Από κατοίκους της πειοχής ΝΗΡΕΑ Ραφήνας λάβαμε την παρακάτω επιστολή. Οι κότοικοι επισημαίνουν την υστερία των αποψιλώσεων που έχει καταλάβει τους κατοίκους της ευρύτρης περιοχής (θυμηθείτε τις περσινές μας επισημάνσεις για υλοτομίες ζωντανών, ιστάμενων κωνοφόρων δέντρων την ίδια ώρα που αγνοιούσαν καμένα άτομα πλατυφύλλων ειδών).

Υπενθυμίζουμε πως οι αποψιλώσεις σε οικόπεδα μπορούν να αφορούν το σύνολο της βλάστησης, εφόσον υπάρχει οικοδομική άδεια, ή υπάρχει ήδη οικοδομή μέσα στο οικόπεδο. Διαφορετικά αυτό που επιτρέπεται (αλλά σπάνια γίνεται) είναι η αποψίλωση και η απομάκρυνση της νεκρής παρεδαφιαίας βλάστησης (χόρτα) αλλά όχι της ξυλώδους, σε εκτάσεις αλσυλλίων. Υπάρχουν και οι περιπτώσεις ειδικής άδειας από τη δασική αρχή και εκείνες της άδειας εργασιών μικρής κλίμακας. Τα αναφέρουν άλλωστε οι κάτοικοι που υπογράφουν την παρακάτω επιστολή.

Ακολουθεί η επιστολή κατοίκων του Νηρέα

Τους τελευταίους καλοκαιρινούς μήνες στην περιοχή Νηρέα (λογικά και σε άλλες περιοχές της Ραφήνας), είναι συνηθισμένο το φαινόμενο να μπαίνουν μπουλντόζες σε ιδιόκτητα οικόπεδα και από καταπράσινα να τα μετατρέπουν σε κυριολεκτικά οργωμένες περιοχές. Η ανησυχία για τον κίνδυνο πυρκαγιάς είναι ευνόητη, μετά την περσινή καταστροφή, όμως έχουμε φτάσει ήδη στο άλλο άκρο, σε μια ισοπεδωτική λογική. Αποψιλώνεται πλήθος θάμνων και άλλων δασικών ειδών που όχι μόνο δεν αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορούν να λειτουργήσουν ανασταλτικά.Εγείρονται τα παρακάτω ερωτήματα:

BournSpok

Ένας δημοσιογράφος ο οποίος είναι σφόδρα αντιπαθής για την πάντα στρατευμένη θέση του και τα μόνιμα χάδια στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, είναι ο Άρης Πορτοσάλτε. Ακόμα όμως και αυτός ο ίδιος, ο στρατευμένος  και εμβαπτισμένος στο ξιδόκρασο της προπαγάνδας, δεν άντεξε τα κατά ριπάς ψέματα που εκτόξευσε ο φερόμενος ως δήμαρχος Ραφήνας (το Πικερμίου αμφισβητείται).

Είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τον ΣΚΑΪ και ειδικότερα τον Άρη Πορτοσάλτε, αλλά όταν μάθαμε  πως ο παραπάνω φερόμενος ως δήμαρχος, μετά από συνεννοήσεις και προφανώς  και πιέσεις εκ μέρους του, έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό ΣΚΑΪ, δεν αντέξαμε την πρόκληση και αναζητήσαμε τη συγκεκριμένη συνέντευξη  για να θαυμάσουμε το ταλέντο που έχασε η ελληνική μυθοπλασία, για να το αρπάξει δυστυχώς η ελληνική αυτοδιοίκηση.

Εδώ βρίσκεται το link (κλικ) για να ακούσετε όλη την εκπομπή (απευθύνεται σε μερακλήδες και φανατικούς  φίλους του Α. Πορτοσάλτε αλλά επειδή σας συμπονάμε, σας δίνουμε και εναλλακτική.

Εδώ βρίσκεται ένα link (κλικ) για να ακούσετε μόνο το απόσπασμα των 17 σχεδόν λεπτών του φερόμενου ως δημάρχου που ως συνήθως, παρουσιάζει μία δικιά του πλαστή εικόνα ΄που όλα έχουν γίνει σωστά και ν δεν έχει γίνει κάτι σωστά, κάποιος άλλος φταίει

 

Εν συνόψει.....

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο Δασαμάρι SOS

Tseva

Δημότης που συμμετείχε στις αρχές Ιουλίου στην αποψίλωση της παρεδαφιαίας βλάστησης (ξερόχορτα) σε δρόμο που συνορεύει με δασική έκταση, τηλεφώνησε στις 26 Ιουλίου στην Αντιδήμαρχο Καθαριότητας προκειμένου να της εξηγήσει την επείγουσα ανάγκη —στα πλαίσια της αντιπυρικής προστασίας— της αποκομιδής από τις δημοτικές υπηρεσίες των κομμένων ξερόχορτων που παραμένουν στο δρόμο. Σχετικά αιτήματα είχαν υποβληθεί γραπτά στον Δήμο μετά την αποψίλωση, ήδη από τις 8 Ιουλίου.

Η εμπειρία της επικοινωνίας με την Αντιδήμαρχο —όπως ακριβώς μας μεταφέρθηκε— είναι μοναδική! Μιλάει έντονα και ακατάσχετα, με βάση αποκλειστικά τις προσωπικές της παραστάσεις που αν δεν συμφωνούν με την πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Ιδού ένα μικρό απάνθισμα της στιχομυθίας:

— Ο καθένας σας θέλει να πάμε για το σπίτι του.
[Δεν ακούει ότι η έκταση που καθάρισαν οι κάτοικοι είναι πέρα από σπίτια.]

Η κατάσταση δεν πήγαινε άλλο. Στο κολαστήριο ζώων που λειτουργούσε στη Ραφήνα και έφερε τον ψευδεπίγραφο τίτλο «Καταφύγιο», όλοι θυμόμαστε το γεγονός της μαρτυρικής πείνας των ζώων, που οι φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων δεν επαρκούσαν για να σβήσει. Θυμόμαστε και τραγικό  περιστατικό επίθεσης των εγκλείστων σε μεμονωμένο σκύλο, τον οποίο θανάτωσαν. Επίσης η εικόνα με τις απαράδεκτες για πραγματικό καταφύγιο ζώων υποδομές, είναι ακόμα φρέσκια.

«Ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα δείχνει τον πολιτισμό μας»

Παρά το χάλι που επικρατούσε, η δημοτική αρχή δεν σταματούσε να αναφέρει οικειοποιούμενη, την παραπάνω αλήθεια που όμως δεν την αφορούσε καθόλου. Μάλιστα η διατύπωση της από αυτούς που πραγματικά δεν δίνουν δεκάρα για τη μοίρα των δύστυχων ζώων, μεγεθύνει τις διαστάσεις και επιτείνει την ένταση της τραγωδίας αυτής. Έπρεπε να γίνει κάτι, γιατί δεν κουνιόταν φύλλο και η δυστυχία των ζώων παγιωνόταν ως φρικτη πραγματικότητα.

Η καταγγελία του δημοσιογράφου Γεράσιμου Λιόντου, μετά από εκτενή έρευνα την οποία διεξήγαγε για λογαριασμό της εφημερίδας ΚΟΝΤΡΑ, ήταν η σκανδάλη που εκκίνησε τις διαδικασίες για την εξασφάλιση μίας καλύτερης ζωής για τα ζώα. Την εξασφάλιση της ΕΥΖΩΙΑΣ τους , όπως θέλει και ο νομοθέτης.

Στα χέρια αυτών που έφτιαξαν κολαστήρια για τα ζώα, τίποτα δεν υπόσχεται πως θα διορθωθεί η κατάσταση.

 

Δημοσιεύουμε μία επιστολή του εκπαιδευτικού Αντώνη Λαζαρή, ο οποίος δεν ζητά τίποτε περισσότερο από το αυτονόητο, τίποτε περισσότερο από την εφαρμογή του νόμου. Αν ο νόμος δεν αρέσει στους κυβερνώντες, ας τον καταργήσουν. Αν, πάλι, θεωρούν πως οι μαθητές της Ραφήνας και της Νέας Μάκρης δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του σχετικού νόμου, ας το δηλώσουν. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν επιτρέπεται – δεκαπέντε ημέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου από τους μαθητές της Γ’ Λυκείου – να μην παίρνει το Υπουργείο Παιδείας μία επίσημη και οριστική θέση, αφήνοντας έτσι ξεκρέμαστους τους συγκεκριμένους μαθητές. Πότε περιμένουν να το κάνουν; Μετά τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου; Δεν μπορούν να αντιληφθούν πως η σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου προϋποθέτει πλήρη γνώση των δεδομένων από πλευράς των μαθητών; Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, το αυτονόητο γίνεται ζητούμενο στη χώρα αυτή. Ας διαβάσουμε, όμως, την επιστολή αυτή

Ραφήνα, 27 Ιουνίου 2019

Μία ημέρα πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019

Έντεκα μήνες μετά τη νύχτα της Κολάσεως του Δάντη που έζησε η περιοχή στις 23 Ιουλίου 2018.

Η περιοχή δοκιμάστηκε σκληρά και συνεχίζει να δοκιμάζεται σκληρά.

Τίποτα δεν είναι όπως παλιά. Όλα έχουν αλλάξει.

 

Στο editorial της προηγούμενης εβδομάδας, είχαμε τοποθετηθεί αναφέροντας ποιους υποψηφίους δε θα θέλαμε να εκλεγούν. Ως επιβεβαίωση της ρήσης του Μπρεχτ που χρησιμοποιούμε στην προμετωπίδα του site μας, τα αποτελέσματα ήταν αντιστρόφως ανάλογα των προσδοκιών και της επιθυμίας μας. Έτσι, στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου είδαμε το δήμαρχο της φωτιάς Ε. Μπουρνού, να σημειώνει άνετη νίκη με 43%. Όχι μόνο δεν αποδοκιμάστηκε για την ολέθρια απραξία του και την χωρίς ίχνος ευαισθησίας και αυτοκριτικής παραμονή του στο δημαρχιακό θώκο, αλλά επιβραβεύθηκε από τους αγαπητούς μας συμπολίτες με ένα επιβλητικό ποσοστό, αφήνοντας κατά πολύ πίσω τους υπόλοιπους υποψηφίους και κάνοντάς μας να αναρωτηθούμε για ακόμη μια φορά σχετικά με το δείκτη της πολιτικής ωριμότητας ενός μεγάλου μέρους του εκλογικού κοινού.

 

Επειδή κουραστήκαμε να βλέπουμε την αυταρέσκεια με την οποία μας συστήνονται οι υποψήφιοι δήμαρχοι Ραφήνας-Πικερμίου, είπαμε να τους δούμε και λίγο διαφορετικά και παράλληλα, να πούμε και μερικά λόγια για τον καθένα, άλλα σοβαρά και άλλα χιουμοριστικά. Άλλωστε το σοβαρό στη χώρα μας μπερδεύεται ουκ ολίγες φορές με το γελοίο και το αποτέλεσμα είναι ένας μακρόσυρτος και διαχρονικός κλαυσίγελως. Ποια χώρα σοβαρή θα μπορούσε να έχει στο κοινοβούλιο της έναν Βασίλη Λεβέντη, έναν Άδωνι Γεωργιάδη, μία Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου; Και αυτές που μόλις αναφέραμε, είναι οι βαριές περιπτώσεις. Αν πιάσουμε και τις λιγότερο βαριές, θα χάσουμε το μέτρημα

Παρουσιάζουμε, λοιπόν, τους υποψηφίους για μια ακόμη φορά, με έναν ελαφρώς διαφορετικό τρόπο. Όπως θα δείτε, δεν αντιμετωπίζουμε όλους τους υποψηφίους με τον ίδιο τρόπο. Υπάρχουν υποψήφιοι που είναι περισσότερο συμπαθείς και άλλοι που είναι λιγότερο (για να μην πούμε αντιπαθείς). Υπάρχουν υποψήφιοι που είναι περισσότερο σοβαροί και άλλοι που είναι λιγότερο (για να μην πούμε αστείοι). Φυσικά και δεν είναι όλοι το ίδιο. Εμείς, όμως, ζητάμε πολλά

Ας παρακολουθήσουμε, όμως, την παρουσίαση των υποψηφίων

 

  1. Ευάγγελος Μπουρνούς

Τα έχουμε πει πολλές φορές γι’ αυτόν. Μεγάλος παίχτης και άσσος στην ντρίμπλα. Όπου μπορεί, συνεργάζεται με άλλους και καταφέρνει να πλασαριστεί σε ευνοϊκή γι΄αυτόν θέση. Συνεργάζεται με το ΣΥΡΙΖΑ και, παράλληλα, λέει πως δεν επιθυμεί τη στήριξή του από αυτόν, μήπως και αρπάξει ψήφους και από αλλού. Περηφανεύεται γι αυτά που λέει πως έκανε, όμως δεν μιλάει καθόλου γι’ αυτά που δεν έκανε το βράδυ της φονικής πυρκαγιάς και αποσείει τις ευθύνες από πάνω του. Με λίγα λόγια, άνθρωπος χωρίς αιδώ και χωρίς συναίσθηση ευθύνης. Συμπέρασμα: Mακριά και αλάργα !