" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

«Ο διεφθαρμένος δήμαρχος» Κύριο

Στον «πολιτικά ορθό» (politically correct) κόσμο μας, από το 2010 και εντεύθεν, μάθαμε να ισχυριζόμαστε πως υπάρχουν κανόνες. Κανόνες  για κάθε παιχνίδι, όπως στα επιτραπέζια ή εκείνα της πράσινης τσόχας ή εκείνα του γηπέδου, κλειστού ή ανοιχτού. Ακόμα και στο πολύ πιο ενδιαφέρον, παιχνίδι της νομής της πολιτικής εξουσίας. Όπως και να ‘ναι, στα πάντα υπάρχουν πια κανόνες και οι κανόνες είναι για να τηρούνται σε έναν πολιτικά ορθό κόσμο. Η τήρηση των κανόνων του κάθε παιχνιδιού δεν συνεπάγεται και τήρηση των νόμων που διέπουν μία κοινωνία, είτε αυτοί είναι γραπτοί είτε είναι άγραφοι. Ακόμα και ένας αποστειρωμένος και πολιτικά ορθός κόσμος που έχει τους κανόνες του, μπορεί να παραβλέπει ή να παρακάμπτει κατά το δοκούν τους νόμους, ακόμα και αν αυτοί διέπουν το μεγάλο παιχνίδι της εξουσίας των οργανωμένων θεσμών επί του Ανθρώπου.

Οι κανόνες για να επιτύχει κανείς ως διεφθαρμένος δήμαρχος είναι απλοί. Κλέψε όσο μπορείς και συγκέντρωσε μεγάλο ποσό χρημάτων στον λογαριασμό σου στην Ελβετία ή όπου αλλού μπορείς να κρατήσεις τα κέρδη σου μακριά από αδιάκριτα βλέμματα και –κυρίως- την Εφορία.. Δωροδόκησε, εξαπάτησε, βοήθα κατασκευαστικές ή άλλες εμπορικές εταιρείες. Εξασφάλισε εικονικά ή εντελώς  πλαστά τιμολόγια. Εξασφάλισε μία επίφαση δημοκρατίας σε ένα σώμα ή ένα συμβούλιο το οποίο διατηρείς υπό τον έλεγχο σου με οικονομικά ανταλλάγματα, υποσχέσεις ή ακόμα και εκβιασμούς. Προώθησε τα συμφέροντα σου πάντα υπό το κάλυμμα, την επίφαση της ανάπτυξης και της προόδου. Κατασκεύασε συναίνεση ελέγχοντας με τους ίδιους τρόπους τα μέσα ενημέρωσης ή φτιάξε δικά σου, καινούργια μέσα. Γίνε ο έμπιστος (εντός των ορίων του δικού σου συμφέροντος) της κεντρικής εξουσίας, ακόμα και αν χρειαστεί να μοιραστείς τα κέρδη – όπως και τη διαφθορά- με τους άλλους παίκτες της κεντρικής σκηνής.

Όλα τα παραπάνω είναι βασικές δεξιότητες για τη διαχείριση καταστάσεων που καλείσαι να αντιμετωπίσεις ως παίκτης του δημοφιλούς (από το 2015) παιχνιδιού «Ο διεφθαρμένος δήμαρχος». Πρόκειται για μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα (Android και iOS) που έφτιαξαν 3 νέοι Ισπανοί το 2015.

CorrMayor

Χαρακτηριστικές είναι οι «παραινέσεις» που δίνει η «κάρτα του παιχνιδιού, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τα εξής:

Health 

 

Και να θυμάστε, το να σκέφτεστε μόνοι σας είναι κακό για την υγεία σας

Vote 

Ξέρετε ήδη ποιον να ψηφίσετε, σωστά;

Auguri 

Εγκαινιάζεται αυτό το χαριτωμένο μπάλωμα

 

Ο Λόπεθ Κάμπα, εκ των δημιουργών του παιχνιδιού, λέει σε συνέντευξη που παραχώρησε για τις καταστάσεις που περιλαμβάνονται στην εφαρμογή: «Είναι σχεδόν όλες εμπνευσμένες από πραγματικά γεγονότα. Καθημερινά, όταν βλέπουμε τηλεόραση, εμφανίζεται και μια νέα υπόθεση διαφθοράς. Το παιχνίδι θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να εμπλουτίζεται με φράσεις διάσημων... διεφθαρμένων».

 Έτσι, ο «δήμαρχος» θα εμφανίζεται να απαντά στον δημοσιογράφο που του παίρνει συνέντευξη για την ύποπτη εξαφάνιση δημόσιων πόρων: «Θα διεξάγω όλες τις αναγκαίες έρευνες για να μάθουμε ποιος έκλεψε τα χρήματα» ή «Το δημοτικό συμβούλιο, στο οποίο δεν μετέχω, το αποφάσισε» ή «Το λάθος είναι της προηγούμενης διοίκησης» ή «Κάποιοι θέλουν να με βλάψουν» και άλλα ωραία και …γνωστά.

Οι τρεις δημιουργοί του παιχνιδιού διαβεβαιώνουν ότι για το πρώτο εξάμηνο κυκλοφορίας του παιχνιδιού δεν είχαν κερδίσει ούτε μισό ευρώ από το παιχνίδι τους. Φυσικά μπορούν να ελπίζουν σε κέρδη μετά την αναμενόμενη μετάφραση και κυκλοφορία του παιχνιδιού στην Ελλάδα.

Πηγές:

news247.gr

naftemporiki.gr

tvxs.gr

 Corrupt Mayor Clicker       (το λινκ της εφαρμογής από το Google Play)                           

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 11:57

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.