" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Σχεδιάζουν εκχερσώσεις και ζητούν και τη συνδρομή της Δασικής Υπηρεσίας Κύριο

Το ότι έχουν πλήρη άγνοια των νόμων, είναι φανερό από τα λόγια και από τα έργα τους. Δεν έχουν ούτε γνώση ούτε συνείδηση της μαύρης ασχετοσύνης τους. Αυτό βέβαια γίνεται βολικό πολλές φορές, στα σχέδια τους. Επικαλούμενοι την προφανή άγνοια τους επιχειρούν να παρανομήσουν φωνάζοντας παράλληλα πως είναι δίκαιο, ότι απαίσιο πράττουν.

Από το ιστολόγιο Δασαμάρι SOS, αντλήσαμε δευτερογενώς, την παρακάτω πληροφορία που αφορά έναν από τους ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΥΣ ΕΝΟΧΟΥΣ για την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών  στο Μάτι, τον Νέο Βουτζά και τη Ραφήνα. Τον δήμαρχο Ραφήνας που ενώ στα διοικητικά όρια του δήμου του έχασαν τη ζωή τους τα περισσότερα θύματα των φονικών πυρκαγιών, αυτός «περίμενε SMS» για να κάνει κάτι ενώ καιγόταν ο δήμος του. Αυτός που όσο «περίμενε το SMS» έκανε τον ανταποκριτή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Την ΄λωρα που η πόλη του καιγόταν….

Αυτός ο ένοχος λοιπόν, όπως όλοι οι ένοχοι, περνάει σε μία επικίνδυνη επικοινωνιακή επίθεση. Όταν την κρίσιμη ώρα δεν έκανε τίποτα παρά μόνο χαριεντίζονταν παριστάνοντας μία τον ρεπόρτερ και μία τον ειδικό, τώρα τον έπιασε το ενδιαφέρον να «διανοίξει αντιπυρικές ζώνες γύρω από τους οικισμούς». Να σε κάψω (κυριολεκτικά) Γιάννη, να σε αλείψω μέλι.

Πετάει τις ανοησίες κατά ριπάς. Αγνοεί πως οι αντιπυρικές ζώνες εγκαθίστανται για να διασπάσουν τη συνέχεια του δάσους, με συγκεκριμένο τρόπο και με συγκεκριμένο σκοπό.

Επίσης πως οι διαστάσεις τους είναι συναρτημένες με τα ύψη των δέντρων των κρασπέδων της ζώνης. Αμολάει τις κοτσάνες περί 50 μέτρων και όποιον πάρει ο χάρος. Όλα δείχνουν πως ο στόχος του είναι άλλος. Και προφανώς είναι αυτό το οποίο στην ουσία είναι η διάνοιξη του δάσους στα όρια του οικισμού. Δηλαδή αυτό που ζητάει ο δήμαρχος της πυρκαγιάς είναι η εκχέρσωση του δάσους! Και καλεί τη δασική υπηρεσία να παρανομήσει υπακούοντας στο κέλευσμα του.

Η απουσία της δασικής υπηρεσίας όμως είναι κραυγαλέα επίσης. Όχι για να εκχερσώσει το δάσος όπως θέλει ο «μικρούλης εκχερσωτής» αλλά για να του απαντήσει κατάλληλα και να τον προειδοποιήσει πως αν αποπειραθεί να εκχερσώσει δάσος θα βρεθεί αντιμέτωπος με μία ακόμα δίωξη. (Υπάρχουν μηνήσεις συγγενών θυμάτων από το Μάτι που τον περιλαμβάνουν γιατί δεν τυφλώθηκαν από την ακτινοβολία του άλλου ενόχου Ψινάκη, όπως έλπιζε ο μεγάλος ένοχος)

Θαυμάστε το θράσος της ασημαντότητας που εγκαλεί την Δασική Υπηρεσία γιατί δεν εκχερσώνει το δάσος  (αντιγράφουμε εξολοκλήρου το σχόλιο του προαναφερθέντος ιστολογίου που εντόπισε τα σχέδια του δημάρχου της πυρκαγιάς)

 Enikos23082018

 Το ηχητικό της ντροπής http://media.enikos.gr/data/podcasts/591093_3e28752c74-ae03b2b5efd9bd93.mp3

Ο κατήφορος της ανευθυνότητας δεν έχει τέρμα:

"Έχω ζητήσει επισήμως να δημιουργηθεί μία αντιπυρική ζώνη 50 μέτρων, ένα σεληνιακό τοπίο, από τα σύνορα των περιοχών εντός σχεδίου με το δάσος."
[Μπουρνούς στον Realfm, ακούστε το ηχητικό εδώ από το 8:52]

...κι από κοντά οι συνταξιούχοι αντιστράτηγοι:

"Σεις κύριε Δήμαρχε, έχετε ζητήσει επισήμως να δημιουργηθεί μία αντιπυρική ζώνη 50 μέτρων από τα σύνορα των περιοχών εντός σχεδίου από το δάσος. Η Διώνη είναι περιοχή εντός σχεδίου (ΒΔ 1970) που περιβάλλεται από δάση και δασικές εκτάσεις."
[Ν. Τσαγκαράκης, σύλλογος Διώνη, αρ.πρωτ. 16/10-9-2018]


Τι εστί Διώνη; Οικισμός αρχικά του οικοδομικού συνεταιρισμού «Ο Αγ. Σπυρίδων» ...παλαιών πολεμιστών και εφέδρων και ύστερα του Α.Ο.Ο.Α. που σχεδιάστηκε επί χούντας εντός της δασικής έκτασης Δασαμάρι και εντάχθηκε στο σχέδιο πόλης με βασιλοχουντικά διατάγματα, με τα "απεφασίσαμεν και διατάσσομεν... εν ονόματι του βασιλέως" [ΦΕΚ 130/Δ/30-6-1970].


Δεν έφτανε η καταστροφή που επέφερε η πολεοδόμηση, ρυμοτόμηση και οικοπεδοποίηση στις κάποτε κατάφυτες πλαγιές του Πεντελικού βουνού, έρχονται σήμερα κάτι ανεύθυνοι δήμαρχοι συνεπικουρούμενοι από κάτι απίθανους συλλόγους οικοπεδούχων και σχεδιάζουν την περαιτέρω καταστροφή του εναπομείναντος περιβάλλοντος δάσους της περιοχής, ζητώντας εκχερσώσεις βάθους 50μ. εντός τους δάσους. Τι έπεται ακόμα;
Αναγνωρίζουν άραγε, σήμερα, την ύπαρξη αυτού του δάσους; Διότι χρόνια τώρα κάνουν ό,τι μπορούν για να το αποχαρακτηρίσουν.


Ας ανοίξουν τον ασκό του Αιόλου, να τους πάρει και να τους σηκώσει...

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 17:12

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.