Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιος θα μας φυλάξει από τους φύλακες; Κύριο

Σάββατο 23/1, ώρα 5:45 περίπου. Ο πιτσιρικάς βρίσκεται στο πάρκο κοντά στις Μαρίκες, τη μεγάλη και πιο γνωστή παραλία της Ραφήνας, περιμένοντας μια φίλη του. Πριν από τη φίλη του, όμως, η τύχη του επιφύλασσε ένα άλλο ραντεβού. Δύο μηχανές ΔΙΑΣ που περνούσαν από εκεί, κατευθύνθηκαν προς το μέρος του και σταμάτησαν μπροστά του. Οι τέσσερεις αστυνομικοί που επέβαιναν στις μηχανές, ως άλλοι καουμπόηδες του Φαρ Ουέστ, ξεπέζεψαν, τον περικύκλωσαν με σκοπό να εκτελέσουν τον κλασικό «έλεγχο», στην προσπάθειά τους κατά πώς φαίνεται να εντοπίσουν τον μεγάλο τρομοκράτη της Ραφήνας.

Επί 25 λεπτά περίπου του έκαναν ανάκριση, σωματικό έλεγχο, τον ειρωνεύονταν και τον τραμπούκιζαν. «Τι κάνεις εδώ;» … «για ποιο λόγο είσαι έξω;» … «τι παράνομο έχεις πάνω σου;» … «πες μας τώρα αν έχεις παράνομες ουσίες» … «πού πηγαίνεις;». Εικοσιπέντε ολόκληρα λεπτά χαράμισαν από την υπηρεσία τους οι αστυνομικοί για να κάνουν πλάκα και να τραμπουκίσουν έναν δεκαεπτάχρονο, την ίδια στιγμή που κάποιος άλλος συμπολίτης μας μπορεί να είχε πραγματικά την ανάγκη τους

Ο πιτσιρικάς τους εξηγεί ήρεμα πως περιμένει μια φίλη του και πως δεν έχει κάτι παράνομο πάνω του. Οι αστυνομικοί, όμως, σίγουροι για το λαβράκι που θα ξετρύπωναν, άρχισαν να του κάνουν έλεγχο παντού. Άνοιξαν τις τσέπες του, άδειασαν την τσάντα του, άνοιξαν ακόμη και το τοστ που είχε πάνω του. Ο επιθεωρητής Κλουζώ θα ζήλευε τις επιδόσεις των Ελλήνων συναδέλφων του, ο δε προϊστάμενός του, ο Ντρέφους, θα τους είχε προσλάβει αμέσως στην υπηρεσία του

Όταν είδαν πως μέσα στην τσάντα του ο πιτσιρικάς είχε μία ψάθα, ένας από αυτούς, ο πιο έξυπνος υποθέτω, τον ρώτησε: «Την ψάθα τι την θες; για πικνικ θα πας;», προκαλώντας το γέλιο των συναδέλφων του. Σε όλη τη διάρκεια της έρευνας, οι αστυνομικοί δε σταματούσαν να τον ρωτούν ποιον περίμενε και γιατί; Μόλις ο πιτσιρικάς έδειξε πως εκνευρίζεται από την ανάκριση, οι αστυνομικοί Κλουζώ αγρίεψαν περισσότερο: «Γιατί αντιμιλάς; Σε εμάς δεν θα αντιμιλάς! Θα έπρεπε να χαίρεσαι που η αστυνομία κάνει τέτοιους ελέγχους, ακούς;»

Αφού δεν βρήκαν τίποτα πάνω στον πιτσιρικά, οι δαιμόνιοι αστυνομικοί συνέχισαν την έρευνα στο γύρω χώρο. Οι δύο από αυτούς άρχισαν να ψάχνουν στο χώμα δίπλα του με φακούς, ενώ οι άλλοι δύο είχαν κολλήσει πάνω του, με τον έναν από τους δύο να κρατάει τον φακό καρφωμένο στο πρόσωπό του πιτσιρικά, επί 5 σχεδόν λεπτά. Είχαν βεβαιωθεί, φαίνεται, πως είχαν απέναντί τους έναν επικίνδυνο κακοποιό.

Αφού δεν βρήκαν τίποτα ούτε στο χώμα, κάποιος από αυτούς θυμήθηκε να ρωτήσει τον πιτσιρικά εάν είχε στείλει μήνυμα μετακίνησης. Όταν ο πιτσιρικάς έβγαλε το κινητό του για τους το δείξει (δεν ήταν smartphone, ήταν ένα παλιό κινητό), άρχισαν να χασκογελάνε. «Αα, αυτός είναι παλαιάς κοπής!» είπε ο ένας από αυτούς, (ο πιο έξυπνος, που λέγαμε παραπάνω) με τους άλλους τρεις να γελάνε, με τον τρόπο που θα γέλαγαν οι θεατές μιας παράστασης του Σεφερλή

Ο πιτσιρικάς άνοιξε το κινητό του, τους έδειξε το μήνυμα που είχε στείλει και του ζήτησαν ταυτότητα. Καθώς δεν είχε ταυτότητα πάνω του, τον ρώτησαν το όνομά του και την ηλικία του. Μόλις τους είπε πως ήταν 17 χρονών ξαφνιάστηκαν και κοιτάχτηκαν μεταξύ τους. Ο πιτσιρικάς, βλέπεις, φαινόταν μεγαλύτερος. Επειδή προφανώς δεν ήθελαν να μπλέξουν με γονείς, οι αστυνομικοί πήραν τηλέφωνο στο τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων και ύστερα τον άφησαν να φύγει.

Φεύγοντας, γύρισαν πίσω κάνοντας ένα κύκλο, πέρασαν ξανά από μπροστά του και τον ειρωνεύτηκαν για μια ακόμη φορά: «Μάζεψε τις τσέπες σου ρε (αυτές που του είχαν αναποδογυρίσει έξω κατά την έρευνα)» … «έτσι περιμένεις την κοπέλα;»

Και απομακρύνθηκαν γελώντας, πιθανόν για το πιο κοντινό σουβλατζίδικο. 

Δε θα γίνεις άνθρωπος ποτέ; … αστυνομικέ;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 22:54