Η παραίτηση του Ζεμπάστιαν Κουρτς (Sebastian Kurz), του πρώην πια, Αυστριακού καγκελαρίου ο οποίος κατέστη ύποπτος για διαφθορά. Δίχως δηλαδή να έχει δικαστεί και καταδικαστεί τελεσίδικα, ο ακροδεξιός Κουρτς παραιτήθηκε. Αυστριακή, Ευρωπαϊκή ή οτιδήποτε άλλο, η παραίτηση του καγκελαρίου είναι τουλάχιστον σοβαρή αντιμετώπιση μίας σοβαρής κατάστασης που γεννήθηκε από ένα  σοβαρό ατόπημα. Ένα ατόπημα, που στην βαλκανική και εντελώς ανατολίτικη Ελλάδα, δεν θεωρείται (στην πράξη) ατόπημα.

Η χρηματοδότηση και ακόμα χειρότερα, ο χρηματισμός του τύπου από την –υποτίθεται- ελεγχόμενη από αυτόν εκτελεστική εξουσία, είναι μία καταδικαστέα πράξη. Με τη Μοντεσκιανή δομή του πολιτεύματος, τόσο η Δικαστική, όσο και η Νομοθετική εξουσία, πρέπει να είναι ανεξάρτητες από την Εκτελεστική αλλά και μεταξύ τους. Να μην υπάρχουν συνδέσεις που δημιουργούν επηρεασμένες αποφάσεις και διοικητικές πράξεις. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για την αποκαλούμενη «τέταρτη εξουσία».

Στις χώρες με μακρά πολιτική παράδοση, εδραιωμένη στους πολίτες συνείδηση της λειτουργίας του πολιτεύματος και με συνείδηση της ιδιότητας του πολίτη, άσχετα με την τοποθέτηση της εκτελεστικής τους εξουσίας στο ιδεολογικό φάσμα, οι παραβιάσεις των θεμελιωδών αρχών του πολιτεύματος αποτελούν διαφθορά. Και η διαφθορά αποτελεί κολάσιμη ενέργεια. Ποινικά, πολίτικά, ηθικά. Αυτά συμβαίνουν εκεί. Εδώ, σε μία ανάλογη περίπτωση, καλλιεργήθηκε το ευφυολόγημα πως «οι πρωθυπουργοί δεν δικάζονται στο δικαστήριο αλλά στις εκλογές». Βέβαια οι εκλογές δεν τιμωρούν τον ένοχο με φυλακή ή άλλο σωφρονιστικό μέτρο, αλλά τον αφήνουν να απολαύσει τους καρπούς της παράνομης ενέργειας του, στο σπίτι του. Αυτό, στη χώρα της ανάπηρης δημοκρατίας και της βραδυπορούσας Δικαιοσύνης, είναι μεγάλη πρόκληση. Αλλά ο λαός της χώρας έχει κοντή μνήμη και ελάχιστο χρόνο για να ασχοληθεί με λεπτομέρειες και εύκολα τα αφήνει όλα να περάσουν.

Συγκρίνετε για λίγο τον αντίκτυπο  που προκλήθηκε από τις αποχρώσες ενδείξεις διαφθοράς  στην Αυστρία, με τις αποδείξεις (πλέον υπάρχει ομολογία και πρόθεση αποζημίωσης από την εταιρεία) διαφθοράς σε υψηλά  κλιμάκια, των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο NOVARTIS στην Ελλάδα. Σκεφτείτε πως αντί να δικαστούν και ενδεχομένως να τιμωρηθούν οι ένοχοι, τιμωρήθηκε η Εισαγγελέας που «έσκαψε» την υπόθεση.

Μάλλον αρχίσαμε να μη νιώθουμε καλά....

Θα νιώσουμε ακόμα χειρότερα αν σκεφτούμε τον αντίκτυπο που προκλήθηκε στην Ελλάδα από τη λίστα Πέτσα και την κοροϊδία πως πρόκειται για «στήριξη λόγω πανδημίας». Μηδενικός αντίκτυπος, τόσο απέναντι στην παροχή δημόσιου χρήματος σε καναλάρχες, όσο και απέναντι στην κραυγαλέα κοροϊδία ενός ολόκληρου λαού.

Όπως γράφαμε, ένα έγκλημα διεπράχθη τις προηγούμενες μέρες, στο Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας. Στο Μεγάλο Ποτάμι της πόλης.

Όπως επιβεβαιώνεται με τη σχετική νομική τεκμηρίωση, που περιέχεται στην καταγγελία που ήρθε στα χέρια μας, από την Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας, δήμος και περιφέρεια παρανομούν.

Γιατί; Παρανομούν και εγκληματούν γιατί μπορούν. Το γεγονός πως το τοπικό αστυνομικό τμήμα, αλλά και η Άμεση Δράση (το 100) αδιαφόρησαν για τη μήνυση που υπεβλήθη κατά των υπευθύνων της καταστροφής και για παράβαση που κανονικά διώκεται αυτεπάγγελτα, μιλάει από μόνο του. Υπήρξε συνενοχή των αστυνομικών αρχών με τους παράνομους, αφού αν εμφανίζονταν, έπρεπε να προχωρήσουν σε συλλήψεις και  διαδικασία αυτοφώρου.  Εκτός αν υπήρχε «τόσος φόρτος εργασίας» που δεν τους επέτρεψε να εμφανιστούν, καθόλου  τη μία μέρα και με καθυστέρηση 3 ωρών και 2 λεπτά μετά την αναχώρηση των αυτουργών της αξιόποινης πράξης, την άλλη.

Τίποτα δεν μπορεί να μας εκπλήξει πια σε αυτή τη χώρα. Έχουμε τόσο συνηθίσει την αδιαφορία, το έγκλημα και τη διαφθορά (είμαστε στη δεύτερη θέση στην Ευρώπη) που σίγουρα θα δούμε και ακόμα χειρότερα. Όλα αυτό προμηνύουν. Και όποιος εκδηλώσει αλλεργία στην παρανομία, στη διαφθορά και τη συνδιαλλαγή, κακό του κεφαλιού του. Τόσο απλά.

 

Εγκληματίες με βραβείο

Εκεί που απειλούμε τη θέση που έχουν Βούλγαροι (Νούμερο 1 στην διαφθορά στην Ευρώπη) είναι στο ότι τους παρανομούντες εδώ τους βραβεύουμε. Και μάλιστα όσοι διαπράττουν περιβαλλοντικά εγκλήματα, αποκτούν περιβαλλοντικά βραβεία.  Φυσικά στην ιδιότυπη χώρα, ακόμα και το παράδοξο μπορεί να βρει απάντηση και ερμηνεία.

Διαβάζουμε στον ιστότοπο της ΕΡΤ, για μια παλιά «διάκριση» ενός  δημάρχου που αναζητούσε επίμονα «περγαμηνές», ίσως για να σκεπάζεται τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Πιο συγκεκριμένα,  ο ιστότοπος της ΕΡΤ αναφέρει «..το Global Club of Leaders (Παγκόσμιο κλαμπ Ηγετών) υποστηρίζει παγκοσμίως πόλεις και περιοχές πολλά υποσχόμενες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών επιλέχθηκε ως ένας από τους υποψήφιους Δήμους να βραβευθεί για την δυναμική του πρόοδο, την ανάπτυξη των επενδύσεων, την τουριστική προοπτική και την ελκυστική του εικόνα.

Με τη συμμετοχή του ο Δήμος Άργους Μυκηνών , έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει την Πιστοποίηση (Άδεια) να χρησιμοποιεί το brand του βραβείου για δημόσιες σχέσεις και γενικά για marketing.

Μπορεί να χρησιμοποιεί το logo και την εικόνα του βραβείου και γενικά να κάνει χρήση των διαπιστεύσεων, κάτι που θα ενισχύσει την εικόνα του σε υπάρχοντες και μελλοντικούς επενδυτές, παρέχοντάς τους επιπλέον εγγυήσεις για το κύρος του.  

Epitaxi

Ο γιατρός μας πληροφορεί (στις 4/11/2020), με ανάρτηση του στο twitter

«Σε πολύ λίγες μέρες οι διασωληνωμένοι μπορεί να είναι 300 και οι νοσηλευόμενοι 3000. Η κυβέρνηση που τόσους μήνες ΔΕΝ ενίσχυσε ουσιαστικά το ΕΣΥ και ΔΕΝ φρόντισε για σωστή πρόληψη - ιχνηλάτηση ΝΑ ΓΚΡΕΜΟΤΣΑΚΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ να κάνει με ΠΝΠ άνευ όρων επίταξη των ιδιωτικών θεραπευτηρίων.»

Συνήθως μετά από σχετικές αναρτήσεις, εκτός από τους επαγγελματίες κυβερνητικούς εκπροσώπους και αντιπροσώπους, ορμάνε οι αυτόκλητοι  απολογητές με «αποστομωτικές απαντήσεις» (λες και τους ρώτησε κανείς) τύπου «αφήστε τη γκρίνια και φέρτε προτάσεις» ή καταγγελίες τύπου «δεν είστε ειδικοί» ή «μη κάνετε μικροπολιτική σε τόσο κρίσιμα θέματα» και άλλα ευφάνταστα, αλλά κενά.  Λες και αν τους προτείνουν λύσεις, οι διοικούντες είναι πρόθυμοι να τις συζητήσουν. Ποιους κοροϊδεύουν; Γιατί δεν εφάρμοσαν αυτά που τους προτείνει ο γιατρός Παπανικολάου, που στο κάτω κάτω είναι και αυτονόητα;

 

 

megalos03

 

Είναι κανείς που πιστεύει πως δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών  που αναφέρει πως τα μέλη της αποστολής της ομάδας μπάσκετ της Φενερμπαχτσέ πέρασαν κανονικά από το αεροδρόμιο και μπήκαν στη χώρα, κατόπιν εντολής του «μεγάλου», παρόλο που τέσσερα μέλη της αποστολής είχαν πυρετό;

Είναι κανείς που πιστεύει πως ειδικά στην Ελλάδα οι νόμοι ισχύουν το ίδιο για όλους; Μόλις το προηγούμενο Σαββατοκύριακο είδαμε όλοι τον πρωθυπουργό της χώρας αυτής  να χρησιμοποιεί σκάφος του Λιμενικού για να πάει σε ένα ακατοίκητο νησί που είναι ολόκληρο ένας αρχαιολογικός χώρος προκειμένου να δειπνήσει με μεγαλοκαρχαρίες του διεθνούς τζετ σετ , όπως λέγαμε παλιά. Τον ίδιο πρωθυπουργό τον είχαμε δει να κάνει ποδηλατάδες στην Πάρνηθα και να συμμετέχει σε τσιμπούσια στην Ικαρία τότε που όλοι είχαμε κλειστεί στα σπίτια μας υπακούοντας στο σύνθημα «Μένουμε ασφαλείς- Μένουμε σπίτι» και κυρίως φοβούμενοι το τσουχτερό πρόστιμο

Σε αυτή τη χώρα, με εντολές του «μεγάλου» λύνονται όλα τα ζητήματα που προκύπτουν για όλους τους άλλους «μεγάλους». Και για να μην τους πάρει χαμπάρι η ενοχλητική πλέμπα, οι εντολές του «μεγάλου» μεταδίδονται από το «πακιστανικό» τηλέφωνο. Αλλά ούτε και αυτό προκάλεσε εντύπωση σε κανέναν. Πως δηλαδή η αστυνομία αυτής της χώρας χρησιμοποιεί «πακιστανικά» τηλέφωνα για να κάνει τις βρωμοδουλειές της στα μουλωχτά

Τι είναι όμως το «πακιστανικό» τηλέφωνο; Στην αργκό της αστυνομίας και των δημοσιογράφων του σχετικού ρεπορτάζ, το «πακιστανικό τηλέφωνο» είναι κάρτες SIM κινητών τηλεφώνων που εκδίδονται μαζικά στο όνομα ενός προσώπου για να μεταπωληθούν στη συνέχεια σε κάθε ενδιαφερόμενο, προσφέροντάς του ανωνυμία

Σήμερα μόλις, κυκλοφόρησε η είδηση πως στο Παρίσι ο διεθνούς φήμης μπασκετμπολίστας Τζέιμς Χάρντεν δέχθηκε σωματικό έλεγχο από την αστυνομία. Αυτή ακριβώς είναι η είδηση. Πως η αστυνομία δεν αναγνώρισε ή δεν χαρίστηκε στον Χάρντεν. Εδώ, θα είχε πάρει τηλέφωνο ο «μεγάλος» στο «πακιστανικό» και θα είχε λήξει εν τη γενέσει της η «παρεξήγηση»

Υποκατηγορίες