Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήγγικεν η ώρα. Στην τελική ευθεία πριν τη δίκη της Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου εναντίον της ελευθερίας του λόγου και της κοινωνικής αφύπνισης. Η λαϊκή στήριξη στο ΠΠΠΣ είναι απαραίτητη Κύριο

Με δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης προς το Παρατηρητήριο Ποιότητας Περιβάλλοντος Σύρου (ΠΠΠΣ) και τα 2 εναγόμενα μέλη του (τον Πρόεδρο του ΔΣ Στρ. Ζολώτα και Αλ. Μπίστη), από οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις από όλη τη χώρα, επιστημονικούς συλλόγους, συλλόγους εργαζομένων, δημοτικές παρατάξεις, κόμματα και άλλους φορείς, μπαίνουμε στην τελική ευθεία πριν τη δίκη της ερχόμενης Παρασκευής 10 Δεκεμβρίου 2021, 9πμ, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Σύρου, όπου θα συζητηθούν οι 3 αγωγές εναντίον μας, συνολικού ύψους άνω των 3.000.000 ευρώ, από τον όμιλο της ΟΝΕΞ, που διαχειρίζεται το Ναυπηγείο της Σύρου.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων, η ΕΛΜΕ Κυκλάδων, οι Σύλλογοι Δασκάλων & Νηπιαγωγών Κυκλάδων, ο Σύλλογος Μελετητών Μηχανικών Κυκλάδων, η Ένωση Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (ΕΜΔΥΔΑΣ) Κυκλάδων, ο Σύλλογος Υπαλλήλων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κυκλάδων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αιγαίου "Ασημάκης Πανσέληνος", εργαζόμενοι της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Ινστιτούτο Έρευνας, Βιώσιμης Ανάπτυξης, Πολιτισμού και Παράδοσης Σύρου, το Δίκτυο Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών, η Κίνηση για τις Ελευθερίες, τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και την Αλληλεγγύη,  είναι μόνο μερικοί από τους φορείς που παίρνουν ξεκάθαρη θέση ενάντια στην προσπάθεια φίμωσης του ΠΠΠΣ.
Δείτε και διακινήστε το τρίλεπτο οπτικοποιημένο ιστορικό των αγωγών εναντίον μας, με πλήρως ενδεικτικό της κατάστασης υλικό (βίντεο & φωτογραφίες): "Όποιος έχει μάτια, βλέπει!".
Την περασμένη βδομάδα, το ΜέΡΑ25, το πρώτο και το μόνο μέχρι στιγμής κοινοβουλευτικό κόμμα που από την πρώτη στιγμή πήρε ξεκάθαρη θέση ενάντια στις εξωφρενικές αγωγές, κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για antiSLAPP νομοθεσία, αναδεικνύοντας τη σκοπιμότητα των καταχρηστικών στρατηγικών αγωγών κατά της συμμετοχή στα κοινά.
Με αφορμή τη δίκη μας, αύριο, Τρίτη 7/12, στις 19:00, το Δίκτυο Υπεράσπισης Δημοκρατικών Ελευθεριών (ΔΥΔΕ), σε συνεργασία με το The Press Project και το Alterthess, διοργανώνουν διαδικτυακή συζήτηση για το φαινόμενο SLAPP (Strategic Lawsuits Against Public Participation), με οικοδεσπότη τον Δημήτρη Σαραφιανό (μέλος ΔΣ του ΔΣΑ) και καλεσμένους τον Στράτο Ζολώτα, πρόεδρο του ΔΣ του ΠΠΠΣ, τον Αλέξανδρο Μπίστη, πολιτικό επιστήμονα και μέλος του ΠΠΠΣ και τη Σταυρούλα Πουλημένη, δημοσιογράφο στο Alterthess, η οποία έγινε και αυτή στόχος καταχρηστικής αγωγής από στέλεχος της Ελληνικός Χρυσός. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφους Κωνσταντίνος Πουλής (The Press Project). Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από τη σελίδα του ΔΥΔΕ, το The Press Project, το Alterthess & τη σελίδα του ΠΠΠΣ.

Τέλος, στην πλατφόρμα AVAAZ υπάρχει κείμενο συλλογής υπογραφών

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του ΠΠΠΣ.  

Στηρίξτε το ΠΠΠΣ, διαδώστε την πιο εξοντωτική αξίωση που έχει απαιτηθεί ποτέ στη χώρα από ιδιωτικά συμφέροντα ενάντια σε πολίτες που αγωνιούν για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
 
Στηρίξτε κάθε κοινωνική δράση ενάντια στην φίμωση που θέλουν να επιβάλουν οργανωμένα συμφέροντα, για να κρατάνε την κοινωνία σε λήθαργο ενώ αυτοί (τα συμφέροντα) υπονομεύουν το παρόν και το μέλλον του τόπου με στόχο το οικονομίκό τους όφελος.
 
#SLAPP_ΠΠΠΣ
#SLAPP_Στ_Πουλημένη
#SLAPP_Attica_Voice
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 12:59

Σχετικά Άρθρα