Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραδόθηκαν τα είδη πρώτης ανάγκης στους Ουκρανούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Ραφήνα Κύριο

Την Κυριακή 22/5 παραδόθηκαν στους Ουκρανούς πρόσφυγες που φιλοξενούνται στις κατασκηνώσεις του Δήμου Ζωγράφου στη Ραφήνα, τα είδη πρώτης ανάγκης που συλλέχθηκαν μετά από σχετικό κάλεσμα της atticavoice. Η ανταπόκριση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, όμως η επίσκεψή μας στο χώρο όπου φιλοξενούνται οι πρόσφυγες και οι συζητήσεις που κάναμε εκεί, ανέδειξαν τη μεγάλη ανάγκη για επιπλέον βοήθεια.

Στο συγκεκριμένο χώρο φιλοξενούνται 37 άτομα, η πλειοψηφία των οποίων είναι ανήλικοι. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ενός 17χρονου, ο οποίος έχασε όλη του οικογένεια κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών. Η απόφαση για τη φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων ήταν του Δήμου Ζωγράφου, ο οποίος είναι αδελφοποιημένος με τη Μαριούπολη.

Όπως αντιληφθήκαμε, η απουσία του κράτους είναι τρανταχτή και η βοήθεια έρχεται ασυντόνιστα από διάφορες άλλες πηγές. Από την εκκλησία που φροντίζει για τη σίτιση, από τους Δήμους Ζωγράφου και Ραφήνας, από διάφορες ΜΚΟ και από διάφορους εθελοντές αλληλέγγυους. Οι ανάγκες όμως είναι μεγάλες και το ασυντόνιστο της βοήθειας κάνει επιτακτική την εθελοντική και αλληλέγγυα προσφορά. Δεσμευόμαστε λοιπόν για ένα νέο κάλεσμα συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης, σε χρόνο και τόπο που θα ανακοινώσουμε σύντομα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σχετικά Άρθρα