Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το τραγούδι της ημέρας. Smell like teen spirit Κύριο

Σαν σήμερα, στις 5 Απριλίου του 1994, σε ηλικία 27 ετών, αυτοκτονεί ο Kurt Cobain, o τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης του ροκ συγκροτήματος Nirvana. Ο Cobain, έχοντας φτάσει στο σημείο να έχει τα πάντα, στην πορεία για την κορυφή, έχασε μάλλον το πιο σημαντικό. Το δικαίωμα να έχει μια δικιά του, προσωπική ζωή, μακριά από τα φώτα και την υπερέκθεση. Να μπορεί να ζήσει, χωρίς να παρακολουθείται. Ίσως ακόμη, το ότι μπορούσε να έχει τα πάντα, τον έκανε να νομίσει πως η ζωή πλέον δεν είχε κανένα νόημα.

Δεν είναι τυχαίο πως πολλά μεγάλα αστέρια της rock έχασαν τη ζωή τους ακριβώς σ’ αυτή την ηλικία, των 27. Ο Jim Morrison, ο Jimmy Hendrix, η Janis Joplin, η Amy Weinhouse μπορεί να μην αυτοκτόνησαν επίσημα, αυτοκτονούσαν όμως λίγο-λίγο, μην μπορώντας να σηκώσουν το βάρος αυτού στο οποίο είχαν μετατραπεί

Εμείς, επιλέξαμε να ακούσουμε το «Smells Like Teen Spirit», το τραγούδι που άνοιγε το δεύτερο άλμπουμ «Nevermind». Ένα album που καθόρισε τον ήχο των 90’s και γέννησε τον «ήχο του Σηάτλ», της πόλης όπου εκεί έγιναν γνωστοί και μετακόμισαν οι Nirvana.

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Απριλίου 2022 00:47