Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δελτίο τύπου της ΠΕΠΚΚΑ για την επικείμενη Σύνοδο των μεσογειακών κρατών της ΕΕ (MED9EU) στις 17/9 Κύριο

 

Παραλάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή (ΠΕΠΚΚΑ). 


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Αθήνα, 14.09.2021

 

Διαδηλώνουμε ενάντια στην κυβέρνηση και τη Σύνοδο των μεσογειακών κρατών της ΕΕ (MED9EU) την Παρασκευή 17/9, 7 μμ, στο Σύνταγμα

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, με πάνω από 1,3 εκατομμύρια στρέμματα δασών που έγιναν στάχτη, η οργή μας ξεχειλίζει ενάντια στην κυβέρνηση εμπρηστών της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 17 Σεπτέμβρη ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται να υποδεχτεί στην Αθήνα τους ηγέτες των κρατών της Μεσογείου της Ε.Ε.

Είναι εμπρηστές της φύσης αλλά και της ειρήνης στη Μεσόγειο!

Πίσω από τα παραμύθια περί «πράσινης ανάπτυξης», η πραγματική ατζέντα θα περιλαμβάνει τη λεηλασία της φύσης μετά τις φωτιές από τα ντόπια και διεθνή αρπαχτικά της αγοράς (εταιρείες ορυκτών καυσίμων, βιομηχανικών αιολικών, κατασκευαστικές, μεγαλοξενοδόχους, real estate κλπ), αξιοποιώντας τα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης και Σταθερότητας της ΕΕ.

Θα περιλαμβάνει πολεμικούς ανταγωνισμούς για τον έλεγχο των ΑΟΖ και των ορυκτών καυσίμων. Αντί να εξοπλίζουν την πυροσβεστική και την δασοπροστασία, Μητσοτάκης - Μακρόν εμπορεύονται πολεμικά Rafale και ετοιμάζονται για εξορύξεις με κίνδυνο να καταστρέψουν τα νερά της Μεσογείου.

 Διαδηλώνουμε ενάντια στη Σύνοδό τους με ένα μεγάλο ενωτικό συλλαλητήριο, προβάλλοντας την ατζέντα και τις διεκδικήσεις των πυρόπληκτων και του περιβαλλοντικού κινήματος κόντρα στην «πράσινη διπλωματία» που θα πουλάει ο Μητσοτάκης χέρι – χέρι με τον Μακρόν.

Η προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος είναι δική μας υπόθεση!

Στη διαδήλωση καλούν το Support Earth, η Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή, Επιτροπές πυρόπληκτων από Εύβοια και Βαρυμπόμπη, δημοτικές κινήσεις, η Κοινοτική Κίνηση : Όχι Λιμάνι στη Πειραϊκή, ενώ αναμένονται αποφάσεις από πολλές ακόμη συλλογικότητες.

 

DT

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021 10:30