" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Δελτίο τύπου της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «ΓΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» Κύριο

Η «ΓΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» συνεχίζει με συνέπεια τον αγώνα για όσα δεσμεύτηκε προεκλογικά

(ανακοίνωση της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης  «ΓΗ & ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», 4/12/23)

Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Γη και Ελευθερία», με βασικό δίπτυχο  του προεκλογικού της προγράμματος τη διάσωση του περιβάλλοντος και την αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του δήμου,  συνεχίζει με συνέπεια τον αγώνα για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των προστατευόμενων περιοχών του Δήμου μας (Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας,  Μαρίκες, εκβολή, δασικές εκτάσεις, παράκτιο μέτωπο) , όπως οφείλει απέναντι στους ανθρώπους που την ψήφισαν.

Ο αγώνας για τη διάσωση του μεγαλύτερου ελεύθερου ποταμού της Αττικής  υποστηρίζεται από σημαντικό τμήμα των δημοτών, μεγάλες περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και περιβαλλοντικά κινήματα. Η διεθνής εκστρατεία  για την διάσωση του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας (www.megalorema.gr) ήδη συγκεντρώνει περίπου 68.000 υπογραφές.

Η οποιαδήποτε αθέτηση προεκλογικών δεσμεύσεων της κ.Τσεβά και άλλων δημοτικών παρατάξεων που δεν έχουν πάρει θέση για την καταστροφή που συμβαίνει στον τόπο μας αυτές τις ημέρες, είναι κάτι που πρέπει να απασχολήσει αυτές τις παρατάξεις που δεν στάθηκαν συνεπείς απέναντι στους ψηφοφόρους τους.

Η «Γη & Ελευθερία», στο β’ γύρο των εκλογών αποφάσισε με απόλυτα δημοκρατικές διαδικασίες να καλέσει  σε καταψήφιση του πρώην δήμαρχου Ευ.Μπουρνού, χρησιμοποιώντας το μοναδικό αντίπαλο ψηφοδέλτιο της κ.Τσεβά. Ωστόσο, τόσο πριν όσο και μετά τις προεκλογικές δεσμεύσεις της κ.Τσεβά,  η «Γη & Ελευθερία» επέμενε στην αυτοοργάνωση και στη συλλογική δράση των πολιτών, ως μοναδική λύση για μία πραγματική αλλαγή στην πόλη μας προς όφελος των ανθρώπων και του περιβάλλοντος.  

Οι εκλογές τελείωσαν. Συστήνουμε να τελειώσει και η προσπάθεια δημιουργίας σύγχυσης και (λάθος) εντυπώσεων, που μόνο την κατεστημένη κατάσταση εξυπηρετεί.

Ας επικεντρωθούμε στο να διαφυλάξουμε τον τόπο μας και τις ζωές μας,  ας αναλογιστούμε  τι θα σημάνει  για εμάς και τα παιδιά μας η καταστροφή που συμβαίνει αυτή τη στιγμή  στο Μεγάλο Ρέμα Ραφήνας (και όσες έπονται αυτής) και ας κινητοποιηθούμε για να σταματήσουμε  αυτό το έργο, προτού γίνουμε η νέα Θεσσαλία, προτού υπάρξουν μη αναστρέψιμες βλάβες στο τόσο ταλαιπωρημένο περιβάλλον της Αττικής.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι, νυν και επόμενοι,  ας αναλάβουν τις ευθύνες που τους βαρύνουν, αν με την σιωπή τους, επιτρέψουν τη βίαιη αλλαγή του τόπου μας, προς όφελος εργολαβικών και άλλων συμφερόντων παρότι:

- το συνδικαλιστικό όργανο των μηχανικών του Δημοσίου Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. Αττικής τάσσεται κατά του έργου διευθέτησης και προειδοποιεί ότι ο τρόπος με τον οποίο επιχειρείται ο φερόμενος «καθαρισμός» ενδέχεται να προκαλέσει τοπικές πλημμύρες στις καμπυλώσεις του ποταμού και έντονη αύξηση της στερεομεταφοράς προ την εκβολή και το λιμάνι της Ραφήνας,

- στον απόηχο των πλημμυρών στη Θεσσαλία, η ίδια η χρηματοδότρια του έργου Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων αναγνωρίζει την κραυγαλέα αποτυχία των μεγάλης κλίμακας κατασκευαστικών έργων από σκυρόδεμα για την προστασία από τα ολοένα και συχνότερα ακραία φαινόμενα, και, αλλάζοντας την χρηματοδοτική πολιτική της, απαιτεί πλέον αντιπλημμυρικά έργα με λύσεις βασισμένες στη φύση

- στο πλαίσιο της COP28 οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι οι χώρες οφείλουν να υιοθετήσουν μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης, που εξασφαλίζουν την καλή υγεία των οικοσυστημάτων και ως εκ τούτου των κατοίκων και κάνουν έκκληση στην κοινωνία των πολιτών (δηλαδή σε καθέναν/καθεμία από εμάς) να πάψει να είναι σιωπηλή και να απαιτήσει ένα καλύτερο μέλλον, καταδικάζοντας εμπράκτως κυβερνήσεις και εταιρείες, οι οποίες δείχνουν σαφή αδιαφορία για τις συνέπειες των έργων τους στο περιβάλλον.

Δεν χωρά άλλη αστοχία στην Αττική, που συγκεντρώνει το 41% του πληθυσμού της χώρας, και κινδυνεύει από ερημοποίηση και κατάρρευση των οικοσυστημάτων.

Γη & Ελευθερία, Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Ραφήνας-Πικερμίου

https://www.facebook.com/gikieleftheria/    https://gikieleftheria.blogspot.com    gikieleftheria@gmail.com                                                                                                                                                                                                                                                                                            Επισυνάπτεται το ΔΤ όπως παρελήφθη

                                            

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 04 Δεκεμβρίου 2023 14:01

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.