Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η μαγική εικόνα της φρίκης Κύριο

Δεν χρειάζεται ειδική αναφορά στην θεματολογία της Attica Voice για να ξεκαθαριστεί πως δεν είναι μία mainstream επιθεώρηση των όσων συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Δεν αντιγράφουμε ειδήσεις από άλλους, για να δηλώνουμε (εντελώς υπερφίαλα και ανόητα) πως είμαστε «ενημερωτικό μέσο». Δεν είμαστε τέτοιο πράγμα εμείς.

Αντίθετα, η σύνθεση μας και η απόλυτη ελευθερία του κάθε συντάκτη, να διατυπώνει την άποψη του και αυτομάτως να καταχωρείται αυτή ως γνώμη της ίδιας της επιθεώρησης, είναι αυτό που μας χαρακτηρίζει.

Έτσι και ενώ η επικαιρότητα τρέχει, με γεγονότα και δηλώσεις ξένων παραγόντων, εξελίξεις ολοφάνερα αρνητικές για τη χώρα, τον κάθε τόπο, τον κάθε ένα από εμάς, βλέπουμε η αποκαλούμενη «ενημέρωση» να λειτουργεί πιο αποπροσανατολιστικά από ποτέ.

Ο βουλιμικός γείτονας που δεν μπλοφάρει

Από τη μία οι υπερατλαντικά ορμώμενες δηλώσεις που μιλούν για αμφισβητούμενα ύδατα του Καστελλόριζου («Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μία NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο») και που φυσικά βασίζονται στην ανυπαρξία  μέχρι σήμερα κηρυγμένης ΑΟΖ εκ μέρους της Ελλάδας.

Από την άλλη, η ελληνική κυβέρνηση μιλάει για αυξημένη επιφυλακή στο Αιγαίο κι τον Εβρο. Το 85%  του ελληνικού στόλου βρίσκεται στο Αιγαίο, παρακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τις κινήσεις του τουρκικού στόλου. Μάλιστα......

Ποιος ξέρει που θα φτάσουμε; Δημοσιεύματα, μερικά πιο σοβαρά, εκφράζουν ανησυχίες για καιρούς Ιμίων και μάλιστα στον καιρό του Τραμπ, ο οποίος είναι αυτός που «πούλησε» τους Κούρδους μαχητές που τον βοήθησαν με το Ισλαμικό Κράτος. Το να αθετήσει την υπογραφή του υπουργού του των εξωτερικών*, μάλλον δεν είναι τίποτα γι’ αυτόν.

Ούτε μαντίλι να κλάψουμε

Από την άλλη, πάμε στις Βρυξέλλες για να μπαλώσουμε τις τρύπες της πανδημίας, σε «πνεύμα ευρωπαϊκής ενότητας και αλληλεγγύης» και γυρνάμε με πιο πολλά δάνεια και νέα μνημνόνια για τον σχετικό δανεισμό. Αφού οι «δυνατοί» εκφράζοντας την γερμανική πολιτική για λογαριασμό το αφεντικού, το οποίο κρύφτηκε και άφησε τους υπηρέτες του να κάνουν τη βρώμικη δουλειά, επικράτησαν, πέταξαν και μία κούφια υπόσχεση για να μπορεί κάτι να δώσει στους ιθαγενείς του, ο κάθε χαμένος. Ξέρουν πως χωρίς τους κατάλληλους χαμένους, δεν μπορεί να κερδίζουν πάντα οι ίδιοι νικητές. Έτσι τους έδωσαν τα λιμά, τα οποία θα φροντίσουν με τα ΜΜΕ τους να τα ταΐσουν για σημαντικά, στους ιθαγενείς της χώρας τους.

Έτσι, οι «σκληροί» θα δώσουν λεφτά  (επιχορηγήσεις+δάνεια) επιβάλλοντας όρους επιτήρησης (λέγε με μνημόνιο).

Η κατανομή μεταξύ δανείων και επιχορηγήσεων, είναι το άλλο «ευρωπαϊκό ανέκδοτο»

Επιχορηγήσεις: Οι ευρωκράτες  υποσχέθηκαν (δεν έδωσαν) 19 δις ενώ η Κομισιόν ζητούσε για εμάς  22.5 Δηλαδή 3,5 δις λιγότερα

Δάνεια: Οι ευρωκράτες  υποσχέθηκαν (δεν έδωσαν) 12 δις απο 9.4 που δεχόμασταν (μέσω Κομισιόν) να δανειστούμε.  Δηλαδή 2,6 δις περισσότερα

Και όλα τα παραπάνω με μνημόνιο! Και για όλα τα παραπάνω θυσιάστηκαν ή υπέστησαν περικοπές, σημαντικά προγράμματα για την εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία όπως τα Horizon και  Erasmus), ενώ το πρόγραμμα EU4Health των 9 δις για την Υγεία, εξαφανίστηκε.

Τα λεφτά θα πέσουν από το καλοκαίρι του 2021! Πάρτε φτώχια δηλαδή τώρα και μετά ….έχετε  να λαβαίνετε κακομοίρηδες

Το σανό τρέχει από τα κανάλια άφθονο. Ιστορικές νίκες και ημέρες ένδοξες βλέπουν οι εξωνημένοι και εντελώς αναξιόπιστοι εργολάβοι της είδησης. Και τρέχουν από τοπικές εφημεριδούλες και σάιτ να τους αναπαραγάγουν και να χορτάσουν τον κόσμο με βλακεία και σανό. Χορτάτοι με σανό, θα βάλουν και τις μάσκες για τον κορωνοϊό, όταν τρέξουν  στο σούπερ μάρκετ που θα συνωστισθούν, για να αποθηκεύσουν χαρτί υγείας.

Η κατάσταση έχει γίνει πιο ζοφερή από ποτέ Από ποτέ; Τι λάθος κάνουμε κάθε φορά που νομίζουμε πως πιάσαμε πάτο. Κάθε φορά πάμε και πιο βαθιά. Είμαστε μέσα στα σκατά και ο πάτος είναι πολύ - πολύ βαθιά ακόμα. Απλά έχουμε απαντοχή τη βλακεία μας και μας έχουν πείσει πως αυτό που βρωμάει γύρω μας και μέσα μας είναι το άρωμα της ελπίδας και της ανάπτυξης που οσονούπω έρχονται

___________________

*Συμφωνία Pompeo Δένδια. Οκτώβριος 2019

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021 12:35