Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανάπηρη, αλαμπουρνέζικη δημοκρατία Κύριο

Πλατεία Πικερμίου. Διαθέσιμη πια μόνο σε Street View από την Google

Η βαρβαρότητα, η ανυπαρξία ήθους και δημοκρατικών ευαισθησιών, είναι τα βασικότερα χαρακτηριστικά μίας δημοτικής αρχής και του επικεφαλής της, ο οποίος έχει βαλθεί να επιβάλλει την ασχήμια ως μέτρο της τοπικής αισθητικής, και  τον αυταρχισμό ως μέσο διοίκησης. Επίσης το ψέμα ως μέσο επικοινωνίας και τη διασπορά «ψιθύρων» από έμμισθα όργανα του, για τη δημιουργία κλίματος.

Ζόφος, που τον ζούμε καθημερινά, σε διάφορες όψεις της τοπικής καθημερινότητας μας. Όπως χθες, στην πλατεία στο Πικέρμι, όταν -έτσι ξαφνικά- έφτασαν συνεργεία του δήμου για να ξεριζώσουν τη Magnolia grandiflora που είχε φυτευτεί πριν δεκαετίες στο «πρόσωπο» της πλατείας προς τη Λ. Μαραθώνος. Για να εγκαταστήσουν κάδο της εταιρείας Ανταποδοτική Ανακύκλωση ΑΕ. Σε ένα μέρος στο οποίο, όταν υπήρχαν μπλε κάδοι ανακύκλωσης (ΕΕΕΑ) , είχε καταντήσει αληθινή χωματερή και «καθάρισε» όταν οι κάδοι μεταφέρθηκαν αλλού.

Δημοτικοί σύμβουλοι -της μάλλον περιποιητικής  και άνευρης-  αντιπολίτευσης που ήταν παρόντες στην βαρβαρότητα, διαμαρτυρήθηκαν υπερασπιζόμενοι τη λογική και την νομιμότητα. Χαρακτηριστική είναι η διαμαρτυρία της Αγγ. Ξηντάρα, η οποία εστίαζε -πέρα από το θέμα αισθητικής της πλατείας- στο γεγονός πως,  «ενώ η επιτροπή ποιότητας ζωής συνεδριάζει για αυτό το θέμα την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020, ο δήμαρχος από ότι φαίνεται διατάζει (την υλοποίηση της παρέμβασης) χωρίς απόφαση»

 Αλγεινότατη εντύπωση προκάλεσε και η κοροϊδία προς τους πολίτες και τη λογική την ίδια (το συνηθίζει ο αυταρχικός ψευδο-αυτοδιοικητικός), πως το δέντρο, το οποίο είναι αείφυλλο και κοντά στην έναρξη της καρποφορίας του, θα ……μεταφυτευτεί. Και μάλιστα Αύγουστο μήνα με θερμοκρασίες από 30-40 βαθμούς Κελσίου. Σαν να πρόκειται για μεταφύτευση μαλλιών, σε γνωστά, πολυδιαφημισμένα εργαστήρια. (Μάλλον μπέρδεψε τις περιπτώσεις από την ταραχή του)

Μία ιδέα της ala-Μπουρνέζικης δημοκρατίας έδωσε ο άλλος παρόντας, διαμαρτυρόμενος,  δημοτικός σύμβουλος, Σπ. Κάρλος. Δήλωσε πως   ο δήμαρχος λειτουργεί έτσι,  γιατί έχει την πλειοψηφία στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου και το θέμα «θα το περάσει». Λειτουργεί δηλαδή πρωθύστερα, προκαταλαμβάνοντας τη χειραγωγούμενη ούτως ή άλλως, διαδικασία.  Αυτό σαφώς  αποτελεί ευθεία προσβολή προς κάθε θεσμό και κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Μετά από αυτά,  αυτός ο δήμαρχος,  που όταν ερωτάται για το Α, απαντάει για το Β και αποφεύγει να κάνει διάλογο με ειρμό και συνέχεια*, με θράσος χιλίων πιθήκων, κάνει την επίθεση του στους καταγγέλοντες αλλά και στην λογική την ίδια. Θαυμάστε πως απαντά για τις παρανομίες που καταγγέλλονται :

H κα Ξηντάρα και ο κ. Κάρλος “ξύπνησαν”, γιατί κατά τα άλλα είναι παντού απόντες.

Δεν έχουν αντιληφθεί ότι τα έργα ανάπλασης κοινοχρήστων χώρων δεν απαιτούν “άδεια” από καμιά επιτροπή. Αυτή η δημοτική αρχή κινείται πάντα εντός πλαισίου νομιμότητας κάτι που δεν το είχαν συνηθίσει κάποιοι που αντιμετώπιζαν τη διαχείριση δημοτικών θεμάτων ως προσωπικές υποθέσεις.

 Το πεδίο “αντιπαράθεσης” που διάλεξαν δεν είναι προνομιακό για όλους αυτούς τους αυτόκλητους προστάτες γιατί ξεχνούν ότι η σχετική σύμβαση συνεργασίας με την ανταποδοτική ανακύκλωση έχει εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο ενώ η προώθηση τέτοιων δράσεων ανακύκλωσης έπρεπε να αγκαλιάζεται και όχι να τίθεται υπό αμφισβήτηση.

 Ο καθένας πραγματικά αποδεικνύει καθημερινά τις πραγματικές του προτεραιότητες. Για την δημοτική μας αρχή μοναδική προτεραιότητα αποτελεί η προσφορά στην κοινωνία και η προώθηση λύσεων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

 Τέτοιες διχαστικές (sic) δηλώσεις και συμπεριφορές τις παραδίδουμε στην κρίση των πολιτών.

 

 Δηλαδή άρμεγε και κούρευε, κατά τη γνωστή έκφραση. Καταργεί με μία κουβέντα την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και τον χαρακτήρα της. Μιλάει για «άδεια» ενώ εγκαλείται για την ανυπαρξία απόφασης και την περιφρόνηση που επιδεικνύει απέναντι στα θεσμικά όργανα του δήμου.

Ισχυρίζεται πως κινείται εντός πλαισίου νομιμότητας, την ώρα που στην πραγματικότητα την καταργεί. (Δε βαριέσαι, χωριάτες είναι, έλεγε ο παρατρεχάμενος Γκρούεζας και άκουγε ο υπουργός Μαυρογιαλούρος στην παλιά ταινία)

Μιλάει και για «προσφορά» της δημοτικής του «αρχής». Ναι θα συμφωνήσουμε. Έχει προσφέρει στην υποβάθμιση του τόπου και του περιβάλλοντος του, έχει πλειοδοτήσει σε οσφυοκαμπτικές πρακτικές, απέναντι στον ανώτερο αυτοδιοικητικό βαθμό και την κεντρική εξουσία, έχει προσφέρει στην ασχήμια και στη ρύπανση. Αυτή είναι η «προσφορά» την οποία επικαλείται. Η προσφορά του ίδιου και των συμμάχων του (ή των «συνεργατών» του)

Μετά από καταπατήσεις, με περιφράξεις σε δασικές εκτάσεις, έρχεται τώρα και η άλωση του αστικού ιστού. Η άλωση από την ασχήμια, για μία παρέμβαση που από το παρελθόν έχει αποδειχθεί πως δεν λειτουργεί.

Στο τέλος θα μείνει ένας κάδος, τα σκουπίδια που θα παρασέρνουν οι δυνατοί άνεμοι του Πικερμίου και  μια πεταμένη, ξερή Μανόλια που δεν θα ξανανθίσει, με εντολή δημάρχου Ραφήνας, Μπουρνού.

20200828 020 c

 "Ο καθένας πραγματικά αποδεικνύει καθημερινά τις πραγματικές του προτεραιότητες..."  είπε ο δήμαρχος Ραδφήνας, πάνω από το δέντρο που ξερίζωσε. Δεν μπορούμε να διαφωνήσουμε. Τα έργα του μιλάνε από μόνα τους.


 *Για όποιον παρακολουθούσε κάποτε τα δημοτικά συμβούλια, το κωμικό θέαμα και ακρόαμα ενός δημάρχου να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα σε κάθε στρίμωγμα ήταν για πολλά “εισιτήρια”. Ένας ακόμα λόγος που τα έχει καταργήσει και να τα αντικαταστήσει με τα «δια περιφοράς» αναδεικνύοντας την εγκυκλοπαιδική του μόρφωση με τον απαράδεκτο νεολογισμό

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 15:49