" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Το savoir faire ενός τραμπούκου Κύριο

Δεν ήταν η πρώτη φορά. Το βράδυ της 9ης Φεβρουαρίου 2023 εκτυλίχθηκαν σκηνές που μας έκαναν να θυμηθούμε πως ακριβώς και κάτω από ποιους όρους διεξάγονται οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου της Ραφήνας. Από τη μία η πανδημία, από την άλλη η εμμονή της «διοίκησης» (δηλαδή του δημάρχου) να μη γίνονται δημοτικά συμβούλια με συμμετοχή (όπως επιβάλλεται από τη σχετική νομοθεσία) των πολιτών. Έτσι μετά την παρατεταμένη, βολική για την εξουσία, περίοδο των τηλεδιασκέψεων, κοντέψαμε να ξεχάσουμε πως υπάρχουν όργανα διοίκησης στον τόπο. Όργανα κατ’ όνομα έστω, αφού το  σώμα της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (ΔΕΔ) είναι δολίως και διαρκώς χειραγωγούμενο και οι επιτροπές αποτελούνται σχεδόν αποκλειστικά από εκπροσώπους της πλειοψηφίας. Το μόνο όργανο που έμενε προσχηματικά ανοιχτό στον πολίτη ήταν το δημοτικό συμβούλιο και ο SARS-CoV2 το σφράγισε κι αυτό, πριν το σφραγίσει και ο ίδιος ο δήμαρχος παρατείνοντας την ισχύ των υγειονομικών μέτρων κατά το δοκούν.

Μαζί με τα συμβούλια κοντέψαμε να ξεχάσουμε και  την ποιότητα τους. Φωνές, προσβολές, σεξισμός μέχρι μισογυνισμού και ειρωνεία μεταξύ των «διακεκριμένων» της τοπικής κοινωνίας, ήταν τα χαρακτηριστικά των συμβουλίων. Αξέχαστος μένει προσβλητικός χαρακτηρισμός ευγενούς (πραγματικά ευγενούς όχι σαν τον πρωταγωνιστή του βίντεο) από άλλο σύμβουλο, ο οποίος τον αποκάλεσε «μπαλαρίνα». Αλησμόνητες και οι υστερικές φωνές άλλου συμβούλου που αξίωνε παγκαλικό κλέος με φωνές γεμάτες ειρωνεία και προσωπικές επιθέσεις σε συνομιλητές του. Αρχή άνδρα δείκνυσι έλεγε ο Βίας ο Πριηνεύς εξηγώντας μας πως αυτοί που βλέπουμε στη θέση της ισχύος τους, είναι ακριβώς οι ίδιοι και στην κοινωνική, επαγγελματική, οικογενειακή τους ζωή. Με κάποιον τρόπο αυτοί οι άνθρωποι αποτέλεσαν μαγιά και στήριγμα για τις λεγόμενες «πλειοψηφίες» των δημοτικών συμβουλίων της Ραφήνας. Θλιβερό αλλά αληθινό.

Η ευγένεια δεν αντέχει σε τέτοιους χώρους και προτιμά τα πιο υγιή περιβάλλοντα. Τα όσα λέγονται και γράφονται από «μέσα» για «ευγενείς» και θεράποντες του savoir vivre και του savoir faire είναι λόγια κενά, ξεκάθαρα διαφημιστικά ή απλά κολακείες δίχως βάση .

Ας επανέλθουμε στο συγκεκριμέν βίντεο. Ο προκλητικός δημοτικός σύμβουλος Ραφήνας που πρωταγωνιστεί στο βίντεο, απαξιώνει συστηματικά όποιον έχει διαφορετική άποψη από τον ίδιο. Ειρωνεύεται και αποστομώνει κάνοντας προσωπικές επιθέσεις και όχι αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Εδώ ειρωνεύεται γυναίκα δημοτική σύμβουλο προκαλώντας την οργή των παρευρισκόμενων, οι οποίοι συνδυάζοντας την επίθεση με μία προηγούμενη επίθεση προς την ίδια σύμβουλο, από άλλον δημοτικό σύμβουλο της ίδιας παράταξης και κουλτούρας, διαμαρτυρήθηκαν εντόνως. Χαρακτηριστική η αντίδραση του συμβούλου στις διαμαρτυρίες γυναίκας θεάτριας που διαμαρτύρεται για τον συνεχή εκφοβισμό προς όποιον έχει διαφορετική άποψη. Της λέει φωνάζοντας «Μπορείς να μη μιλάς κυρά μου;» Επόμενο ήταν (και με το βεβαρυμμένο παρελθόν του συγκεκριμένου κατά νου), να προκληθεί χάος.

Κανένα άλλο σχόλιο δεν χωρά εδώ. Φυσικά κανένας νοήμων άνθρωπος δεν μπορεί να δεχτεί τους διαρκείς τραμπουκισμούς από συγκεκριμένους συμβούλους (πάντα οι ίδιοι είναι) και κανένας εξίσου νοήμων δεν θα πίστευε στην «ευγένεια» ενός τραμπούκου.

Τα υπόλοιπα είναι απλά λόγια του αέρα και προφάσεις μήπως και σωθεί η μαυρισμένη εικόνα του υβριστή συμβούλου

 

ΥΓ Το συγκεκριμένο βίντεο επενδύθηκε με μουσική γιατί  εκτός από την αρχή του και λίγα άλλα σημεία, η ηχοληψία είναι κακή (και πως να μην είναι). Παρόλα αυτά κάποιες σκόρπιες εκφράσεις σε σκηνές υψηλής ΄έντασης, διακρίνονται

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023 12:46

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.