" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Μυστικά και ψέματα Κύριο

 Όπως πλέον όλα δείχνουν, σύμφωνα με τις εκθέσεις της εγκληματολογικής και της ιατροδικαστικής υπηρεσίας, ο Ζακ Κωστόπουλος ούτε μπήκε να ληστέψει, ούτε κρατούσε μαχαίρι, ούτε βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών. Ούτε, βέβαια, αυτοτραυματίστηκε κατά την προσπάθειά του να βγει από τη βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου, όπως μας ενημέρωναν αρχικά «έγκριτοι» και μη εξαιρετέοι ραδιοφωνικοί σταθμοί.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε τελικά πως ο θάνατος του Ζακ Κωστόπουλου οφείλεται σε ισχαιμικό επεισόδιο, αποτέλεσμα των πολλαπλών τραυμάτων που του προξένησαν οι άνθρωποι που τον ποδοπατούσαν. Αυτό, με απλά λόγια, σημαίνει πως ο θάνατός του ήταν δολοφονία και πως οι άνθρωποι που κλωτσούσαν με μανία στο κεφάλι έναν πεσμένο, εγκλωβισμένο και ανίκανο να αντιδράσει άνθρωπο, προφανώς πρέπει να παραπεμφθούν με την κατηγορία της δολοφονίας.

received 376130816464183

Καταρρέουν επίσης όσα ακούγονται περί οπλοφορίας του Ζακ Κωστόπουλου και απόπειρας ληστείας. Σύμφωνα με έκθεση του 23ου ανακριτικού τμήματος του πρωτοδικείου Αθηνών, δεν εντοπίστηκαν δακτυλικά αποτυπώματα του Ζακ Κωστόπουλου στο μαχαίρι που βρέθηκε στο κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος

maxairi kostopoulos news247

Σύμφωνα, επίσης, με τη δικηγόρο της οικογένειας του θύματος, δεν βρέθηκαν αποτυπώματά του σε βιτρίνες ή πάγκους τοποθέτησης κοσμημάτων, πράγμα που αποδεικνύει ότι το θύμα δεν αποπειράθηκε να ληστέψει.

Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει ένα πλήθος στοιχείων παθογένειας της κοινωνίας μας. Δολοφονικό μίσος από τους εκτελεστές, ασυγχώρητη απάθεια από τους παρατηρητές περίοικους και περαστικούς, αντιεπαγγελματική και απάνθρωπη συμπεριφορά της αστυνομίας, απαράδεκτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τους δημοσιογράφους των κυρίαρχων ΜΜΕ

46486316 10156420980063961 9067914999791353856 n

Εμείς επιλέγουμε να σταθούμε σε αυτούς τους τελευταίους. Στους "δημοσιογράφους" που έκαναν πασαρέλα έξω από το κοσμηματοπωλείο περιγράφοντας μια απόπειρα ληστείας με χρήση μαχαιριού. Στους "δημοσιογράφους" που μας ενημέρωναν πως ο θάνατος του Ζακ οφειλόταν σε τραυματισμό του από σπασμένα τζάμια στην προσπάθειά του να διαφύγει. Σε αυτούς τους "δημοσιογράφους" που υποστήριζαν με πάσα βεβαιότητα πως ο θάνατος του Ζακ οφειλόταν σε λήψη ναρκωτικών ή κοκτέιλ ουσιών. Πόσο μάλλον όταν αυτοί οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έχουν στιγματισθεί επανειλημμένα ως παπαγαλάκια της αστυνομικής προπαγάνδας και φορείς ψευδών και κατευθυνόμενων ειδήσεων

42255682 1068042610041272 7001492979693125632 n

Ένας από αυτούς, που αποκαλούνται και αστυνομικοί συντάκτες, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, γράφει στις 2/10 στο vima.gr, στηριζόμενος σε "αναφορές αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής":

«Αποσαφηνίζονται πλέον πολλές πτυχές του τραγικού θανάτου του 32χρονου Ζακ Κωστόπουλου, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου, έξω από το κοσμηματοπωλείο της οδού Γλάδστωνος. Ο 32χρονος, σύμφωνα με μαρτυρίες, φέρεται  να είχε προχωρήσει το τελευταίο διήμερο σε εκτεταμένη χρήση ναρκωτικών και μάλιστα την προηγούμενη ημέρα είχε παρουσιάσει σημαντικό πρόβλημα υγείας  λόγω  χρήσης κοκτέιλ ουσιών και η κατάστασή του επιδεινώθηκε την μοιραία ημέρα. … Εκτιμούμε ότι ο  Ζακ Κωστόπουλος μπήκε στο κοσμηματοπωλείο ίσως για να τολμήσει να κλέψει έχοντας ελάχιστη συναίσθηση των ενεργειών του  και σε κατάσταση παραζάλης. Εχει συμβεί και σε δεκάδες άλλες περιπτώσεις ληστειών ο δράστης λόγω χρήσης ορισμένων ουσιών να μην έχει αναστολές και  να δρα χωρίς καταλογισμό. Οσον αφορά τα αίτια θανάτου του, εκτιμούμε ότι είναι κάποιο οίδημα ή άλλο πρόβλημα υγείας όπως συνέβη και σε πρόσφατο περιστατικό θανάτου 47χρονου χρήστη ναρκωτικών  στην Ομόνοια αλλά και την περίπτωση του θανάτου 20χρονου σπουδαστή τον Μάιο του 2017, σε φεστιβάλ στο Γκάζι, μετά από χρήση χαπιών που του είχαν δώσει  μέλη σπείρας από το Καρπενήσι. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν διαφωτιστεί πολλές πτυχές της υπόθεσης».

Στις 13/11, ο ίδιος δημοσιογράφος, συνεχίζει υποστηρίζοντας με βεβαιότητα ότι ο Ζακ επέδραμε στο κοσμηματοπωλείο, πως ο θάνατός του δεν οφειλόταν στα χτυπήματα που δέχτηκε και πως υπάρχουν αναφορές για «ενδεχόμενο πειραματισμού του 32χρονου με ναρκωτικές ουσίες»

Διαβάζουμε από το έγκριτο site του Βήματος (τύφλα να’ χουν τα μη έγκριτα) : «Ο 33χρονος είχε βρει τον θάνατο στη διάρκεια επιδρομής σε κοσμηματοπωλείο και είχε ακολουθήσει ξυλοδαρμός του από τον καταστηματάρχη και έναν περίοικο. Επιπλέον υπήρξε ακινητοποίησή του από ομάδα αστυνομικών και αρπαγή του μαχαιριού που φαίνεται να κρατούσε. Από την αρχική ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψε ότι ο θάνατός του οφείλεται στα κτυπήματα που δέχθηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες στο πόρισμα της ιστολογικής εξέτασης που εκδόθηκε πρόσφατα δεν διαπιστώνεται βλάβη στη καρδιά ή άλλο ζωτικό όργανο.

Ωστόσο στον φάκελος που σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ φέρεται να περιέχεται η κατάθεση μιας φίλης του 33χρονου που αναφέρθηκε «σε προβλήματα υγείας που δήλωνε ότι αντιμετώπιζε ο Ζακ Κωστόπουλος ύστερα και από ιατρικές εξετάσεις που είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα». Ακόμη υπήρξε κατάθεση γνωστού του ότι ο 32χρονος «αντιμετώπιζε έντονες κρίσεις πανικού». Τέλος φέρεται να έχουν υπάρξει αναφορές για «ενδεχόμενο πειραματισμού του 32χρονου με ναρκωτικές ουσίες». Κάτι ωστόσο που θα διευκρινισθεί από τις τοξικολογικές εξετάσεις»

Δυστυχώς για το παπαγαλάκι μας, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων βγήκαν αρνητικά. Παρόλα αυτά, με επαγγελματική μαεστρία δεν γράφει ότι τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά αλλά ότι (sic) : “oι τοξικολογικές εξετάσεις του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου δεν φαίνεται να επιβεβαιώνουν - σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα τουλάχιστον στοιχεία – με απόλυτο τρόπο ότι είχε προχωρήσει σε «μοιραία» χρήση ναρκωτικών ή άλλων ουσιών πριν το δραματικό θάνατό του τον περασμένο Σεπτέμβριο στην διάρκεια εισβολής του σε κοσμηματοπωλείο της Αθήνας!”

και, αμετανόητος, ο Λαμπρόπουλος συνεχίζει:

“ Από τις αρχικές ιατροδικαστικές εξετάσεις εκτιμήθηκε ότι ο θάνατός του δεν οφείλεται στον ξυλοδαρμό του και κρίθηκε ιδιαίτερα σημαντική η τοξικολογική εξέταση. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες και στο πόρισμα της ιστολογικής εξέτασης που εκδόθηκε προ μερικών ημερών δεν διαπιστώνεται βλάβη στη καρδιά ή άλλο ζωτικό όργανο. Στον φάκελό που σχημάτισε η ΕΛ.ΑΣ κι απεστάλη προ 10 ημερών στις δικαστικές αρχές φέρεται να περιέχεται η κατάθεση μιας φίλης του 33χρονου που αναφέρθηκε «σε προβλήματα υγείας που δήλωνε ότι αντιμετώπιζε ο Ζακ Κωστόπουλος ύστερα και από ιατρικές εξετάσεις που είχε πραγματοποιήσει πρόσφατα».

Προφανώς, ο δημοσιογράφος αυτός θα συνεχίσει να αρθογραφεί και να μας ενημερώνει βασιζόμενος σε αποκλειστικές και έγκυρες πληροφορίες, όπως και τόσοι άλλοι άλλωστε

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 13:45

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.