" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ραφήνα. Οι κάτοικοι για ένα λιμάνι που θα συμβιώνει αρμονικά μες την πόλη Κύριο

Δεν είναι πολλές μέρες που συζητούσαμε στον τόπο και στην Attica Voice για την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Ραφήνα, η οποία δημιουργείται από το λιμάνι, είτε με άμεσο τρόπο (τα πλοία και οι τρομερές εκπομπές τους, σε ρύπους) είτε έμμεσα από την κυκλοφοριακήξ φόρτιση. Εκπομπές ρύπων που σημειώνονται  κατά την άφιξη, την αναχώρηση αλλά και κατά την παραμονή τους στο λιμάνι, αφού έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της διατήρησης των μηχανών σε λειτουργία, μέσα στο λιμάνι και επί μακρό.

100

Αναρωτιόμαστε κατά τη συζήτηση, «Μα καλά, δεν θα υπάρξει καμία αντίδραση;»

Τελικά, το αξίωμα που θέλει την αντίδραση να εμφανίζεται όπου υπάρχει δράση, ίσχυσε. Το διαπιστώσαμε διαβάζοντας για την προσπάθεια  σχηματισμού μίας πρωτοβουλίας κατοίκων της Ραφήνας, για ένα λιμάνι που θα συμβιώνει αρμονικά μες την πόλη. Μάλιστα κυκλοφόρησε και κείμενο συλλογής υπογραφών και συμμετοχής στην πρωτοβουλία, το οποίο έχει ως ακολούθως:

Προς

Οργανισμό Λιμένα Ραφήνας, 

Λιμεναρχείο Ραφήνας,  

Δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.

Τμήμα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας Α[οκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στο λιμάνι της Ραφήνας εχει γίνει αφόρητη λόγω της συνεχούς αύξησης του αριθμού των πλοίων που το χρησιμοποιούν και της κακής διαχείρισης τους από τις αρμόδιες αρχές.

Αποτέλεσμα αυτής της αλόγιστης μεγέθυνσης του λιμανιού είναι η υψηλή ρύπανση της ατμόσφαιρας, η ηχορύπανση και βέβαια τα τεράστια προβλήματα κυκλοφορίας οχημάτων, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Όλα αυτά θέτουν την ΥΓΕΙΑ μας και των παιδιών μας σε πολύ μεγάλο κίνδυνο και αυτό ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει όσο ακόμα δεν είναι πολύ αργά.

Επιπλέον, η ποιότητα ζωής και το φυσικό περιβάλλον όλο και υποβαθμίζονται, ενώ οι επιπτώσεις στην κοινωνία και ιδιαίτερα στον εμπορικό κόσμο γίνονται κάθε χρόνο και πιο έντονες.

Και το χειρότερο, ζούμε με το μόνιμο φόβο μιας μεγάλης επέκτασης του λιμανιού, αφού τέτοιες φήμες κυκλοφορούν εδώ και καιρό, χωρίς κανένας αρμόδιος φορέας να έχει φροντίσει για την ενημέρωση των πολιτών.

Χρειαζόμαστε λύσεις εδώ και τώρα! Είναι απαραίτητη η συνεργασία όλων των δυνάμεων της κοινωνίας με στόχο να σταματήσει η υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων και του περιβάλλοντος.

Πρωτοβουλία κατοίκων για ένα λιμάνι που θα συμβιώνει αρμονικά μες την πόλη.

Όλοι οι συντάκτες της Attica Voice υπογράφουμε το κείμενο, αφού βιώνουμε και εμείς την εφιαλτική κατάσταση που δημιουργεί το λιμάνι στην πόλη σήμερα.

Πέραν αυτού,  το αναδημοσιεύουμε και δίνουμε και link για να το κατεβάσετε, να το τυπώσετε και όσοι μπορείτε να συλλέξετε υπογραφές και να αυξηθεί η συμμετοχή για το καλό της πόλης και των κατοίκων της.

Τα υπογεγραμμένα έντυπα μπορείτε να επικοινωνήσετε για την παράδοση τους με τα τηλέφωνα

6944741642 και 6940276565

Το κείμενο μαζί με τον πίνακα για τη συλλογή υπογραφών, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, μπορείτε να το κατεβάσετε από αυτόν τον σύνδεσμο (κλικ)

Φρόνιμο είναι, εφόσον κατεβάσετε το αρχείο PDF και για να συλλέξετε υπογραφές, να το εκτυπώσετε σε διπλή όψη (μπρος-πίσω) εάν είναι εφικτό. 

Loading...

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 05 Οκτωβρίου 2021 09:13

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.