Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο, μάρτυρας της καταστροφής στο Μεγάλο Ρέμα της Ραφήνας Κύριο

Σε μια καινοτόμα για τα ελληνικά δεδομένα πρωτοβουλία, το Mediterranean Institute for Nature and Anthropos διοργάνωσε το πρώτο «Εθνικό Εργαστήριο για την Αποκατάσταση της Ελεύθερης Ροής των Ποταμών» της χώρας. Κορυφαίοι εμπειρογνώμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό βρέθηκαν στην Αθήνα στις 2 και 3 Απριλίου.
Kosmos
 
Στις 3 Απριλίου, επισκέφθηκαν το Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας για να δούν οτι στην Ελλάδα, αντί να αποκαθίσταται η ελεύθερη ροή των ποταμών. Διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι πως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
 
Rema
ZogarisΟ Δρ. Σταμάτης Ζόγκαρης εκ μέρους του Ελληνιού Κ'εντρου Θαλασσίων Ερευνών- ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε. τους ξενάγησε στο πεδίο και η Εμμανουέλα Τερζοπούλου εκ μέρους της Κίνησης για την Προστασία & Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας- Κ.Π.Α.Μ.Ρ. τους μίλησε για τον αγώνα που δίνεται κατά της καταστροφής του μεγαλύτερου φυσικού ποταμού της Αττικής.
 
 
Η ομάδα που επισκέφθηκε το Μεγάλο Ρέμα, το τελευταίο ελεύθερο (μέχρι πότε;) ποτάμι της Αττικής περιελάμβανε 40 Έλληνες και ξένους επιστήμονες και η επισκεψη τους εντασσόταν στο πλαίσιο του Πρώτου Εθνικού Εργαστηρίου για την Αποκατάσταση της Ροής των Ποταμών από το Mediterranean Institute for Nature and Anthropos MedINA. Η Ευρώπη, με τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία στα θέματα της αντιπλημμυρικής προστασίας, αποκαθιστά τα ποτάμια της στη φυσική τους κατάσταση, αφού χόνια μελετών απέδειξαν πως αυτός είναι ο ενδεδειγμένος χειρισμός. Στην Ελλάδα, με πρόσχημα και φενάκη ττη δήθεν αντιπλημμυρική προστασια, οι φυσικοί παράδεισοι τσιμεντώνονται για την εξυπηρέτηση ξένων προς το κοινό καλό, συμφερόντων.
 Kosmos3
 
Ο μόνος αγώνας που χάνεται είναι εκείνος που δεν δίνεται, γι' αυτό και ο αγώνας για τη σωτηρία του Μεγάλου Ρέματος συνεχίζεται
 
Πηγή φωτογραφιών ΚΠΜΡ (FB)
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 06 Απριλίου 2025 13:01
Nikos Simos

Τελευταία άρθρα από τον/την Nikos Simos

Σχετικά Άρθρα