" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ
Η δήμαρχος Tseva v.2024 μιλά στον Τάσο Τέλλογλου και τον ANT1 Η δήμαρχος Tseva v.2024 μιλά στον Τάσο Τέλλογλου και τον ANT1

«Έφερνε (το μεγάλο ρέμα)  πολλή ύλη* (ιλύ) και αυτή η ύλη συσσωρευόταν στο βυθό και έχουμε πολλές φορές θέματα με τις ...άγκυρες»

Αυτή ήταν η διαπίστωση – απάντηση της δημάρχου Ραφήνας, Δ. Τσεβά – Μήλα στο ερώτημα του Τ. Τέλλογλου στο ρεπορτάζ του ANT1, για το πως συνδέεται το μεγάλο ρέμα με τα «έργα εκβάθυνσης» του λιμανιού. Το πως συνέδεσε η δήμαρχος το μεγάλο ρέμα με τους λάθος (ή βεβιασμένους αν προτιμάτε) χειρισμούς πλοήγησης  που οδήγησαν στο «θέμα με τις άγκυρες» πριν από μερικούς μήνες στο λιμάνι της Ραφήνας, μόνο η ίδια το ξέρει. Φαίνεται όμως  πως δεν είχε χρόνο να συμβουλευτεί «κάποιον ειδικό» όπως επανειλημμένα λέει αυτοεκτιθέμενη,  όταν θέλει να αποφύγει τον προεκλογικό εαυτό της και τις κούφιες υπογραφές της. Αλλά και πάλι, το πως συνδέει τις άγκυρες με το ποτάμι, μόνο η ίδια το ξέρει.

Όπως προκύπτει από το ίδιο το ρεπορτάζ, οι ειδικοί έχουν εντελώς διαφορετική άποψη από την «Τσεβά v.2024», δηλαδή το μετεκλογικό μοντέλο της «Τσεβά v.2023» που αποτελεί επαναφορά στο πρωτότυπο μοντέλο που έρχεται από τα βάθη της τοπικής ιστορίας, ως πρόθυμο ενεργούμενο παλαιότερων διοικήσεων. Το μοντέλο αυτό της εξασφάλιζε σταθερά μία θέση αντιδημάρχου αλλά φαίνεται πως κατάλαβε πως για να εξελιχθεί, χρειαζόταν μία (έστω και παροδική) αναβάθμιση. Μετά την εκλογή της επέστρεψε ταχύτατα στην παλιά έκδοση (downgrade – υποβάθμιση) εκείνη του άδειου, υπάκουου ενεργούμενου, στα πρότυπα των δασκάλων της. Ακόμα μία  δήμαρχος  χωρίς περιεχόμενο, που βρέθηκε σε θέση εξουσίας λόγω της εξόφθαλμης ακαταλληλότητας (και επικινδυνότητας) του προκατόχου της. Μίας σταθερά ασπόνδυλης δημάρχου που δεν διεκδικεί τίποτα καλό για τον τόπο και φοβάται να ενοχλεί κυβερνήσεις, όπως και η ίδια δεν θέλει ενοχλητικούς να ανακατεύονται στα θέματα της. Ξεχνά όμως πως τα θέματα που με ανομολόγητη αλαζονεία, θεωρεί δικά της, είναι θέματα όλων. Η ίδια είναι απλά μία κακή επιλογή διαχειρίστριας και σε καμία περίπτωση κυρία  των θεμάτων αυτών. Τα θέματα του λιμανιού, του μεγάλου ρέματος, των οδικών αξόνων που θα κόψουν την πόλη στα δύο, όπως και όσα θέματα θα επηρεάσουν τον τόπο και την πόλη, ανήκουν στην ίδια την κοινωνία. Πολύ δε περισσότερο  στην κοινωνία του μέλλοντος,  που βέβαια θα είναι αδύνατο να της ζητήσει το λογαριασμό της καταστροφής, λόγω χρονικών περιορισμών που θέτει η ανθρώπινη βιολογία. Οι μελλοντικές γενιές θα αρκεστούν μόνο να την εγγράψουν με τα μελανότερα  χρώματα  στη συλλογική μνήμη, όπως και τον προκάτοχο της για την υποτελή στάση τους απέναντι στις κυβερνήσεις και τις καταστρεπτικές επιλογές που αυτές υπηρετούν. ‘Όχι ότι δεν έχει καταφέρει από μόνη της, να αρχίσει ήδη να εγγράφεται ως μουτζούρα στην ιστορία.

 

 Ακολουθεί το βίντεο "Καμπανάκι για το Μεγάλο Ρέμα" όπως μεταδόθηκε από τον Ant1. Δεν θέλουμε να κάνουμε παρατηρήσεις επί της διαφοράς περιεχομένου, ποιότητας λόγου και επιχειρημάτων της δημάρχου Ραφήνας απέναντι στον λόγο και τα επιχειρήματα όσω αντιδρούν σε αυτό που συμβαίνει τώρα στο Μεγάλο Ρέμα. 

 

* Πρόκειται για την ιλύ (=λάσπη) αλλά η δήμαρχος με τη βαραθρώδη άγνοια της "γενίκευσε" τον όρο σε "ύλη"

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 10 Μαϊος 2024 11:27

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.