" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Επιστολή διαμαρτυρίας στην επιχείρηση Lidl Ελλάς & Σία Ο. Ε. Κύριο

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, από τις εργασίες που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στα Lidl Ραφήνας, δεν λαμβάνεται από τα συνεργεία η απαραίτητη μέριμνα με αποτέλεσμα πολλά από τα υλικά που χρησιμοποιούνται, όπως φελιζόλ, να έχουν διασκορπιστεί σε όλο το μήκος της οδού Ευβοϊκού έξω από το νηπιαγωγείο και πολλά από αυτά να έχουν καταλήξει μέσα στο Μεγάλο Ρέμα. Αξιοσημείωτη είναι η παντελής αδιαφορία της δημοτικής αρχής, μια αδιαφορία με την οποία οι πολίτες της Ραφήνας είναι πλέον απολύτως εξοικειωμένοι

Απέναντι στην ιδιωτική ασυδοσία και τη δημοτική αδιαφορία, ο μόνος δρόμος είναι να πάρουν οι ενεργοί πολίτες την κατάσταση στα χέρια τους. Όπως πληροφορηθήκαμε, πλήθος επιστολών διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό δέχτηκαν τα γραφεία της εταιρείας. Μία από αυτές προερχόταν από την Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας , την οποία και αναδημοσιεύουμε. Στην επιστολή αυτή γίνεται παράλληλη αναφορά και στο ξερίζωμα ενός αιωνόβιου αρμυρικιού και ζητείται από την εταιρεία να της σταλεί η σχετική άδεια κοπής του εν λόγω δέντρου. Ακολουθεί η επιστολή:

 

Προς αρμοδίους της επιχείρησης Lidl Ελλάς & Σία Ο. Ε. 

------------------------------

Κύριοι,

σας καλούμε να μεριμνήσετε άμεσα για την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ρύπανσης που έχει προκληθεί  λόγω των έργων ανακατασκευής/επέκτασης του καταστήματος σας στην Ραφήνα.

Ιδιαίτερα βλαπτικά είναι τα φελιζόλ και τα πλαστικά, τα οποία ο εργολάβος σας δε μερίμνησε να καλύψει τις ημέρες που έπνεαν άνεμοι 8 μποφόρ, με αποτέλεσμα να έχουν διασκορπιστεί στην εκβολή του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας (προστατευόμενος υγρότοπος Α' προτεραιότητας) και στον ευρύτερο περιβάλλοντα χώρο. 

Σας καλούμε να αποδείξετε έμπρακτα την εταιρική κοινωνική σας ευθύνη,  προβαίνοντας άμεσα σε καθαρισμό του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας και του περιβάλλοντος χώρου. 

Σας εφιστούμε την προσοχή ότι ο καθαρισμός μπορεί να γίνει μόνο χειρωνακτικά, καθώς η χρήση μηχανημάτων δεν επιτρέπεται μέσα στην προστατευόμενη ζώνη του Μ. Ρέματος (από πεζογέφυρα στην αρχή της οδού Ευβοϊκού μέχρι τη θάλασσα) . 

Επισυνάπτουμε σχετικές φωτογραφίες με υλικά που έχουν κατακλύσει τον υγρότοπο. 

Επιπλέον, σας επισυνάπτουμε φωτογραφίες από μία ακόμη περιβαλλοντική υποβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου, λόγω των έργων ανακατασκευής του καταστήματός σας στη Ραφήνα. Ένα αιωνόβιο αρμυρίκι που ο εργολάβος σας ξερίζωσε τον περασμένο μήνα από το πεζοδρόμιο της οδού Αρφηνίδων Αλών, για το οποίο παρακαλούμε να μας στείλετε τη σχετική άδεια κοπής. 

Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας 

 

lidl02

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Μαϊος 2022 00:23

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.