Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ημερολόγιο (Άγιας) τρέλας 3/5/21. Σεμνά και ταπεινά Κύριο

Το Άγιο Πάσχα πέρασε. Το αρνάκι μας άφησε χρόνους και εμείς προσπαθούμε ακόμη να το χωνέψουμε (το αρνί), ειδικά μετά από την εξαντλητική νηστεία των προηγούμενων εβδομάδων. Φέτος, η πανδημία (;) οδήγησε την κυβέρνηση σε δύο αποφάσεις που δίχασαν το σώμα των πιστών και έκαναν πολλούς να νιώθουν πως δικαιώνονται όταν αποκαλούσαν αυτή την κυβέρνηση υπάκουο διεκπεραιωτή της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, η Ανάσταση στη χώρα μας τελέστηκε στις εννιά το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα. Το πρώτη φορά βέβαια είναι περισσότερο σχήμα λόγου, καθώς η μισή Ελλάδα στα χωριά ανέκαθεν έκανε Ανάσταση όποια ώρα περνούσε από το χωριό ο περιφερόμενος ιερέας, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ο συμβολισμός του μέτρου

Για πρώτη φορά επίσης - μετά από 32 χρόνια – το Άγιο Φως δεν έγινε δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους. Που σημαίνει πως ούτε κόκκινα χαλιά στρωθήκανε, ούτε ευθυτενείς εύζωνοι σε παράταξη το υποδέχθηκαν, ούτε στρατιωτικά αγήματα απέδωσαν τιμές με στρατιωτικά παραγγέλματα, ούτε στρατιωτικές μπάντες παιάνιζαν.

arxhgow kratoyw

Φέτος, υποδεχθήκαμε το Άγιο Φως, σεμνά και ταπεινά. Το πρωθυπουργικό αεροσκάφος απογειώθηκε με σεμνότητα από το αεροδρόμιο Σπάτων, μεταφέροντας σεμνά στα Ιεροσόλυμα τον υφυπουργό Εξωτερικών και το Μητροπολίτη Μεσογαίας, Νικόλαο, αυτόν τον Άγιο άνθρωπο που δήλωνε  πως τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται από την αστυνομία στις εκκλησίες της δικαιοδοσίας του εξαιτίας των “αμαρτωλών νομοθετικών μέτρων”, θα καλύπτονται από το Φιλόπτωχο Ταμείο και το Ταμείο Στήριξης Πτωχών και Απόρων της Μητρόπολης.

Μόλις το αεροπλάνο επέστρεψε στα Σπάτα με το Άγιο Φως στις αποσκευές του, δώδεκα αεροπλάνα απογειώθηκαν και αυτά με την ίδια σεμνότητα και μοίρασαν σεμνά το Άγιο Φως σε δώδεκα πόλεις της χώρας. Ήταν τόσο σεμνή η διαδικασία, όμως, που ξέχασαν να στείλουν το Άγιο Φως στη Λάρισα. Άδικα είχαν στηθεί σεμνά και ταπεινά στο αεροδρόμιο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ και το περίμεναν. Το Άγιο Φως δεν ήρθε ποτέ. Ο τοπικός Μητροπολίτης θύμωσε. Μεγαλόψυχα, όμως, συγχώρησε την ασεβή παράλειψη, δηλώνοντας όμως με περισσή σεμνότητα και ταπεινοφροσύνη πως δεν θα επιτρέψει να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021 21:42