Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ισότητα είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση Κύριο

Διακόσια χρόνια πριν, η Γαλλική Επανάσταση μιλούσε για «Ελευθερία – Ισότητα – αδελφοσύνη». Διακόσια χρόνια μετά τη Γαλλική Επανάσταση, ήρθε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ το Σεπτέμβριο του 2017 να ακυρώσει το ζητούμενο της κορυφαίας αστικής επανάστασης ξεστομίζοντας τη Λουδοβίκεια ρήση πως η ισότητα είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση. Ο άνθρωπος αυτός, που βρίσκεται στη θέση που βρίσκεται, ακριβώς γιατί το σύστημα έχει καταφέρει να εφαρμόσει το νόμο της ζούγκλας και να κρατήσει το λαό σε πνευματική καταστολή, είχε δηλώσει πως «Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα».

Την ίδια περίοδο, ένας από τους μέντορες του νεοφιλελευθερισμού στη χώρα μας, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, επικροτούσε το νόμο της ζούγκλας, που οφείλει να ακολουθήσει ο άνθρωπος : “Γιατί, η φύση σύντροφοι παράγει ισότητες; Τότε γιατί το λιοντάρι τρώει τη ζέμπρα και ο ελέφαντας πατάει την τίγρη; Ποια κοινωνία με ισότητα;» Αφήνουμε ασχολίαστο πως μέσα στην πρεμούρα του να υπερασπιστεί το νόμο της ζούγκλας, ο Ανδριανόπουλος είδε τον ελέφαντα να πατάει ακόμη και την τίγρη και προχωρούμε να βρούμε και άλλους υπερασπιστές του νόμου της ζούγκλας.

 

zougla02

 

Ο πιο φρέσκος από αυτούς είναι ο Άρης Πορτοσάλτε, ο οποίος μόλις σήμερα, με αφορμή συζήτηση στον ΣΚΑΪ για την ανάγκη ή όχι ενός δημόσιου συστήματος υγείας, κάλεσε την κυβέρνηση να ξεφύγει από τη «σοβιετική αντίληψη της ισότητας»: «Με αυτή την ευθυγράμμιση, όταν ξέρουμε όλοι πως υπάρχουν διαβαθμίσεις στη φύση και στη ζωή, όσο και να φέρνουμε τη σοβιετική αντίληψη της ισότητας, αυτή κατέρρευσε και πήγανε φούντο όλοι μαζί. Για να μην πάμε και εμείς φούντο πριν της ώρας μας, θα πρέπει να δούμε κατάματα τις αλήθειες. Θα πρέπει και να υποστηριχτεί το ΕΣΥ, αλλά και να το ξαναφτιάξουμε από την αρχή».

 

 

Αυτά, για να καταλαβαίνουν και οι εκατοντάδες χιλιάδες μη προνομιούχων που ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία, γιατί έχει εγκαταλειφθεί το δημόσιο σύστημα υγείας και γιατί δεν θα βρουν ΜΕΘ αν προηγείται κάποιος ανώτερος στην ιεραρχία, σύμφωνα με το νόμο της ζούγκλας που υπηρετούν οι εντολοδόχοι τους

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Δεκεμβρίου 2021 01:06