" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Δυο πλατείες που κάτι τις ενώνει Κύριο

 Οι "Τρεις Έρωτες" στην πλατεία Εξαρχείων

 

Αυτή η ανόητη κυβέρνηση της κτηνώδους δύναμης και της ογκώδους άγνοιας κατάφερε με την αγαρμποσύνη της ακόμη ένα θαύμα: να μεταφέρει τα Εξάρχεια στην Αγία Παρασκευή και την Κυψέλη και να δείξει για μια ακόμη φορά ότι το μόνο που ξέρει να κάνει καλά εδώ και δεκαετίες είναι να επιβάλλεται δια ροπάλου. Ειδικά η πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη έγινε πλέον το νέο σημείο αναφοράς της αστυνομικής εγκληματικής βαρβαρότητας, τα νέα Εξάρχεια.

Το εντυπωσιακό όμως στην περίπτωση της πλατείας του Αγίου Γεωργίου είναι πως, κατά ένα διαβολικό παιχνίδι της τύχης, είναι εδώ και πάνω από εκατό χρόνια συνδεδεμένη με την πλατεία Εξαρχείων χάρη στα δίδυμα αγάλματα που κοσμούν τις δύο πλατείες.

Οι «Τρεις Έρωτες» στέκονται στο κέντρο της πλατείας των Εξαρχείων από τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Πρόκειται για έναν ορειχάλκινο φανοστάτη που αποτελείται από έναν μεταλλικό στύλο, ο οποίος περιβάλλεται από μια σύνθεση με τρία αγοράκια με στεφάνια στα μαλλιά. Στα χέρια τους κρατούν το πρώτο ένα αγγείο, το άλλο ένα έγχορδο μουσικό όργανο και το τρίτο ένα κοχύλι

Στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη βρίσκεται το δίδυμο αδελφάκι τους. Και αυτό είναι ένας φανοστάτης με τρία αγοράκια, μόνο που εδώ κρατούν ένα κύπελλο, ένα κλαδί και ένα κέρας. Μια άλλη διαφορά είναι πως ο φανοστάτης της πλατείας Εξαρχείων καταλήγει σε πέντε στρογγυλά φωτιστικά, ενώ αυτός της Κυψέλης σε τέσσερα.

Δύο πλατείες σε δύο ιστορικές γειτονιές της Αθήνας που πλέον, εκτός από τους «Τρεις Έρωτες», βρήκαν αυτές τις μέρες και κάτι άλλο που τις ενώνει: «Mπάτσοι, Γουρούνια, Δολοφόνοι!»

agalma2

Οι "Τρεις Έρωτες" στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 09:37

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.