Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοιχτή επιστολή καταγγελίας της προσπάθειας εκφοβισμού και φίμωσης της atticavoice Κύριο

atticavoice.gr, ένας ελεύθερος, μη κερδοσκοπικός, χώρος διακίνησης ιδεών, δέχεται αυτή τη στιγμή απόπειρα εκφοβισμού και φίμωσης από τα δύο κυρίαρχα, συστημικά, κερδοσκοπικού χαρακτήρα, Μέσα Ενημέρωσης της περιοχής Ραφήνας-Πικερμίου. To irafina.gr και το rpn.gr.

Με όπλο μήνυση που κατέθεσαν, κατηγορούν την atticavoice.gr για συκοφαντική δυσφήμηση, επικαλούμενα σατιρικά κείμενα-γελοιογραφίες και άβολες, για αυτά τα Μέσα, αλήθειες. Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί ο καθένας, ούτε η σάτιρα ούτε φυσικά η αλήθεια αποτελούν δυσφήμηση, πολλώ δε μάλλον συκοφαντική. Τα πάντα συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη που εικάζουμε πως έχει κι άλλους  ενορχηστρωτές, πέρα από τους δηλωμένους.

Η atticavoice.gr είναι ένα από τα ελάχιστα διαδικτυακά μέσα της Ανατολικής Αττικής που με συνέπεια δίνει φωνή σε όσους αντιστέκονται στα τερατώδη σχέδια που ετοιμάζουν για την περιοχή, χάριν μιας επίπλαστης ανάπτυξης, διάφορα συμφέροντα που στοιχίζονται κάτω από τον ψευδεπίγραφο τίτλο του επενδυτή. Αυτοί που λεηλάτησαν τη Δυτική Αττική και εξαφάνισαν από αυτήν κάθε στοιχείο πολιτισμού, ιστορίας και κάθε φυσικό απόθεμα - όπως από νωρίς και πολύ γλαφυρά περιέγραψε ο Νίκος Γκάτσος στον εφιάλτη της Περσεφόνης- ετοιμάζονται να μεταφέρουν τον ίδιο εφιάλτη στην Ανατολική Αττική.

Η εφαρμογή αυτού του αποτρόπαιου σχεδίου επιχειρείται με μοχλό το έλλειμμα δημοκρατίας, που το βιώνουμε και το βλέπουμε όλοι στην καθημερινότητά μας. Στον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις για εμάς, χωρίς εμάς, δηλαδή με μηδενικές ή χειραγωγούμενες διαβουλεύσεις. Μέρος αυτού του σχεδίου αποτελεί ο τρόπος λειτουργίας των αυτοαποκαλούμενων Μέσων Ενημέρωσης, τα οποία μεταφέρουν και εμπεδώνουν στην κοινωνία μια διαστρεβλωμένη πραγματικότητα.

Απέναντί τους, όσο και αν προσπαθούν για το αντίθετο, υψώνονται ανθρώπινες φωνές, οι οποίες ενοχλούν και πρέπει να σωπάσουν με κάθε τρόπο. Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι οι μηνύσεις και οι εξοντωτικές διαδικασίες στις οποίες καλούνται να υποβληθούν όσοι αντιδρούν στην επερχόμενη δυστοπία. Στο πλαίσιο αυτό ανήκουν και οι μηνύσεις που δέχτηκε η atticavoice.gr, κάτω από διάφορες προφάσεις και προσχήματα.

Το οξύμωρο στην περίπτωση της δίωξης της atticavoice είναι πως αυτές οι μηνύσεις προέρχονται από δημοσιογράφους, των οποίων το λειτούργημα συμπεριλαμβάνει και την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου. Αυτό ακριβώς μας κάνει να εκτιμούμε πως η δίωξη υπαγορεύεται από πολιτικό παρασκήνιο, είναι δηλαδή μία κυρίως πολιτική δίωξη

Αν η δίωξη δεν είχε πολιτικά χαρακτηριστικά, τότε,

α) γιατί οι μηνυτές στη μηνυτήρια αναφορά τους κόπτονται για τη σάτιρα και διακωμώδηση παραγόντων της δημοτικής και κεντρικής πολιτικής σκηνής αναφέροντας χαρακτηριστικά πως σε ένα σατιρικό βίντεο της atticavoice  « … παρουσιάζονται τοπικοί παράγοντες της κεντρικής και δημοτικής πολιτικής σκηνής της Ραφήνας, μεταξύ αυτών και νυν βουλευτής και Υπουργός της Κυβερνήσεως, ως θίασος του Καραγκιόζη με αντιστοίχηση καθενός με χαρακτήρα του θεάτρου Σκιών !»

β) γιατί στα συνημμένα στη μήνυση έγγραφα, περιέχονται οι γελοιογραφίες του συνεργάτη-σκιτσογράφου Θεοδόση Βρανά, με θητεία σε πολλά έντυπα, μεταξύ των οποίων το περιοδικό ΜΕΤΡΟ και οι εφημερίδες ΑΥΓΗ και ΕΘΝΟΣ; Σκίτσα που σατιρίζουν τον νόμο Χατζιδάκι, την εκπαιδευτική πολιτική της Κεραμέως, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το δήμαρχο Ραφήνας;

γ) Γιατί στα συνημμένα έγγραφα περιέχονται φωτογραφίες από μια μεγάλη διαδήλωση που έγινε στη Ραφήνα με αφορμή τα περσινά περιστατικά αστυνομικής βαρβαρότητας στη Νέα Σμύρνη; Μία μεγάλη πορεία που η atticavoice κάλυψε με πλήρες φωτορεπορτάζ και η οποία κατέληξε στο δημαρχείο της πόλης διαμαρτυρόμενη, εκτός των παραπάνω, και για την αυταρχική συμπεριφορά του δημάρχου της πόλης, ο οποίος συνηθίζει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook να δυναμιτίζει το κλίμα στην περιοχή απειλώντας πρόσωπα και συλλογικότητες

Η atticavoice.gr καταγγέλλει την προσπάθεια εκφοβισμού και φίμωσής της που επιχειρείται από τις ιστοσελίδες irafina.gr και rpn.gr και απαιτεί από τα Μέσα αυτά να αποσύρουν τη μήνυση και να σεβαστούν το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών, ένα δικαίωμα που πρέπει να απολαμβάνει κάθε άνθρωπος, κάθε συλλογικότητα και κάθε σχήμα που μεταφέρει ιδέες και λόγο

Στον αγώνα αυτό καλεί όσους υποστηρίζουν το δικαίωμα στην ελεύθερη  έκφραση και στην ελεύθερη διακίνηση των ιδεών να υπογράψουν κείμενο συμπαράστασης και καταγγελίας της προσπάθειας επιβολής του νόμου της σιωπής, όπως επιχειρείται μέσω της μήνυσης που κατέθεσαν τα δύο προαναφερθέντα Μέσα. Οι υπογραφές κατατίθενται στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Τέλος, δεδομένου ότι η βιομηχανία των μηνύσεων ενάντια στις ελεύθερες φωνές διογκώνεται επικίνδυνα απειλώντας την ίδια τη Δημοκρατία, καλούμε πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς και δημοσιογραφικούς φορείς να πάρουν θέση στο θέμα αυτό

http://www.atticavoice.gr

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

@Atticavoice

 

Αποδέκτες της επιστολής

902.gr

ΑΠΕ - Δεληθανάση Μαρία

ΑΠΕ - Ρουμελιώτη Κατερίνα

ΑΥΓΗ/ARTInews - Καναβούρης Κώστας 

ΑΥΓΗ - Γιάμαλη Αναστασία

Βατικιώτης Λεωνίδας

ΔΡΟΜΟΣ - Σιάχος Μιχάλης

ΔΡΟΜΟΣ - Ταυρής Νίκος

Εφημερίδα ΕΘΝΟΣ

Εφημερίδα ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Εφημερίδα ΕΠΟΧΗ

Εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ

Εφημερίδα ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ - Κανελλόπουλος Δημήτρης  

Εφημερίδα ΠΟΝΤΙΚΙ

Εφημερίδα ΠΡΙΝ

Εφημερίδα ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Καλαμούκης Θύμιος - Ellinofreneianet.gr.

Καλοδούκας Άγγελος

ΚΟΚΚΙΝΟ

Εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ

Λούκα Μαρία

Μπούμπουκα Αγγελική

Παντιέρα

Χατζηστεφάνου Άρης

aftodioikisi.gr

airetos.gr

alfavita.gr

avgi.gr

ert open

Hit & Run

HotDoc - Κουτί της Πανδώρας

imerodromos.gr

Iskra

Left

My OTA

Red Notebook

Rproject

stokokkino.gr

NEWS 247

TVXS

UNFOLLOW

Documento

The press project

Μαρία Απατζίδη - Βουλευτής ΜΕΡΑ 25

Δέσποινα Κουτσούμπα - περιφερειακή σύμβουλος Αττικής - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021 12:16