" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Πως αντέχουν να περνούν μπροστά από καθρέφτη; Κύριο

Έπρεπε από τις 10 πρώτες μέρες να μπούνε φυλακή και ερχόμαστε ένα χρόνο μετά να δούμε αν υπάρχουν ευθύνες;

Μ. Καρυστιανού (από την κατάθεση της στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το έγκλημα των Τεμπών)

 

Αν οι υπαίτιοι δεν το είχαν σκεφτεί πιο πριν -το ερώτημα του τίτλου- θα έπρεπε να το σκέφτονται από σήμερα. Ακόμα και οι πιο κυνικοί. Ακόμα και οι πιο σκληροί και πιο ταγμένοι σε σχέδια συγκάλυψης ευθυνών των μελών της κορυφής της πολιτικής σκηνής. Τα μέλη μιας επιτροπής που θεωρητικά και μόνο συγκλήθηκε για να "διερευνήσει την ύπαρξη ευθυνών" για ένα από τα πιο τραγικά δυστυχήματα της ελληνικής ιστορίας και όχι μόνο, δυστυχώς.

Για ένα έγκλημα που αποκαλείται απλά "δυστύχημα", γελοιοποιώντας κάθε έννοια τεκμηρίου αθωότητας αφού η πλειονότητα των όσων θα έπρεπε ήδη να έχουν τεθεί στην κρίση της δικαιοσύνης, απολαμβάνει τη ζωή (και μερικοί ελέω της ακόμα εγκληματικότερης ασυλίας τους ως βουλευτές) χωρίς καν να βρίσκονται ενώπιοι ανακριτών και κατηγόρων. Ένα έγκλημα που από την πρώττη στιγμή αποκαλύφθηκαν έγγραφα και άλλα τεκμήρια ενοχής συγκεκριμένων προσώπων και αντί τα πρόσωπα αυτά να δικάζονται ήδη, η βουλή έφτιαξε επιτροπή που θα αποφασίσει αν θα δικαστούν ή -ακόμα χειρότερα- αν έχουν ευθύνες για το έγκλημα.

Ό,τι και να γραφτεί, όπου και αν αυτό γραφεί, είναι απλά ψίθυρος. Πολύ φτωχό μπροστά στο οδυνηρό μεγαλείο της σημερινής κατάθεσης της Μαρίας Καρυστιανού, προέδρου Συλλόγου Θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών, στην επιτροπή της βουλής. Την επιτροπή που συστάθηκε καθυστερημένα και που από την αρχή άφηνε ίχνη και οσμές συγκάλυψης. Συγκάλυψης ενός εγκλήματος που οι υπεύθυνοι έχουν την αναισθησία να βλέπουν κάθε πρωί τα μούτρα τους στον καθρέφτη.

Βρήκαμε την πλήρη κατάθεση της κυρίας Καρυστανού και την κοινοποιούμε γιατί σίγουρα δεν πρόκειται να μεταδοθει ακέραια από τα "επίσημα" ΜΜΕ. Είτε λόγω αλήθειας, βάρους και εγκυρότητας (το πιο πιθανό) είτε λόγω διάρκειας (μία πάντα καλή πρόφαση για την προπαγάνδα της αποσιώπησης). Τη βρήκαμε στο YT κανάλι του Κόμματος Περατών Ελλάδας με άδεια Creative Commons και σας την αναμεταδίδουμε

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024 21:00

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.