" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Έγκλημα Τεμπών: Πορεία στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, Πέμπτη 9/3 στις 18:00 Κύριο

Αναδημοσιεύουμε κάλεσμα των  Συλλογικοτήτων από τα Βόρεια/Βορειοανατολικά για το έγκλημα των Τεμπών

 

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ

Αυτό που συνέβη στα Τέμπη δεν ήταν ούτε η κακιά η ώρα, ούτε ένα ατύχημα. Ήταν δολοφονία. Ήταν άλλη μία στιγμή που η ζωή των ανθρώπων της τάξης μας δεν είχε καμία αξία μπροστά στην κερδοφορία των αφεντικών.

Ήταν μία από εκείνες τις στιγμές που μας γεμίζουν με θλίψη και οργή, που σκεφτόμαστε τους εαυτούς μας στη θέση των νεκρών, που απλά πήραν το τραίνο για τη Θεσαλλονίκη.

Ό,τι και να πουν αυτοί ή τα πληρωμένα ΜΜΕ τους, είναι αδιαμφισβήτητο ότι η τραγωδία αυτή έχει υπεύθυνους και αυτοί είναι διαχρονικά οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι ιδιωτικές εταιρίες που εξαγόρασαν κομμάτι του ΟΣΕ. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι προειδοποιούσαν, μέσω των σωματείων τους, ότι είναι υποστελεχωμένοι, ότι δεν υπάρχουν συστήματα ασφαλείας, κα, τεκμηριώνοντας δηλαδή τα εγκλήματα που περίμεναν να συμβούν. Δεν μπορούμε δηλαδή, να μιλάμε για «ανθρώπινο λάθος».

Δε θα μας πείσει κανείς λοιπόν ότι φταίει μόνο κάποιος σταθμάρχης, ειδικά σε μια εποχή που η τεχνολογία είναι παντού και διαφημίζεται ως «λύση» στη γραφειοκρατία και στον εκσυγχρονισμό του ελληνικού κράτους. Ενώ ξοδεύονται εκατομμύρια στην ψηφιοποίηση υπηρεσιών, είναι αδιανόητο να μην λειτουργούν συστήματα πρόβλεψης και αποτροπής ανθρώπινων λαθών σε βασικές καθημερινές ανάγκες, όπως η μετακίνηση μας. 

Προφανώς, καμία κυβέρνηση και καμία εταιρία δε θέλει να σκοτώνονται άνθρωποι χωρίς λόγο, αλλά δε θα μας πείσουν κιόλας ότι νοιάζονται για την ασφάλειά μας. Το έχουν αποδείξει άλλωστε χρόνια τώρα, όταν με σχέδιο και στρατηγική μετατρέπουν τις βασικές μας ανάγκες σε εμπόρευμα. 

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς;

Την αύξηση του κόστους ζωής; Τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας; Τα κρύα σπίτια που ζεσταίνονται με μαγκάλια; Τους νεκρούς του συστήματος υγείας που αποκλείονται από ουσιαστική περίθαλψη; Τους νεκρούς εργάτες που χάνονται στην ώρα της δουλειάς; 

Η λίστα είναι ατελείωτη και κάθε φορά, η οργή μας μεγαλώνει. Τώρα που η «προσωπική τραγωδία» βιώνεται ως κοινωνική, τώρα που οι ταξικές αντιθέσεις διακρίνονται ξεκάθαρα, τώρα που δεν μας πείθουν ότι «φταίμε και εμείς», να μην αφήσουμε αυτό το έγκλημα να περάσει έτσι.

Να βρούμε σε αυτές τις στιγμές το θάρρος να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, ΟΛΑ.

Καλούμε σε ΠΟΡΕΙΑ, την Πέμπτη 09/03, στις 18.00, 

στην κεντρική πλατεία Αγίας Παρασκευής.

πηγή: Συλλογικότητες από τα Βόρεια/Βορειοανατολικά

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 12:27

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.