" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
319205339 712219783586309 2265634222543469205 n  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Ανικανότητα ή δολιότητα; Κύριο

Ανικανότητα ή δολιότητα, το αποτέλεσμα είναι ίδιο. Η φίμωση των ενοχλητικών φωνών. Αυτό είναι το συμπέρασμα που προκύπτει, ακόμα και για τους πιο καλοπροαίρετους θεατές του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας (και Πικερμίου όπως μερικές φωνές ισχυρίζονται) της 18ης Σεπτεμβρίου 2024.

Παρακολουθώντας πολλές φορές το βίντεο που συνόδευε το δελτίο τύπου που εξέδωσε η κίνηση ανεξάρτητων πολιτών, "Γη & Ελευθερία" για την παράσταση που αυτοπροσδιορίζεται ως δημοτικό σύμβούλιο και έλαβε χώρα στις 18/9/2024, εντυπωσιαστήκαμε από την ωμότητα με την οποία η πρόεδρος φιμώνει δημοτική σύμβουλο που θέτει καίρια ζητήματα, την ώρα που επιτρέπει τη διεξαγωγή ανούσιων συζητήσεων και small talk μεταξύ των συμβούλων άλλων παρατάξεων.  Και εξηγούμαστε:

Η δημοτική σύμβουλος της Γη & Ελευθερία, Εμμανουέλα Τερζοπούλου, έθεσε τα ερωτήματα της, και περίμενε υπομονετικά την ολοκλήρωση των small talks των διαφόρων συμβούλων. Κουβεντούλες και μονόλογοι που η πρόεδρος επέτρεπε, αφήνοντας τον χρόνο να κυλά, την ώρα που γνωρίζει πως  από τον κανονισμό προβλέπεται μόνο μία ώρα για την υποβολή ερωτήσεων προς τη δήμαρχο, από τους συμβούλους και της απάντησης τους. Έτσι, κατάφερε να φιμώσει τη δημοτική σύμβουλο, η οποία έθεσε τα εξής ερωτήματα

  • Γιατί έχει μπαζωθεί το ρέμα Καβουνίδου στο Πράσινο Λιμανάκι; Για ποιο λόγο έχουν πέσει μπετά; Τι έργο εκτελείται; Ποιος είναι ο φορέας ανάθεσης και ποιος ο φορέας υλοποίησης του «έργου»;
  • Γιατί ο Δήμος σιωπά ενώ κόβονται αθρόα και «αθόρυβα» τα αλμυρίκια της εκβολής του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας; Γιατί δε διεκδικεί από την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, που εκτελεί το έργο διευθέτησης του Μεγάλου Ρέματος, τη μεταφύτευση των δέντρων στο πάρκο Καραμανλή; Η περιβαλλοντική ευαισθησία του Δήμου περιορίστηκε μόνο στα πρώτα 17 αλμυρίκια του ποταμού;
  • Σκοπεύει ή όχι ο Δήμος να στείλει εργαζόμενους της υπηρεσίας πρασίνου να δουλέψουν στους καθαρισμούς και θρυμματισμούς των καμένων της Πεντέλης, χωρίς ειδικά μέσα ατομικής προστασίας και χωρίς να λαμβάνουν επίδομα βαρέων και ανθυγιεινών;

Με την επίκληση της λήξης του ορισμένου από τον κανονισμό, χρόνου, η πρόεδρος δεν επέτρεψε το να δοθούν απαντήσεις στα σημαντικά αυτά ερωτήματα, ενώ σφύριζε αδιάφορα όση ώρα άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι αερολογούσαν ή εξέτρεπαν τη διαδικασία προς άσχετες συζητήσεις.

Όπως ισχυρίζεται και όχι άδικα, η Γη & Ελευθερία στο δελτίο τύπου που εξέδωσε:

Η πρόεδρος προσπάθησε να μετακυλήσει την ευθύνη στους δημοτικούς συμβούλους που…μίλησαν πολύ, ενώ μεγάλο κομμάτι της προβλεπόμενης μίας ώρας καταναλώθηκε από απαντήσεις αντιδημάρχων στους οποίους δόθηκε χρόνος πάνω από 10 λεπτά για απαντήσεις! Όμως η τήρηση των χρόνων ομιλίας των δημοτικών συμβούλων και η εξασφάλιση του δικαιώματος ΟΛΩΝ των δημοτικών συμβούλων να θέσουν ερωτήματα και να πάρουν απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ.

Μία ή ένας πρόεδρος δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο της κάθε συνεδρίασης. Έχει ρόλο και μάλιστα υψηλής ευθύνης. Το να λειτουργεί όπως λειτούργησε η συγκεκριμένη πρόεδρος στο επίμαχο δημοτικό συμβούλιο, δείχνει προς δύο κατευθύνσεις.

Είτε φίμωσε τη δημοτική σύμβουλο για να προστατέψει τη δήμαρχο, που όπως άπαντες έχουν διαπιστώσει επανειλημμένα, είναι επιρρεπής στις γκάφες, ειδικά όταν δέχεται κρίσιμα ερωτήματα για σφάλματα ή και εγκληματικές παραλείψεις της είτε είναι ανίκανη να φανεί συνεπής στις απαιτήσεις της θέσης της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ραφήνας. Όσο και να θέλει κανείς να απαλλάξει την πρόεδρο από τα λάθη της, ακόμα και ο πιο φανατικός υποστηρικτής της, δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ότι -για ακόμα μία φορά- αποδείχθηκε πως το δημοτικό συμβούλιο Ραφήνας φίμωσε δημοτική σύμβουλο και εμπόδισε τους πολίτες να λάβουν απαντήσεις σε καίρια ζητήματα. Είναι ένα συμβούλιο που ψευδεπίγραφα και προσβλητικά προς τη νοημοσύνη μας, φέρει τον τίτλο του "δημοκρατικού θέσμου". Και υπεύθυνη για αυτή την παρακμιακή εικόνα είναι μόνο η πρόεδρος που δεν μπορεί να συντονίσει ένα δημοτικό συμβούλιο, απλά τηρώντας χρόνους και διαδικασία.

Ένας κακοπροαίρετος θα έλεγε πως η πρόεδρος εκτέλεσε διατεταγμενη αποστολή, αλλά εμείς δεν είμαστε κακοπροαίρετοί, όσο και αν προσπαθεί η δημοτική αρχή να μας κάνει να το ξανασκεφτούμε.

 

Επισυνάπτουμε και το σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε την αμέσως επόμενη μέρα (19/9) η ανεξάρτητη κίνηση Γη & Ελευθερία, όπως και το βίντεο της συνεδρίασης (ειδική επισήμανση στο 47:22 του βίντεο αν δεν αντέξετε να το παρακολυθήσετε όλο)

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου 2024 10:38

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Youtube Playlists

youtube logo new

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

youtube logo new

© 2022 Atticavoice All Rights Reserved.