" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ήρθε η πρώτη νίκη για το ποτάμι της Ραφήνας Κύριο

Η Περιφέρεια Αττικής σε πλήρη συνεργασία και συνενοχή με το δήμο Ραφήνας-Πικερμίου σχεδιάζει να εξαφανίσει ένα ποτάμι με συνεχή ροή νερού όλο το χρόνο - το δεύτερο μεγαλύτερο ποτάμι της Αττικής μετά τον βιασμένο Κηφισό - και να το υποκαταστήσει με ένα τσιμεντένιο κανάλι συλλογής ομβρίων υδάτων. Ετοιμάζεται με άλλα λόγια να καταστρέψει ένα πλούσιο οικοσύστημα μήκους 17 χιλιομέτρων και να το μετατρέψει σε αγωγό συλλογής νερού και μεταφοράς του στη θάλασσα. Το οικολογικό έγκλημα συμπληρώνεται με την κοπή χιλιάδων δέντρων που βρίσκονται στις όχθες του ποταμού. Η βαρβαρότητα αυτή συντελείται στο όνομα μιας υποτιθέμενης αντιπλημμυρικής προστασίας, επικαλούμενοι μάλιστα οι εμπνευστές του σχεδίου και την κλιματική αλλαγή αντιστρέφοντας το αίτιο με το αποτέλεσμα, υιοθετώντας πρακτικές που επιτείνουν ακριβώς αυτό το πρόβλημα  και κάνοντάς μας να αναρωτηθούμε αν είναι οι ίδιοι τόσο ηλίθιοι ή αν περνούν εμάς για ηλίθιους.

Πολίτες της Ραφήνας και του Πικερμίου αντιστέκονται σε αυτή τη βάρβαρη και οπισθοδρομική πρακτική και προσπαθούν εδώ και πολλά χρόνια και με κάθε τρόπο – κινηματικό, δικαστικό, επικοινωνιακό – να το ματαιώσουν. Χθες, στις 11/5/2023, πέτυχαν μια μικρή προσωρινή νίκη που δίνει κουράγιο σε όσους αγωνίστηκαν, δίνει μια ανάσα ζωής στο ποτάμι και στους οργανισμούς που διαβιούν σε αυτό και τσαλακώνει το θράσος και την υπεροψία των τοπικών αρχόντων.

Πιο συγκεκριμένα, με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μαργαρίτας Γκορτζολίδου, «πάγωσε» προσωρινά η τσιμεντοποίηση του ποταμού. Όπως αναφέρει σε Δελτίο Τύπου η Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος της Ραφήνας « το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτό το αίτημα φορέων και κατοίκων για προσωρινή διαταγή αναστολής των πράξεων οριοθέτησης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας μέχρι την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ επί της αίτησής τους κατά του Προεδρικού Διατάγματος οριοθέτησης του ρέματος που εκκρεμεί από το 2019»

Ας χαρούμε αυτή την - έστω και προσωρινή - νίκη και ας απολαύσουμε μερικές πολύ όμορφες εικόνες από τις περιηγήσεις σε αυτό το θαύμα της φύσης που προσπαθεί με θαυμαστό τρόπο να επιβιώσει κόντρα στην ανθρώπινη αυθαιρεσία

 

rema723

 

rema726

 

rema 725

 

rema727

 

rema 728

 

rema729

 

rema731

 

rema732

 

rema733

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Μαϊος 2023 16:25

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.