" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Αθήνα 3 Απριλίου 2022. Τα γεγονότα τα οποία δεν κάλυψε κανένα μέσο Κύριο

Μία όψη της πορείας της 3ης Απριλίου Μία όψη της πορείας της 3ης Απριλίου

Τα όσα διαδραματίστηκαν στις 3/4/2022 στην Αθήνα, ποτέ δεν τα μάθαμε. Κάποιοι ανεγκέφαλοι ή απλά αδιάφοροι, παράγοντες επέτρεψαν να πραγματοποιηθούν 2 πορείες, με  επίκεντρο τον ρωσοουκρανικό πόλεμο που μαίνεται αυτόν τον καιρό, Μία ειρηνική αυτοκινητοπομπή  "Για την ειρήνη στη Ρωσία" και μία πορεία Ουκρανών και άλλων. Έλληνες συμμετείχαν και στις δύο πορείες, όπως και άνθρωποι από άλλες χώρες. Όταν από λάθος καθοδήγηση των υπευθύνων της ασυνομίας οι πορείες συναντήθηκαν έγιναν επεισόδια που βίωσαν μεγάλοι και παιδιά. Κανείς δεν μετέδοσε τι ακριβως εγινε. Η φίλη της Attica Voice, η Anna Koroteeva η οποία ζει στην Ελλάδα 20 χρόνια με τον Έλληνα σύζυγο της και τα παιδιά τους, μας μεταφέρει μία εικόνα των γεγονότων αλλά κυρίως απευθύνει έκκληση για τον τερματισμό του "νέου ρατσισμού" που εκτός από την Ευρώπη κυκλοφορεί και στην Ελλάδα. Αυτός ο ρατσισμός  καλλιεργείται στη χώρα από όλα τα συστημικά μέσα και την ίδια την κυβέρνηση και ονομάζεται ρωσοφοβία. Με την έκκληση της αυτή ζητάει ειρήνη, δίκαια ειρήνη χωρίς εθνικισμούς και ρατσισμό. Για έναν κόσμο που πρέπει να επιστρέψουμε στα παιδιά, γιατί σ' αυτά ανήκει

 zaf

πηγή φωτογραφίας Tzafnews

Αθήνα 3 Απριλίου 2022 - "Γιατί φέρνεις τον πόλεμο στην Ελλάδα;"

γράφει η  Anna Koroteeva

Δεν θα μιλήσω σήμερα για τον Πούτιν, για τον Ζελενσκι, για την στάση της ελληνικής κυβέρνησης, για τους δημοσιογράφους και την προπαγάνδα τους. Σήμερα θα σας πω για τους ανθρώπους που ζούνε στην Ελλάδα και  ξαφνικά έχουν γίνει οι εχθροί της χώρας.

Για τους ανθρώπους που τα παιδία τους γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

Για τους ανθρώπους, για τους οποίους η Ελλάδα έχει γίνει δεύτερη Πάτριδα.

Για τους ανθρώπους που σήμερα ακούνε τις συμβουλές να προσέχουν, από εδώ και πέρα, να μην μιλούν πολύ την γλώσσα τους στους δρόμους και σε καμία περίπτωση να μην αντιδρούν στην αδικία των τελευταίων ημερών.

Θέλω να σας πω για την επίθεση σε ένα μικρό κοριτσάκι, μόνο και μόνο επειδή τυχαίνει ένας από τις γονείς της να έχει ρωσική υπηκοότητα. Κανένα κανάλι δεν είπε για το τρόμο που έχει βιώσει το παιδί, κανένας δημοσιογράφος δεν αναρωτήθηκε γιατί έγινε αυτό στην χώρα του, κανένας επίσημος εκπρόσωπος δεν καταδίκασε αυτή την επίθεση. ¨Έτσι όμως έρχεται και η  συνέχεια!  Χωρίς την τιμωρία, χωρίς την δικαιοσύνη θα δούμε το χάος στους δρόμους της Ελλάδας και δεν θα ξέρουμε πως θα έχουμε φτάσει εκεί.

Όπως ξέρετε στις 3 Απριλίου 2022 πραγματοποιήθηκαν δύο παράλληλες εκδηλώσεις στον κέντρο της Αθήνας. Μία ήταν η αντιπολεμική Ουκρανική εκδήλωση και μία η ειρηνική αυτοκινητοπομπή κατά του ρατσισμού και της ρωσοφοβίας. Για την αυτοκινητοπομπή που έγινε «Για την Ειρήνη με τη Ρωσία»  είχαν ενημερωθεί και το Τμήμα Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ αλλά και  η Διευθύνσεις Τροχαίας Αττικής και Καλλιθέας. Τώρα, το ποιος έδωσε το το πράσινο φως το να γίνουν αυτές τις δύο εκδηλώσεις ταυτόχρονα...παραμένει άγνωστο.

Θέλω να σας πω και ότι μία μέρα πριν, η πρεσβεία της Ουκρανίας στην επίσημη σελίδα της εξέφρασε την γνώμη της για την εκδήλωση. Συγκεκριμένα εξέφρασε  τη Βαθιά της ανησυχία, ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή της Ευρωπαϊκής κοινωνίας από τον εγκληματικό πόλεμο που διεξάγεται εναντίον της Ουκρανίας.

Οι περισσότεροι Ρώσοι που ζουν στο εξωτερικό «κυριολεκτικά» αυτές τις στιγμές σκοτώνουν πολίτες στην Ουκρανία, χωρίς έλεος, χωρίς να νοιάζονται  ούτε για παιδιά ούτε για τους ηλικιωμένους. Και κάπως έτσι, με αυτά τα λόγια ο επίσημος εκπρόσωπος της Ουκρανίας δήλωσε ότι όλοι οι Ρώσοι, ανεξάρτητα με το αν συμφωνούν με την εκστρατεία της Ρωσίας στην Ουκρανία, είναι  δολοφόνοι.

Ζήτησαν να μην επιτραπεί η πομπή για την Ειρήνη με τη Ρωσία. Και ρωτω: Στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία πως γίνεται να ζητάς την απαγόρευση της εκδήλωσης κατά του ναζισμού και του ρατσισμού;

Να πούμε ότι στην αυτοκινητοπομπή συμμετείχαν γύρω στα 120 αυτοκίνητα και ότι η συντριπτική πλειοψηφία ήταν ¨Έλληνες πολίτες. Η ειρηνική πομπή πέρασε την Βουλή των Ελλήνων στην Σύνταγμα χωρίς να συμβεί κάποιο σοβαρό περιστατικό, παρόλο που απέναντι στην πλατεία είχε πολλούς Ουκρανούς και Γεωργιανούς. Φυσικά κάποιοι α πό αυτούς έκαναν μια προσπάθεια να σταματήσουν τα αυτοκίνητα, αλλά δεν τους άφησαν οι άντρες των ΜΑΤ. Φτάνοντας στην Ομόνοια όμως είδαν ότι η αστυνομία είχε κλείσει το δρόμο προς την πλατεία και τους είπαν να στρίψουν στην οδό Μενάνδρου. Εκεί κυριολεκτικά βρεθήκανε στην παγίδα. Και στις δυο πλευρές υπήρχαν Ουκρανοί και Γεωργιανοί. Μπροστά υπήρχε κόκκινο  φανάρι και κανείς δεν μπορούσε να προχωρήσει. Τότε κάποιοι άνδρες αποφάσισαν να επιτεθούν σε ένα αυτοκίνητο, στο οποίο -στο πίσω κάθισμα-  υπήρχαν- μια Ρωσική σημαία, μια ελληνική σημαία και ένα επτάχρονο κορίτσι.

 

Σας μεταφέρω την περιγραφή της μητέρας της μικρής για το περιστατικό:

«Οι δυο άνδρες ξαφνικά τράβηξαν την Ρωσική σημαία απο τα χέρια της κόρης μου και την χτύπησαν με το κοντάρι (υπάρχει και το σχετικό βίντεο). Στη συνέχεια τράβηξαν και την ελληνική σημαία, με την οποία έσπασαν το αριστερό τζάμι του αυτοκινήτου. Το παράδοξο είναι, ότι όλο αυτό έγινε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών οι οποίοι δεν έκαναν καμία προσπάθεια να σταματήσουν την επίθεση. Το μόνο που έκαναν, ήταν να μας πουν να φύγουμε γρήγορα, κάτι που ήταν τελείως ανέφικτο. Εγώ φώναζα να μην χτυπάνε το παιδί, αλλά ήταν σαν να μίλαγα στο τοίχο».

Φυσικά η οικογένεια έτρεξε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες και μετά στην αστυνομία για να κάνει την σχετική καταγγελία και να ασκήσει μήνυση κατ' αγνώστων. Εδώ να σημειώσω, ότι το κορίτσι έχει και Ελληνική υπηκοότητα, όπως και ο πατέρας της, ο οποίος συμμετέχοντας σε μια ειρηνική πορεία βρέθηκε με τραυματισμένο παιδί και σπασμένο αυτοκίνητο. ¨Αρα, εδώ δεν μιλάμε για την επίθεση μόνο στους Ρώσους πολίτες, αλλά για την επίθεση προς τους Έλληνες στην ίδια τους την χώρα. Αυτό πρέπει να γίνει γνωστό και να το δει ο κόσμος. Δεν έχει σημασία αν το παιδί είναι από την Ρωσία η από την Αλβανία η από την Ουκρανία. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να πονέσει κανένα παιδί. Αν θεωρούμε τώρα ότι χτυπώντας τα μικρά παιδία μπορούμε να αποδείξουμε το δίκιο μας, τότε σίγουρα έχουμε αποτύχει σαν κοινωνία.

Μπαίνοντας σε διάφορα ρωσικά γκρουπ στο Facebook, που κάποτε ήταν ο χόρος με γέλια και χαρούμενες φωτογραφίες, διαπιστώνω πως  τώρα έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Βλέπω σχόλια τύπου «Αφού στηρίζετε εσείς το πόλεμο τι περιμένετε από εμας;»

Και απαντάω: Δεν στηρίζουμε εμείς κανένα πόλεμο! Ούτε στην Ουκρανία ούτε στην Υεμένη ούτε στην Παλαιστίνη. Απλά προσπαθούμε να σας δείξουμε, ότι όλη η Ευρώπη έχει καταδικάσει έναν ολόκληρο λαό χωρίς να τον ακούσει.

Προσπαθούμε να σας δείξουμε, ότι η παράλογη και γι’ αυτό απαράδεκτη μάχη της Ευρώπης με ότι Ρωσικό υπάρχει, μερικές φορές φτάνει σε μια πραγματικά γελοία κατάσταση.

Εμείς δεν θέλουμε πόλεμο. Και σε καμία περίπτωση πόλεμο σε μια χώρα, που όλοι την  αγαπάμε και στην οποία έχουμε διαλέξει  να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Για τα παιδία μας πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει ο πόλεμος και όχι να ανάβουμε και άλλες φωτιές. Αυτό χρωστάμε στα παιδία μας. Και αυτό προσπαθούμε να σας πούμε.

Anna Koroteeva

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 09 Απριλίου 2022 12:24

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.