Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Hellenic Train σήμερα το απόγευμα Κύριο

Νέα, μαζική  συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, στη λεωφόρο Συγγρού.

Ομοσπονδίες και συλλογικότητες ενεργοποιούνται και πάλι σήμερα και θα προχωρήσουν σε πορεία και συγκέντρωση στις 18:00 έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, στη λεωφόρο Συγγρού. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα.

Αφορμή για τις κινητοποιήσεις αποτελεί το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε προχθές τη νύχτα στα Τέμπη, όταν δύο τρένα της εταιρείας συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 50+ άτομα, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και χθες έξω από τα γραφεία της εταιρείας με δυνάμεις των ΜΑΤ του Θεοδωρικάκου να επιτίθενται υπέρμετρη βία για να τη διαλύσουν δίνοντας έτσι τα διαπιστευτήρια τους στην εταιρεία.

  • Σε ανακοινώσεις τους εκπαιδευτικοί σύλλογοι καλούν στην κινητοποίηση που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά την Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train (Συγγρού 41), αλλά στις μαθητικές και φοιτητικές  κινητοποιήσεις την Παρασκευή 3/3 στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια. 
 
  • Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (Π.Ο.Θ.Α.) καλεί σε κινητοποίηση σήμερα Πέμπτη, στις 18:00 στο Σύνταγμα με στόχο την ανάδειξη των προβλημάτων που ενώ υπήρχαν και είχαν γνωστοποιηθεί, αγνοήθηκαν επιδεικτικά και οδήγησαν στην τραγωδία.

Όπως αναφέρεται «διαμαρτυρόμαστε και διαδηλώνουμε για την απαξίωση του δημόσιου αγαθού των σιδηροδρομικών συγκοινωνιών, των ιδιωτικοποιήσεων, της απαξίωσης των συνδικαλιστικών παρεμβάσεων που κατήγγειλαν με τον πιο εμφατικό τρόπο τις εγκληματικές πολιτικές».

Τραγική ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως ο Πρωθυπουργός χθες Τετάρτη 1/3 επρόκειτο να επισκεφθεί το Κέντρο Τηλεδιοίκησης - Σηματοδότησης του Σιδηροδρομικού Δικτύου Βορείου Ελλάδος. Ένα κέντρο που σύμφωνα με τους εργαζομένους δεν υφίσταται είναι μόνο στα χαρτιά και σίγουρα η ανυπαρξία του συνετέλεσε στο τραγικό γεγονός..

  • Στη Θεσσαλονίκη.

Μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 8 το πρωί στον Σιδηροδρομικό Σταθμό για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Μέλη της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στον αγώνα της ΒΙΟΜΕ και αντιεξουσιαστές θα συγκεντρωθούν στις 6 το απόγευμα στην Καμάρα. Θα ακολουθήσει μηχανοκίνητη πορεία υπεράσπισης της ΒΙΟΜΕ.

Καλλιτέχνες και μέλη φοιτητικών συλλόγων θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ώρα στην Καμάρα ενάντια στην υποβάθμιση των πτυχίων τους. Πιθανόν θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση φοιτητικών συλλόγων, «Η οργή μας όμως ξεχειλίζει!! Δεν είναι λογικό εν έτει 2023 να χάνονται ανθρώπινες ζωές, νέοι και παιδιά με τέτοιο τραγικό τρόπο. Πρόκειται για έγκλημα, αφού τόσο καιρό οι εργαζόμενοι επεσήμαναν τον κίνδυνο ατυχήματος αλλά κανένας δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας! Για ακόμη μια φορά τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων μπήκαν πάνω από τις ανθρώπινες ζωές».

  • Στα Γιάννενα

Στα Γιάννενα  οι Φοιτητικοί Σύλλογοι καλούν σε σιωπηρή διαμαρτυρία την Παρασκευή 3 Μάρτη στις 18:00, στην περιφέρεια.

Μέσα από την ανακοίνωσή αναφέρεται πως, «Το πολύνεκρο και τραγικό δυστύχημα δεν μπορεί, δεν πρέπει και δεν θα επιτρέψουμε να αποδοθεί σε «κακιά στιγμή»…. Είναι η πολιτική του «πάμε και όπου βγει» που κατήγγειλαν οι επιζώντες- επιβάτες του τρένου, αυτή που «...μπροστά στα κέρδη των εταιρειών θυσιάζει τα μέτρα ασφαλείας, την ύπαρξη προσωπικού, τον αναγκαίο τεχνολογικό εξοπλισμό, τη συντήρηση τρένων και γραμμών, σε τελική ανάλυση θυσιάζει την ανθρώπινη ζωή αντιμετωπίζοντας την ως κόστος που πρέπει να περιοριστεί…».

  • Το ΠΑΜΕ

Στη συγκέντρωση καλεί και το ΠΑΜΕ, καθώς όπως τονίζεται είναι η ώρα «να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που πούλησαν τον ΟΣΕ αντί να τον θωρακίσουν με σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, αφήνοντας τους ελληνικούς σιδηροδρόμους με ελάχιστους εργαζόμενους, χωρίς κατάλληλη εκπαίδευση, εξειδίκευση και πιστοποίηση».

«Καλούμε όλα τα Συνδικάτα να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνεται με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά την Πέμπτη 2 Μάρτη στις 6 το απόγευμα, έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, Συγγρού 41» αναφέρει η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, αφήνοντας αιχμές προς κάθε κατεύθυνση.

Μένει να δούμε και πάλι τους μπράβους του Θεοδωρικάκου να επιτίθενται στη νέα συγκέντρωση και σε κόσμο που μπροστά στον πόνο που προκάλεσαν οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων και του συνολικού ξεπουλήματος των συγκοινωνιακών υποδομών, σηκώνει το ανάστημα του και συγκροτημένα αντιδρά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02 Μαρτίου 2023 15:26

Σχετικά Άρθρα