" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία στηρίζει τον αγώνα για τη διάσωση του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας. Δελτίο Τύπου της ΠΦΠΟ Κύριο

Η πρόεδρος της ΠΦΠΟ κα Άννα Τοσούνογλου κατά την επίσκεψη της στο Μεγάλο Ρέμα, με την Εμμ. Τερζοπούλου Η πρόεδρος της ΠΦΠΟ κα Άννα Τοσούνογλου κατά την επίσκεψη της στο Μεγάλο Ρέμα, με την Εμμ. Τερζοπούλου

Το Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας επισκέφθηκε η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) κα Άννα Τοσούνογλου, όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από την κα Εμμανουέλα Τερζοπούλου, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Γη & Ελευθερία” και Δημοτική Σύμβουλο του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και τον κο Αντώνη Λαζαρή, Βιολόγο-Εκπαιδευτικό, για τις ασφυκτικές πιέσεις που έχει δεχθεί το τοπικό οικοσύστημα εξαιτίας των εργασιών που συνεχίζονται στην περιοχή παρ’όλες τις αντιδράσεις φορέων και πολιτών. Η απώλεια πλατάνων, λευκών και ιτιών και οι επιχωματώσεις πλήττουν όλα τα είδη της τοπικής ορνιθοπανίδας αλλά και τον πληθυσμό των αμφιβίων, ερπετών και ψαριών γλυκού νερού καθώς έχουν συρρικνώσει δραματικά τον ζωτικό τους χώρο. Επίσης, η ευρύτερη περιοχή έχει κηρυχθεί από το 1983 αρχαιολογικός χώρος και τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, αλλά καμία σχετική μέριμνα δεν έχει ληφθεί αναφορικά με το έργο. Η εκβολή του Μεγάλου Ρέματος έχει ήδη μπει σε κατάσταση συνεχιζόμενης σμίκρυνσης και αυτό αποτελεί μέγιστο κίνδυνο για την περιοχή, η οποία σε περίπτωση νεροποντής κινδυνεύει με υπερχείλιση και καταστροφική πλημμύρα. Η ΠΦΠΟ δεσμεύθηκε να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να συνδράμει σε ό,τι χρειαστεί.

Η πρόεδρος επισκέφθηκε επίσης τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών, όπου ο αντιπρόεδρος του ΕΣΠΙ κος Θανάσης Χελιώτης την ξενάγησε στις εγκαταστάσεις. Κατά την συνάντηση, ιδιαίτερη μνεία έγινε για την άκρως προβληματική τροποποίηση Κελετσή με την οποία οι Περιφέρειες απαλλάχθηκαν από την μέχρι πρότινος ευθύνη για τα ανεπιτήρητα ήμερα ιπποειδή. Ένα θέμα που έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα με ήμερα εγκαταλελειμμένα ιπποειδή να βρίσκουν τραγικό θάνατο ή να προκαλούν ατυχήματα. Οι συντονισμένες διεκδικήσεις των δύο φορέων στους αρμοδίους του Υπουργείου συνεχίζονται.
Η ΠΦΠΟ σημειώνει ότι έργο των εθελοντών του ΕΣΠΙ είναι εξαιρετικά σημαντικό αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει το απόλυτο κενό της Πολιτείας.

Ακολούθως, η πρόεδρος επισκέφθηκε τον χώρο όπου φιλοξενούνται τα αδέσποτα ζώα που φροντίζει η Φιλοζωική Δράση Εθελοντών Αγ.Μαρίνας Κορωπίου και ενημερώθηκε από την πρόεδρο κα Λία Καραμολέγκου για την κατάσταση. Αυξανόμενες εγκαταλείψεις ζώων, ανεξέλεγκτες γεννήσεις και ολοένα και περισσότερα νέα κουτάβια στους δρόμους είναι δυστυχώς η νόρμα. Οι εθελοντές αγωνίζονται καθημερινά να ανταπεξέλθουν και είναι αξιέπαινοι για την περίθαλψη και τις υιοθεσίες με τις οποίες φροντίζουν να αποκαταστήσουν τα ζώα.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου 2024 08:37

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.