LogoASKAR

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ραφήνας, χθες σε δράση της, διένειμε το παρακάτω κείμενο, με το οποίο συστήνεται στον κόσμο της πόλης και τον καλεί  σε συμμετοχή στην Συνέλευση.

Η Συνέλευση αφού αναλύει και διαπιστώνει τον άσχημο δρόμο που έχει πάρει η πολιτική και κοινωνική ζωή στον τόπο, με την επικράτηση του αυταρχισμού στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής, μας καλεί  σε συμμετοχή στη διεκδίκηση του δικαιώματος στην αξιοπρεπή και ελεύθερη ζωή.

Ακολουθεί το κείμενο της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Ραφήνας, το οποίο επισυνάπτεται στο παρόν και σε μορφή pdf

 --------------------------------------------------------

Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ραφήνας δημιουργήθηκε με αφορμή τα γεγονότα καταστολής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και πάνω στην ανάγκη που έχουμε να αντισταθούμε στην συνολική επίθεση στις ζωές μας. Εμείς ζούμε και αναπνέουμε στη Ραφήνα και άρα εμείς πρέπει να αποφασίζουμε για αυτήν.

Είμαστε κάτοικοι της περιοχής, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και όλοι/όλες ισότιμα μπορούν να έρθουν για να συζητήσουμε και να διεκδικήσουμε από κοινού λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και συνολικότερο. Καθώς μας ενώνει η κοινή αντίληψη για τη δύναμη της συλλογικής δράσης και την ανάγκη της αλληλεγγύης, λειτουργούμε με όρους ισότητας και οριζοντιότητας, χωρίς ιεραρχία και όλες οι αποφάσεις παίρνονται με ομοφωνία. Είμαστε ενάντια στον φασισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό και σε οποιαδήποτε άλλη μορφή καταπίεσης.

Μέχρι τώρα έχουμε ήδη παρέμβει για την ύπαρξη δημόσιων συγκοινωνιών στην Ραφήνα, την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών στα σούπερ μάρκετ —σε συνάρτηση και με την πανδημία— καθώς και ενάντια στην αστυνομοκρατία. Παρεμβάσεις που θα συνεχιστούν και εμπλουτιστούν. Απευθυνόμαστε στην τοπική κοινωνία μέσα από κείμενα, συγκεντρώσεις στην πλατεία της Ραφήνας, μουσικές εκδηλώσεις και με την εβδομαδιαία συνέλευσή μας στο πάρκο. 

Συνολικά παλεύουμε για τα συμφέροντα των πολλών κι όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων ή της τοπικής ή κεντρικής εξουσίας.

Ειδικά σε αυτή εδώ την περιοχή που τοπική εξουσία και τοπικά μέσα προσπαθούν να εδραιώσουν μια άλλη, δικιά τους, ζοφερή για εμάς, πραγματικότητα, εμείς προτάσσουμε την ενημέρωση ενάντια στην παραπληροφόρηση και την φίμωση, τη συλλογική διεκδίκηση ενάντια στην ατομική παθητικότητα.

Στον δήμο της Ραφήνας βιώνουμε τη φασιστικοποίηση σε πολλά επίπεδα. Ο δήμαρχος χρησιμοποιώντας (ή βάζοντας μπροστά) τα τοπικά φερέφωνα μαζικής ενημέρωσης/εξαπάτησης εκτοξεύει απειλές ενάντια σε κάθε προοδευτική φωνή (άτομα, συλλογικότητες ή ιστοσελίδες).

 

20210402STE

 

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καλεί όλους και όλες να στηρίξουμε τη συγκέντρωση στις 2 Απρίλη στις 9:00 έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου εκδικάζεται η προσφυγή των 45 διωκόμενων της Θεσσαλονίκης κατά της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και των διώξεων και των προστίμων, που ασκήθηκαν για τη συμμετοχή σε αυτές.

Παρακάτω η σχετική ανακοίνωση. 


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ στις 9 πμ έξω από το ΣτΕ (Πανεπιστημίου)

Χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι διαδήλωσαν το προηγούμενο διάστημα στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων της χώρας, ενάντια σε μια πολιτική που κατεδαφίζει δικαιώματα, απειλεί ζωές, και τρομοκρατεί τον λαό. 

Διαδήλωσαν και εξακολουθούν να διαδηλώνουν, ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη για την Παιδεία, για  την πανεπιστημιακή αστυνομία και για τους σκληρούς ταξικούς φραγμούς.

Διαδήλωσαν για να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας και για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Δ.Κ.

Διαδήλωσαν στους δρόμους της Νέας Σμύρνης, σε  πολλές πόλεις της χώρας και γειτονιές της Αθήνας ενάντια στην αστυνομοκρατία αλλά και για το δικαίωμα στην εργασία, στις σπουδές, στην υγεία.

Στο μέτωπο της πανδημίας,  η κυβέρνηση και το σύστημα έχει αφήσει το λαό μας στο έλεος της. Εδώ κι ένα χρόνο, εξαθλιώνει συνεχώς το σύστημα Περίθαλψης, έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες κρούσματα και νέους νεκρούς καθημερινά!!

 

 emfili via

 

Η  Πρωτοβουλία γυναικών από το Πικέρμι και τη Ραφήνα ενάντια στην έμφυλη βία και στη σιωπή, με αφορμή τα σχετικά με την τραγωδία που αποκάλυψε η Σοφία Μπεκατώρου, εξέδωσε το ακόλουθο κείμενο - ανακοίνωση

 

Οι βιαστές δεν είναι ράτσα ειδική. Είναι άντρες καθημερινοί.

Ο καταγγελόμενος για τον βιασμό της Σοφίας Μπεκατώρου δεν είναι απλά άνθρωπος της διπλανής πόρτας για εμάς που ζούμε στο Πικέρμι και στη Ραφήνα. Κατέχει πολλαπλά πόστα στο σάπιο και εκμεταλλευτικό σύστημα που ορίζει τις ζωές μας. Είναι πρόεδρος του Nαυτικού Oμίλου Ραφήνας "Αλκυών", αντιπρόεδρος της Τ.Ο. της Νεας Δημοκρατίας (αναφέρεται ως "σκληρός δεξιός"), επιχειρηματίας-εισοδηματίας στο Πικέρμι, πέρα από αντιπρόεδρος στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και μέλος της Ολυμπιακής Επιτροπής. Το να εκμεταλλεύονται κάποιοι θέσεις εξουσίας για την σεξουαλική παρενόχληση/κακοποίηση νέων ή ευρισκόμενων σε ανάγκη ανθρώπων είναι μιά ιστορία που επαναλαμβάνεται. Από τους εργασιακούς χώρους, τον αθλητισμό, τη διοίκηση, τα δημαρχεία, τις επισκοπές, την εκπαίδευση έως και την οικογένεια...

 

Banner1resixed

 

Η Αντιφασιστική-Αντιεθνικιστική Πρωτοβουλία στην Ανατολική Αττική ανάρτησε  αντισεξιστικό πανό στο Πικέρμι, στη  Λ. Μαραθώνος , στην ευρύτερη περιοχή που ζει και δραστηριοποιείται, κοινωνικά και εππαγγελματικά, ο καταγγελθείς βιαστής της Σ. Μπεκατώρου.

Δημοσιεύουμε χθεσινοβραδινές φωτογραφίες (29/1/2021) του πανό, που αναρτήθηκε σε άγνωστο χρόνο

    Banner2cropped      Banner3cropped

 

nekroi polytexneio1973

 

Σήμερα είναι η μέρα μνήμης για τους 24 νεκρούς της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και για τους εκατοντάδες τραυματίες εκείνης της ζοφερής νύχτας. Αλλά και για όλους αυτούς που φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν και εξορίστηκαν κατά της διάρκεια της επτάχρονης χούντας Και όμως κάποιοι επιμένουν να το αρνούνται. Σαν τους αρνητές του ναζιστικού Ολοκαυτώματος, από την ίδια ζύμη ζυμωμένοι. «Δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο» ξέρει να λέει κάθε χουντόφιλος φασίστας. Αυτό διατυμπανίζει, με το ίδιο ύφος που διαλαλούσε κάθε βράδυ την πραμάτειά του επί χρόνια στην τηλεόρασή μας, ο σαλτιμπάγκος έμπορος των αρχαίων Ελλήνων και των θαυματουργών νανογιλέκων. Αυτός που με τη θέληση του σοφού λαού - ας μην το ξεχνάμε αυτό, δεν υπάρχει μόνος του, εκπροσωπεί μια ολόκληρη κοινωνική ομάδα - εξελέγη βουλευτής και τοποθετήθηκε μάλιστα από το βασιλιά Καρνάβαλο στη θέση του υπουργού Ανάπτυξης, έτσι για να μη μένει καμία απορία σε κανέναν για τα χάλια αυτής της έρημης χώρας.

«Δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο» επιμένει και προκαλεί με το εμετικά θρασύ του ύφος. Και προχωρώντας το συλλογισμό του, εξηγεί πως δεν υπήρξε νεκρός ΜΕΣΑ στο χώρο του Πολυτεχνείου. Οι 24 νεκροί από την Ομόνοια μέχρι τα Πατήσια από αστυνομικά και στρατιωτικά πυρά καθώς και οι εκατοντάδες τραυματίες δεν έχουν γι’ αυτόν καμία σημασία

Νομίζει το θλιβερό ανθρωπάκι πως με τη σοφιστεία αυτή, θα καταφέρει να θολώσει τα νερά και να σβήσει τις αμαρτίες των ιδεολογικών του συγγενών. Αν δηλαδή κάποιος σκοτώθηκε έξω από την πύλη του Πολυτεχνείου εκείνη την ημέρα ή δύο στενά παραπέρα, δεν θεωρείται κατ’ αυτόν νεκρός του Πολυτεχνείου. Σα να λέμε, για παράδειγμα, πως δεν έγινε ποτέ η ναυμαχία της Ναυπάκτου επειδή διεξήχθη είκοσι ναυτικά μίλια μακριά από αυτήν.

Εν πάσει περιπτώσει. Ας αφήσουμε τον Άδωνι και τους ομοίους του να θλίβονται σήμερα που δεν είχαν την τύχη να ζήσουν σε εκείνη την εποχή και να υπηρετήσουν την «Εθνοσωτήρια Επανάσταση» και ας πάμε στα γεγονότα εκείνων των ημερών.