Ήταν ένα υπέροχο απόγευμα και το ακολούθησε ένα ακόμα πιο υπέροχο βράδυ. Οι φίλοι, οι γνωστοί και αρκετός ακόμα κόσμος, που ενδεχομένως να μη γνώριζε τον Σταύρο, αλλά θέλησε να τον γνωρίσει από την εκδήλωση – αφιέρωμα του χθεσινού Σαββάτου, ενώθηκαν σε μία κοινή εμπειρία.

Από τις 4 το απόγευμα συγκεντρώθηκαν όλοι στην πλατεία του Νηρέα Ραφήνας, δίπλα στο σπίτι του Σταύρου και ξεκίνησε ένας περίπατος προς τις Μαρίκες  και μέσω αυτών, στο ακρωτήριο του Ασκηταριού.  Δύο τόποι αγαπημένοι για τον τιμώμενο φίλο μας, αλλά και για όλο τον κόσμο.  Στο Ασκηταριό σταθήκαμε και απολαύσαμε τη θέα, τη συμπυκνωμένη ζωντανή Ιστορία και τους μοναδικούς φυσικούς σχηματισμούς. Συζητήσαμε επί τόπου  για το πως συνέδεσε ο καθένας, λιγότερο ή περισσότερο την παραλία, τον αρχαιολογικό τόπο αυτόν με τον Σταύρο. Κοινές εμπειρίες που είναι αποτυπωμένες  δυνατά στη μνήμη μας, όπως τελικά ξέραμε πως είναι για όλους μας.

20210918Askitario

Εκεί μιλήσαμε και για την ιστορία και την ανεκτίμητη αρχαιολογική αξία του Ασκηταριού. Για τον εξαιρετικά σπάνιο οικότοπο των αμμοθινών στις Μαρικες και του παραθαλασσίου δάσους αρκεύθου. Για τη μάχη που δίνει η θάλασσα να κατακτήσει τη στεριά την οποία προστατεύσει σαν πέτρινη ασπίδα η ακτολιθική γραμμή. Γελάσαμε και με τα όσα λέγονται από «γνώστες» που βαφτίζουν τον ακτόλιθο «γερμανικά τσιμέντα» αφού η ύπαρξη του καταγράφεται και μαρτυρείται για τις Μαρίκες, πολλά χρόνια πριν την Κατοχή. Ανησυχήσαμε με όσα βάρβαρα και επικίνδυνα επιφυλάσσουν αλαζόνες εξουσιαστές για τον τόπο.

 

Παραλάβαμε και δημοσιεύουμε το ακόλουθο δελτίο τύπου της Πρωτοβουλίας ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή (ΠΕΠΚΚΑ). 


Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Αθήνα, 14.09.2021

 

Διαδηλώνουμε ενάντια στην κυβέρνηση και τη Σύνοδο των μεσογειακών κρατών της ΕΕ (MED9EU) την Παρασκευή 17/9, 7 μμ, στο Σύνταγμα

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, με πάνω από 1,3 εκατομμύρια στρέμματα δασών που έγιναν στάχτη, η οργή μας ξεχειλίζει ενάντια στην κυβέρνηση εμπρηστών της Νέας Δημοκρατίας.

Στις 17 Σεπτέμβρη ο Μητσοτάκης ετοιμάζεται να υποδεχτεί στην Αθήνα τους ηγέτες των κρατών της Μεσογείου της Ε.Ε.

Είναι εμπρηστές της φύσης αλλά και της ειρήνης στη Μεσόγειο!

20210402STE

 

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης καλεί όλους και όλες να στηρίξουμε τη συγκέντρωση στις 2 Απρίλη στις 9:00 έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), όπου εκδικάζεται η προσφυγή των 45 διωκόμενων της Θεσσαλονίκης κατά της απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και των διώξεων και των προστίμων, που ασκήθηκαν για τη συμμετοχή σε αυτές.

Παρακάτω η σχετική ανακοίνωση. 


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΠΡΙΛΗ στις 9 πμ έξω από το ΣτΕ (Πανεπιστημίου)

Χιλιάδες εργαζόμενοι και νέοι διαδήλωσαν το προηγούμενο διάστημα στους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων της χώρας, ενάντια σε μια πολιτική που κατεδαφίζει δικαιώματα, απειλεί ζωές, και τρομοκρατεί τον λαό. 

Διαδήλωσαν και εξακολουθούν να διαδηλώνουν, ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη για την Παιδεία, για  την πανεπιστημιακή αστυνομία και για τους σκληρούς ταξικούς φραγμούς.

Διαδήλωσαν για να μην υπάρξει νεκρός απεργός πείνας και για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Δ.Κ.

Διαδήλωσαν στους δρόμους της Νέας Σμύρνης, σε  πολλές πόλεις της χώρας και γειτονιές της Αθήνας ενάντια στην αστυνομοκρατία αλλά και για το δικαίωμα στην εργασία, στις σπουδές, στην υγεία.

Στο μέτωπο της πανδημίας,  η κυβέρνηση και το σύστημα έχει αφήσει το λαό μας στο έλεος της. Εδώ κι ένα χρόνο, εξαθλιώνει συνεχώς το σύστημα Περίθαλψης, έχει σαν αποτέλεσμα χιλιάδες κρούσματα και νέους νεκρούς καθημερινά!!

 

LogoASKAR

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ραφήνας, χθες σε δράση της, διένειμε το παρακάτω κείμενο, με το οποίο συστήνεται στον κόσμο της πόλης και τον καλεί  σε συμμετοχή στην Συνέλευση.

Η Συνέλευση αφού αναλύει και διαπιστώνει τον άσχημο δρόμο που έχει πάρει η πολιτική και κοινωνική ζωή στον τόπο, με την επικράτηση του αυταρχισμού στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής, μας καλεί  σε συμμετοχή στη διεκδίκηση του δικαιώματος στην αξιοπρεπή και ελεύθερη ζωή.

Ακολουθεί το κείμενο της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Ραφήνας, το οποίο επισυνάπτεται στο παρόν και σε μορφή pdf

 --------------------------------------------------------

Να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας!

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Ραφήνας δημιουργήθηκε με αφορμή τα γεγονότα καταστολής στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και πάνω στην ανάγκη που έχουμε να αντισταθούμε στην συνολική επίθεση στις ζωές μας. Εμείς ζούμε και αναπνέουμε στη Ραφήνα και άρα εμείς πρέπει να αποφασίζουμε για αυτήν.

Είμαστε κάτοικοι της περιοχής, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και όλοι/όλες ισότιμα μπορούν να έρθουν για να συζητήσουμε και να διεκδικήσουμε από κοινού λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και συνολικότερο. Καθώς μας ενώνει η κοινή αντίληψη για τη δύναμη της συλλογικής δράσης και την ανάγκη της αλληλεγγύης, λειτουργούμε με όρους ισότητας και οριζοντιότητας, χωρίς ιεραρχία και όλες οι αποφάσεις παίρνονται με ομοφωνία. Είμαστε ενάντια στον φασισμό, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, τον σεξισμό και σε οποιαδήποτε άλλη μορφή καταπίεσης.

Μέχρι τώρα έχουμε ήδη παρέμβει για την ύπαρξη δημόσιων συγκοινωνιών στην Ραφήνα, την βελτίωση των εργασιακών συνθηκών στα σούπερ μάρκετ —σε συνάρτηση και με την πανδημία— καθώς και ενάντια στην αστυνομοκρατία. Παρεμβάσεις που θα συνεχιστούν και εμπλουτιστούν. Απευθυνόμαστε στην τοπική κοινωνία μέσα από κείμενα, συγκεντρώσεις στην πλατεία της Ραφήνας, μουσικές εκδηλώσεις και με την εβδομαδιαία συνέλευσή μας στο πάρκο. 

Συνολικά παλεύουμε για τα συμφέροντα των πολλών κι όχι για τα συμφέροντα και τα κέρδη των λίγων ή της τοπικής ή κεντρικής εξουσίας.

Ειδικά σε αυτή εδώ την περιοχή που τοπική εξουσία και τοπικά μέσα προσπαθούν να εδραιώσουν μια άλλη, δικιά τους, ζοφερή για εμάς, πραγματικότητα, εμείς προτάσσουμε την ενημέρωση ενάντια στην παραπληροφόρηση και την φίμωση, τη συλλογική διεκδίκηση ενάντια στην ατομική παθητικότητα.

Στον δήμο της Ραφήνας βιώνουμε τη φασιστικοποίηση σε πολλά επίπεδα. Ο δήμαρχος χρησιμοποιώντας (ή βάζοντας μπροστά) τα τοπικά φερέφωνα μαζικής ενημέρωσης/εξαπάτησης εκτοξεύει απειλές ενάντια σε κάθε προοδευτική φωνή (άτομα, συλλογικότητες ή ιστοσελίδες).

 

Banner1resixed

 

Η Αντιφασιστική-Αντιεθνικιστική Πρωτοβουλία στην Ανατολική Αττική ανάρτησε  αντισεξιστικό πανό στο Πικέρμι, στη  Λ. Μαραθώνος , στην ευρύτερη περιοχή που ζει και δραστηριοποιείται, κοινωνικά και εππαγγελματικά, ο καταγγελθείς βιαστής της Σ. Μπεκατώρου.

Δημοσιεύουμε χθεσινοβραδινές φωτογραφίες (29/1/2021) του πανό, που αναρτήθηκε σε άγνωστο χρόνο

    Banner2cropped      Banner3cropped