" Οι ήττες μας δεν αποδεικνύουν
Τίποτα παραπάνω από το ότι
  Είμαστε λίγοι αυτοί που παλεύουν ενάντια στο Κακό
Και από τους θεατές περιμένουμε
Τουλάχιστον να ντρέπονται"
                                               Μπρεχτ

Παράνομα καταφύγια ζώων. Η τρίμηνη(!!!) αδιαφορία του δήμου Ραφήνας οδήγησε στην άδικη σύνδεση μίας πόλης με την βαρβαρότητα Κύριο

20190724 Kleisimo

Screenshot του εγγράφου προς τον δήμο Ραφήνας στις 24/7/2019. Από τότε σιγή ασυρμάτου από τον δήμο

Είναι άδικο να συνδέεται στη συλλογική συνείδηση μία πόλη με τη βαρβαρότητα της εγκατάλειψης και παραμέλησης των ζώων. Των αδέσποτων ζώων ειδικά, που γνώρισαν την σκληρότητα του ανθρώπου πάνω από μία φορά. Μία όταν εγκαταλείφθηκαν και μία όταν έμαθαν τι θα πει «καταφύγιο αδέσποτων» σε συγκεκριμένους (και πλέον διωκόμενους γι΄αυτό) ελληνικούς δήμους.

Η λειτουργία του παράνομου και εκτός προδιαγραφών, καταφυγίου ζώων στη Ραφήνα, παρά τις χρηματοδοτήσεις - ενισχύσεις που έχουν δοθεί (;) δημιούργησε μία νέα αφοριστική περιγραφή, για τους τόπους που συναντιέται το αντίστοιχο φαινόμενο. Έτσι γίνεται λόγος για φαινόμενα Ραφήνας, ή για «Ραφήνες» εκεί που τα ζώα εγκαταλείπονται σε παράνομα «καταφύγια», ύποπτης προέλευσης και κατασκευής και ακόμα πιο ύποπτου σκοπού. Είναι η συλλογική αντίληψη, που συνοψίζει κα αφορίζει τόσο βάναυσα. ‘Όπως μιλούσαμε κάποτε για «Κωσταλέξια» ή για «Δαφνιά» και άλλα τέτοια ωραία και αφοριστικά.

Ας θυμηθούμε λίγο την ιστορία, για να ξέρουμε ποιοι έπρεπε να δράσουν και αδράνησαν, ποιοι έπρεπε να λειτουργήσουν και έμειναν άπραγοι.

Τον Ιούνιο του 2019 μέχρι και τις αρχές Ιουλίου του ίδιου χρόνου, η έρευνα της εφημερίδας «ΚΟΝΤΡΑ» και του δημοσιογράφου Γεράσιμου Λιόντου (1,2,3,4 κ.ά) ανέδειξε το μεγάλο πρόβλημα που υπήρχε στη Ραφήνα. Η περιφέρεια και οι υπηρεσίες της (Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής της Περιφέρειας Αττικής - ΔΑΚΠ-ΠΑ), όπως και το Δασαρχείο Πεντέλης, στις 24/7/2019 προχώρησαν στους απαραίτητους ελέγχους και αφού εντοπίστηκαν οι παρανομίες, εξέδωσαν απόφαση κλεισίματος

Το διαβιβαστικό της απόφασης κλεισίματος (24/7/2019)

Loading...

Προσέξτε ειδικά τα παρακάτω:

«Οι ανωτέρω περιγραφόμενοι και συγκεκριμένοι χώροι ουδέποτε έχουν λάβει άδεια ίδρυσης και άδεια λειτουργίας, σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις για τα ενδιαιτήματα ζώων του Ν.604/1977 και του Π.Δ.463/1978.

 Από τα παραπάνω, αναφορικά με τους χώρους αυτούς και με τις αρμοδιότητες μας, διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Ν.4039/2012, όσον αφορά στην συγκέντρωση αδέσποτων ζώων (σκύλων), σε μη αδειοδοτημένους χώρους, χωρίς την ύπαρξη ανάλογου ανθρώπινου δυναμικού για την διαχείρισή τους, σε πρόχειρες εγκαταστάσεις και χωρίς ύπαρξη βοηθητικών χώρων, όπως προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν.604/1977 και του Π.Δ.463/1978…
 
α) Ο χώρος θα πρέπει να εκκενωθεί από τα ζώα, εντός του επομένου τριμήνου, ενεργοποιώντας την 5μελή Επιτροπή Παρακολούθησης του Προγράμματος Διαχείρισης των Αδεσπότων Ζώων Συντροφιάς του Δήμου, όπως προβλέπεται από το άρθρο 9, του Ν.4039/2012 και εφαρμόζοντας τις διατάξεις του Νόμου αυτού, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 46 του Ν. 4235/2014…

 Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής, ως όφειλε, έστειλε την απόφασή του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με σκοπό να γίνει δικαστική διερεύνηση. Γιατί σύμφωνα με το άρθρο 12 παράγραφος 5 του νόμου 604 του 1977, «αι άνευ αδείας λειτουργούσαι Κλινικαί και Ενδιαιτήματα ζώων, κλείνονται υπό των Κτηνιατρικών αρχών τη συνδρομή των Αστυνομικών αρχών, οι δε παραβάται τιμωρούνται κατά τις διατάξεις του άρθρ.458 του Ποινικού Κώδικος».

 Όπως αντιλαμβάνεστε, η Εισαγελία Πρωτοδικών Αθήνας είναι υποχρεωμένη να κινήσει πειθαρχική διαδικασία σε βάρος τόσο του δημάρχου Ραφήνας όσο και όλων των πραγματικά εμπλεκόμενων σ’ αυτή την ιστορία της κατασκευής παράνομων καταφυγίων ζώων συντροφιάς.

Είναι άδικο να ταυτίζεται μία ολόκληρη πόλη με την βαρβαρότητα ή στην καλύτερη περίπτωση την ανευθυνότητα του δήμου και της περιστασιακής δημοτικής αρχής, η οποία μπορεί να μην προτίθεται να φροντίσει τα αδέσποτα όπως ορίζει ο νόμος, αλλά και η στοιχειώδης ανθρώπινη ευαισθησία, όμως την υποχρεώνει ο νόμος. Και όσο δεν το πράττει παρανομεί. Και όσο παρανομεί, τα ζώα υφίστανται τις συνέπειες της απραξίας και της αδιαφορίας. Και το όνομα της πόλης γίνεται συνώνυμο της βαρβαρότητας προς τα ζώα. Αυτό πρέπει να πάψει.

Αφορμή για την παρούσα ανάρτηση ήταν η είδηση πως και στο Αίγιο κλείνει το εκεί παράνομο «καταφύγιο ζώων», το οποίο στην περιγραφή της είδησης από ντόπιους μας περιγράφηκε ως «νέα Ραφήνα». Εννοείται πως πρέπει αυτοί οι αφορισμοί να σταματήσουν άμεσα και το καλύτερο μέτρο που θα τους σταματήσει, δεν είναι τίποτα άλλο από την έστω και με τεράστια καθυστέρηση, κατασκευή ενός νόμιμου και λειτουργικού καταφυγίου για τα αδέσοιτα της περιοχής. Μέχρι να σταματήσει αυτό το φαινόμενο, των αδέσποτων, που μαζί με τα παράνομα καταφύγια των δήμων, μαρτυρούν το χαμηλό πολιτισμικό μας επίπεδο. Προς το παρόν, ελπίζουμε

Loading...

Η είδηση της απόφασης άμεσης απομάκρυνσης των ζώων από το παράνομο καταφύγιο δημοσιεύτηκε και στην τοπική ειδησεογραφική σελίδα rpn.gr αλλά δεν επισημαινεται πως πρόκειται για την απόφαση που αυτοδίκαια προκύπτει, λόγω παρέλευσης του τριμήνου που ειχε δοθεί αρχικά αλλά κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να κάνει οτιδήποτε. Ό,τι δεν έγινε με την εντολή της Περιφέρειας, ανέλαβε να το κάνει ο Εισαγγελέας.

Και ο δήμος συνεχίζει να εκθέτει ....τον δήμο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2021 17:34

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Χρήσιμα

farmakia

HOSPITAL

© 2021 Atticavoice All Rights Reserved.