Σεπτεμβρίου 27, 2023
" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ουαί υμίν, γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές Κύριο

Ἐπείνασα γάρ, καὶ οὐκ ἐδώκατέ μοι φαγεῖν,

ἐδίψησα, καὶ οὐκ ἐποτίσατέ με,

ξένος ἤμην, καὶ οὐ συνηγάγετέ με,

γυμνός, καὶ οὐ περιεβάλετέ με,

ἀσθενὴς καὶ ἐν φυλακῇ, καὶ οὐκ ἐπεσκέψασθέ με

(κατά Ματθαίον κε’ 41-43)

 

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το σημερινό τραγικό ναυάγιο στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου. Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια τόσων αθώων ζωών. Και, ήδη, οι δυνάμεις της Νέας Δημοκρατίας είναι στη διάθεση της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης.

Είναι στιγμές αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Τώρα προέχει η σωτηρία όσο το δυνατόν περισσότερων ζωών. Το νέο περιστατικό, ωστόσο, αναδεικνύει με τρόπο δραματικό ότι το Μεταναστευτικό παραμένει πρόβλημα το οποίο απαιτεί συνεκτική ευρωπαϊκή πολιτική. Ώστε τα άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους να βρουν, επιτέλους, την αποφασιστική απάντηση που τους αξίζει»

Αυτά ξεστόμισε χθες το κωμικό ανθρωπάκι που παριστάνει τον πρωθυπουργό της Ελλάδας εκτοξεύοντας την υποκρισία σε δυσθεόρατα ύψη, προσπαθώντας παράλληλα να αποσείσει την ευθύνη από πάνω του λέγοντας πως το ναυάγιο έγινε στα «διεθνή ύδατα της Μεσογείου». Μα, το πλοίο έπλεε στα διεθνή ύδατα ακριβώς γιατί το ελληνικό λιμενικό δεν θα του επέτρεπε να κινείται στα ελληνικά χωρικά ύδατα και θα το απωθούσε. Και επιπλέον, στο συγκεκριμένο κομμάτι της θάλασσας, παρόλο που ανήκει σε διεθνή ύδατα η Ελλάδα είναι το κράτος που έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση για την έρευνα και τη διάσωση

Από την άλλη μεριά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοντόφθαλμα, υποκριτικά και αποπροσανατολιστικά επιμένει πως το πρόβλημα εντοπίζεται απλά στα «άθλια δίκτυα των εγκληματιών που διακινούν απελπισμένους ανθρώπους» . Μα , αν είναι εγκληματίες αυτοί που διακινούν με τη θέλησή τους και επ’ αμοιβή αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους, τότε τι είναι αυτοί που τους αφήνουν να πεθαίνουν αβοήθητοι; Και τι είναι οι κυβερνήσεις των χωρών που βομβάρδισαν και διέλυσαν τις πατρίδες αυτών των ανθρώπων;

Όπως εξηγεί ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος, εδώ και 2 χρόνια, οι πρόσφυγες προκειμένου να αποφύγουν τα ελληνικά pushbacks (επαναπροωθήσεις) επιλέγουν όλο και πιο επικίνδυνες διαδρομές, προσπαθώντας να φτάσουν απευθείας στην Ιταλία. Έτσι, επιχειρούν να διασχίσουν τη μισή Μεσόγειο αόρατοι, απαρατήρητοι από το ελληνικό λιμενικό, το οποίο αν τους εντοπίσει, θα τους ξυλοκοπήσει, ληστέψει, βασανίσει και εγκαταλείψει στα τουρκικά ύδατα μέσα σε πλωτές σκηνές.

Αν τελικά οι πρόσφυγες πνιγούν στην προσπάθεια τους, θα φταίνε αυτοί οι ίδιοι που ναυάγησαν, ενώ η ελληνική κυβέρνηση θα χύσει κροκοδείλια δάκρυα και δε θα της κοστίσει τίποτα να κηρύξει και τριήμερο εθνικό πένθος.

 

sakelaropoulou03

Η πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αριστερά σε λειτουργικό mode "εθνικά υπερήφανη", δεξιά σε mode "είμαστε όλοι άνθρωποι"

 

Δεν πρόκειται για ατύχημα, ούτε για ανικανότητα. Και ναι, τα δάκρυα που χύνονται είναι κροκοδείλια. Όσα συμβαίνουν, γίνονται από την ελληνική κυβέρνηση με πλήρη συνείδηση και ακριβή σχεδιασμό. Στην ουσία έχει υιοθετηθεί σιωπηρά η γραμμή Πλεύρη, ο οποίος το 2011, στα πλαίσια εκδήλωσης του ακροδεξιού περιοδικού Patria, δήλωνε εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων από το ακροδεξιό κοινό του πως δύο είναι οι τρόποι αντιμετώπισης της μετανάστευσης. Η φύλαξη των συνόρων και τα "αντικίνητρα" , όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, παραμονής των μεταναστών στη χώρα τους.

Για τη φύλαξη των συνόρων, ο νυν υπουργός Υγείας και άλλοτε σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδης όταν διατελούσε και εκείνος υπ. Υγείας ήταν ανατριχιαστικά ξεκάθαρος "η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί!".

Ενώ για τα αντικίνητρα δήλωνε με απέραντη ωμότητα : "Όταν είσαι εδώ δεν θα υπάρχουν κοινωνικές παροχές, δεν θα μπορείς να φας, να πιεις, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο. […] Πρέπει να περνάνε χειρότερα - από τις χώρες τους-. Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ!"

Δείτε το εν λόγω βίντεο και ανατριχιάστε ελεύθερα. Αυτός ο άνθρωπος είναι ο υπουργός Υγείας. Να χαιρόμαστε αυτόν και τις επιλογές μας

 

 

 Οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ Φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι παρομοιάζετε τάφοις κεκονιαμένοις,

οἵτινες ἔξωθεν μὲν φαίνονται ὡραῖοι, ἔσωθεν δὲ γέμουσιν ὀστέων νεκρῶν καὶ πάσης ἀκαθαρσίας.

οὕτω καὶ ὑμεῖς ἔξωθεν μὲν φαίνεσθε τοῖς ἀνθρώποις δίκαιοι, ἔσωθεν δέ μεστοὶ ἐστε ὑποκρίσεως καὶ ἀνομίας.

(κατά Ματθαίον κγ’ 27-28)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Ιουνίου 2023 03:03

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.