" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ανακοίνωση «Γη & Ελευθερία» για την απαράδεκτη σύμπλευση της νέας δημοτικής αρχής με την εκδιωχθείσα:  Μόνο ντροπή! Κύριο

Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση "Γη & Ελευθερία" εξέδωσε ανακοίνωση για την απαράδεκτη υποστήριξη της σημερινής δημοτικής αρχή στην παρέμβαση υπέρ του υπουργείου υποδομών και κατά της αίτησης ακύρωσης που είχαν υποβάλλει πολίτες οι οποίοι αντιστέκονται στην καταστροφή του μεγάλου υδάτινου φυσικού αποθέματος του τόπου και κατ' επέκταση της συνολικής υποβάθμισης που μας κρούει την πόρτα. Εμείς θα σημειώσουμε πως η ανίερη σύμπλευση Τσεβά Μπουρνούς αποτελεί την τελική απόδειξη πως πρόκειται για το ένα και το αυτό και πως οι διάφοροι δημόσιοι ψευδοδιαξιφισμοί μεταξύ τους δεν είναι παρά μόνο για την αποχαύνωση των πολιτών. Μένει να εντοπίσουμε "αυτό το κάτι που δένει" τους δύο παλιούς συνεργάτες και απ΄ ότι φαίνεται δεν θα κουραστούμε ιδιαίτερα στο ψάξιμο

Η ανακοίνωση της κίνησης Γη & Ελευθερία που έχει τίτλο "Μόνο ντροπή!" έχει ως εξής:

 

Μόνο ντροπή!

Την παρέμβαση στο ΣτΕ (που έγινε κατ’εντολή δημοτικής αρχής Μπουρνούς) υπέρ του έργου διευθέτησης του Μ. Ρέματος Ραφήνας και του Υπουργείου στηρίζει η νέα δημοτική αρχή…

Με την απόφαση 81/2024 της Δημοτικής Επιτροπής (Δ.Ε.), η οποία υπερψηφίστηκε από τη δήμαρχο Δ.Τσεβά-Μήλα και τους δημοτικούς συμβούλους Μπάμπη Ζαφειρόπουλο, Κωνσταντίνο Ξηντάρα, Νίκο Ψωμά, Σωτήρη Σκούφο και Ευάγγελο Μπουρνούς, ενώ καταψηφίστηκε από την Εμμανουέλα Τερζοπούλου, αποφασίστηκε διορισμός δικηγόρου για υποστήριξη της παρέμβασης του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου υπέρ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στη δίκη για την οριοθέτηση του Μεγάλου Ρέματος, που έχει προσδιοριστεί για την Τετάρτη 20/3/2024.

Η παρέμβαση είχε κατατεθεί στο ΣτΕ στις 28/12/23, κατ’ εντολή της απερχόμενης δημοτικής αρχής Μπουρνού,  στο παρά πέντε της λήξης της θητείας της, προκειμένου να δημιουργηθούν τετελεσμένα έναντι της νέας δημοτικής αρχής που είχε δεσμευθεί περί του αντιθέτου. Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται και στη σχετική φωτό, μετά την πρώτη Κυριακή των εκλογών του Οκτωβρίου 2023 η νέα δήμαρχος Δ. Τσεβά είχε υπογράψει προεκλογική δέσμευση ότι «Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο, με την ενδεδειγμένη διαδικασία,  θα παραιτηθεί από κάθε αναρμόδια παρέμβασή του, στο θέμα του έργου διευθέτησης και οριοθέτησης του Μεγάλου Ρέματος, όπως η υπέρ του Υπουργείου Υποδομών στο Συμβούλιο Επικρατείας, θέτοντας υπό εξέταση την παραδοχή ότι το έργο, όπως έχει αδειοδοτηθεί, αυξάνει τον κίνδυνο καταστροφικής πλημμύρας στην εκβολή του.»

Με την απόφαση της Δ.Ε., η νέα δημοτική αρχή όχι μόνο δεν παραιτείται από την παρέμβαση του Δήμου υπέρ του Δημοσίου σε μια αίτηση ακύρωσης πολιτών και φορέων που δεν στρέφεται κατά του Δήμου αλλά κατά του Υπουργείου, αλλά αντίθετα παίρνει ρητή θέση υπέρ του Υπουργείου και του έργου διευθέτησης που καταστρέφει ένα ποτάμι ενωσιακής σημασίας ενώ αυξάνει τον κίνδυνο πλημμύρας στη Ραφήνα, όπως έχουν επισημάνει πολλοί έγκριτοι επιστήμονες!!!  Παίρνει θέση υπέρ του έργου, ενώ μέχρι τώρα η νέα Δήμαρχος Δ. Τσεβά δήλωνε αναρμόδια γιατί είναι έργο του Υπουργείου. Θυμίζουμε ότι στις 5.1.2024, όταν ζητήσαμε την παρέμβαση της νέας δημοτικής αρχής για τη σωτηρία των 143 δέντρων της εκβολής, που προκειμένου να κοπούν χαρακτηρίστηκαν αναληθώς από τη Διεύθυνση Δασών Ανατολικής Αττικής «ξερά – στρεβλά – ασθενικά – καχεκτικά και κεκλιμένα επικινδύνως προς το οδικό δίκτυο» η νέα Δήμαρχος δήλωνε εγγράφως αναρμοδιότητα!!! Αναρμόδια λοιπόν όταν πρόκειται για τη σωτηρία 143 δέντρων, η κοπή των οποίων στη βάση ψευδούς βεβαίωσης θα επιβαρύνει το πράσινο ισοζύγιο της πυρόπληκτης πόλης μας, αρμόδια όμως για δικαστικές ενέργειες στο πλαίσιο του ίδιου έργου σε βάρος των δημοτών, του περιβάλλοντος, του μικροκλίματος και της ποιότητας της ζωής μας!

Η απόφαση αυτή της Δ.Ε. έρχεται σε αντίθεση προς:

  • Την ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Πικερμίου που ζητάει αναθεώρηση του έργου προκειμένου να εξαιρεθεί το ρέμα Βαλανάρη από αυτό
  • Όλους τους θεσμικούς φορείς, φορείς της κοινωνίας των πολιτών, επιστήμονες και δημόσια πρόσωπα που έχουν ταχθεί κατά του έργου όπως έχει σχεδιαστεί, κατά της κοπής άνω των 2000 δέντρων, κατά της καταστροφής υγροτόπων και πλημμυροπεδιάδων του ποταμού, κατά της «θυσίας» του περιβάλλοντος και των ανθρώπων στο βωμό των οικονομικών συμφερόντων που αφορούν τα «μεγάλα έργα» που σχεδιάζονται στην περιοχή
  • Τους πάνω από 68.000 Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες που ζητούν τον ανασχεδιασμό του έργου με λύσεις βασισμένες στη φύση.

Επιπλέον, η νέα Δημοτική αρχή σπεύδει να πάρει θέση υπέρ του έργου διευθέτησης, ενώ:

Α) το έργο ελέγχεται από το ΥΠΕΝ/ΣΥΓΑΠΕΖ για πρόκληση περιβαλλοντικής ζημίας καθώς και από τις δύο δανείστριες Τράπεζες (ΕΤΕπ και CEB), τα πορίσματα των οποίων θα δημοσιευθούν το αμέσως επόμενο διάστημα με ορατό τον κίνδυνο «παγώματος» της χρηματοδότησης, όπως έγινε και στο ρέμα Ερασίνου.

β) το έργο δεν έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020, ενώ δεν πληροί και τα κριτήρια επιλεξιμότητας για το ΕΣΠΑ 2021-2027, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ρητά απάντησε δια της Επιτρόπου κ. Φερέϊρα στη σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή Πέτρου Κόκκαλη.

γ)ο αντιπλημμυρικός χαρακτήρας του έργου έχει αμφισβητηθεί από έγκριτους επιστήμονες αλλά και το συνδικαλιστικό φορέα των μηχανικών του Δημοσίου (ΕΜΔΥΔΑΣ) και την αντιπροσωπεία του ΤΕΕ.

Στην ίδια αποδοκιμαστέα κατεύθυνση, η νέα δημοτική αρχή , εκτός από την παρέμβαση στην προσφυγή για το Μεγάλο Ρέμα, άσκησε παρέμβαση σε όλες ανεξαιρέτως τις προσφυγές των πυρόπληκτων κατά του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για τις πυρόπληκτες περιοχές, υπέρ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και κατά των πυροπλήκτων δημοτών της(!!!). Μόνο μέσα στους πρώτους 2,5 μήνες της θητείας της νέας δημοτικής αρχής, 118.213€ δαπανήθηκαν συνολικά για νομικές δικαστικές ενέργειες , από τα οποία τα  18.153€  αφορούσαν παρεμβάσεις του Δήμου στο ΣτΕ για υποστήριξη αποφάσεων της κεντρικής κυβέρνησης, χωρίς καν ο Δήμος να είναι διάδικος στις δίκες.  

Με νωπές ακόμα τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, το έγκλημα στα Τέμπη και τις δημοτικές εκλογές, η νέα δημοτική αρχή θα όφειλε να μη σέρνεται πίσω από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και της παλιάς δημοτικής αρχής, να τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να προστατέψει τους κατοίκους, το περιβάλλον και το μικροκλίμα της πόλης ενόψει της κλιματικής αλλαγής.

ΥΓ. Η δαπάνη για το συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο για τον διορισμό δικηγόρου στο εν λόγω δικαστήριο, είχε δημοσιευθεί στη Διαύγεια (ΑΔΑ 9ΕΡ5Ω16-Γ76) στις 12:03, δηλαδή δύο ώρες πριν από τη σύγκληση της Δ.Ε στις 14:00 και τη λήψη της απόφασης 81/24!!! Προσχηματικές διαδικασίες χωρίς να τηρούνται ούτε τα προσχήματα….

 

Η ανακοίνωση όπως ελήφθη επισυνάπτεται παρακάτω

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2024 16:36

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.