείων της Χρυσής Αυγής.

Μέχρι τώρα, όμως, τι έκαναν οι περισσότεροι από αυτούς; Συνδιαλέγονταν και έπαιρναν συνεντεύξεις από μέλη της εγκληματικής οργάνωσης σαν να μην ήξεραν τίποτα για το ποιον της, αναπαρήγαγαν μυθεύματα περί προστασίας των Ελλήνων γιαγιάδων και παππούδων από τη Χρυσή Αυγή και πολλοί από αυτούς θεωρούσαν τους χρυσαυγίτες εν δυνάμει συνεργάτες σε μια συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία.