Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ματιά στο μέλλον που είναι ήδη παρόν Κύριο

Ένα βίντεο από το μέλλον που έγινε ήδη παρόν.

Στο βίντεο βλέπουμε 30 άτομα να επιτίθενται σε αστυνομικούς και να τους δέρνουν αλύπητα. Έτσι τουλάχιστον μεταδίδουν η Καθημερινή, ο ΣΚΑΪ, το Πρώτο Θέμα, το capital.gr, o Ελεύθερος τύπος, o enikos.gr.

Τι; Δεν τους πιστεύετε ;;

Από κοντά και όλα τα αποκαλούμενα «τοπικά μέσα», της ανατολικής Αττικής, τα οποία ως συνήθως αντιγράφουν τα υποτιθέμενα «μεγάλα» και ολισθαίνουν μαζί τους στον βούρκο της ανυποληψίας (όχι ότι ήταν ποτέ ευυπόληπτα).

Έτσι, όλος ο κόσμος που έχει αναθέσει την ενημέρωση του σε εξαγορασμένα και χειραγωγημένα «μέσα» ακολουθεί ως κοπάδι τον τσοπάνη του στο σκοτάδι (και όχι βέβαια στον «σκοταδισμό» που λέει και ο γνωστός αγοραστής «μέσων» και γνώμης).

Στο σκοτάδι της άγνοιας όλα είναι εύκολα για τις εξουσίες. Οι εξουσίες πληροφορούν, οι εξουσίες ελέγχουν, οι εξουσίες εκτελούν.

Άσχετα με το τι θα επιλέξει ο καθένας να κάνει, θα πρέπει να έχει στον νου του πως ζούμε σε μία προβληματική δημοκρατία. Μία συγκαλυμμένη δικτατορία που η δύναμη της είναι η εξαγορασμένη «ενημέρωση», το ρουσφέτι και οι «διευκολύνσεις» και όπου αυτά δεν αρκούν, λόγω κλίμακας, η δύναμη της είναι η στυγνή αστυνομοκρατία*

Αν δεν σας ενδιαφέρει αυτή η κατάφορη ισοπέδωση  δικαιωμάτων και νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης, από την ψευδώς ονομαζόμενη «τοπική αυτοδιοίκηση» μέχρι την ανάπηρη ελληνική δημοκρατία, να σας ενημερώσουμε πως θα πρέπει να μη σας ενδιαφέρει και μετά.

Όταν οι εκτελεστικοί βραχίονες της εξουσίας θα μπουν στο σπίτι σας, θα σφίξουν το κεφάλι του παιδιού σας και θα πατήσουν τον ίδιο, τον δικό σας τον λαιμό.

Όταν θα σας εξαφανίσουν την παραίσθηση ποιότητας, που νομίζετε πως έχει η φτωχοποιημένη ζωή σας, που θα φτωχοποιηθεί έτι περαιτέρω.

 Όταν θα εξαφανίσουν φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, γιατί «αυτά είναι προσωρινά ενώ η ανάπτυξη είναι μόνιμη».

Όταν θα σας υποχρεώσουν να ζείτε μέσα στα σκουπίδια, ή πάνω στον δρόμο τους προς τη χωματερή.

Αν δεν αντιδράσετε τώρα, να είστε ήσυχοι και να μην αντιδράσετε ούτε όταν η λεπίδα αγγίξει τη δική σας ζωή. Τι είναι άλλωστε η ζωή σας μπροστά στους νόμους του Κράτους τους και την Ανάπτυξη.

Το μέλλον είναι ήδη εδώ. Η μπότα του Κράτους πατάει ήδη το κεφάλι σας αλλά τα «Μέσα» σας δείχνουν πως άλλο κεφάλι βρίσκεται στο πεζοδρόμιο. Όσο βλέπετε το άλλο κεφάλι δεν νιώθετε το δικό σας. Θα το νιώσετε μόνο την ώρα που θα αποκολλάται από το υπόλοιπο σώμα σας. Μέχρι τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, αφού δεν ανησυχήσατε ως τώρα

 

-Πώς βεβαιώνεται κάποιος για τη δύναμη του πάνω σε ένα άλλο, Ουίνστων;

Ο Ουίνστων σκέφτηκε:

-Κάνοντας τον να υποφέρει, είπε.

-Ακριβώς. Κάνοντας τον να υποφέρει. Η υπακοή δεν αρκεί.

Αν δεν υποφέρει, πως μπορεί να είσαι βέβαιος πως υπακούει στη δική σου θέληση και όχι στη δική του;

Δύναμη είναι να επιβάλλεις πόνο και ταπείνωση.

 (Από το 1984 του G. Orwell)

 


 * Έναν δήμο τον βολεύεις με ρουσφέτια, τακτοποιήσεις,  ταξίματα  και  βολέματα. Για μία ολόκληρη χώρα, δεν φτάνει το βαλάντιο. Εκεί η εξουσία αξιοποιεί  το απόθεμα σε ανδροειδή που έχει κατασκευάσει η πείνα, η ανάγκη, η αδιαφορία, η έλλειψη συνείδησης και οι  αστυνομικοί - στρατιωτικοί εκπαιδευτές  που προσλαμβάνουν οι "υπηρεσίες"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 09:39